6 Eylül 2011 Salı

Rakı Balık

Malum taşındık.. Taşınma telaşımız daha bitemedi.. Dünyanın işi var evde, çocukla da pek yol alamıyoruz..
Kısacası evimizin keyfini sürmeye henüz başlayamadık..
Yine de önceki gece keyifli bir akşam yemeğini hakkettiğimizi düşündüm ve sıvadım kolları..
Menüde balık olunca benim için olmazsa olmaz deniz börülcesi..
Ayıklamaya üşenenler için bir tavsiye: Haşlamadan önce buket haline getirip haşlayın.. Böylece buketi çözmeden tamamını ayıklamak 2-3 dakika alıyor..
Deniz börülcelerini hallettikten sonra bi de roka salatası patlattım ortaya..
Bu da soframız..
Karı koca güzel bir ziyafet çektik.. Rakı da balık da pek bi güzeldi.. 
O gece radyo da eskilerden çaldı..
Rakı bardaklarımız Atatürk bardakları..
Biz de o gece Atatürk'e içtik..
.
.
.
Gece çok güzeldi de ah bir de o içki sofrasından kalkıp mutfak toplamak zorunda olmasaydım :)

4 yorum:

  1. Ohhhhhhhhh afiyetler olsunnn.. =)
    Bardaklara bayıldım ayrıcana =)

    YanıtlaSil
  2. deniz börülcesine ben de bayılıoruuum...istanbulda bulmak biraz güç ama :/

    YanıtlaSil
  3. Oooooy oooy oooooyy ! Ege sofralarımız böyledir bizim heryaz,çok özendim şimdi ne güzel hazırlanmış .

    YanıtlaSil
  4. Red Riding Hood
    evet mevsimi geçmeden deniz börülcesini bıkana kadar yemek lazım :)

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..