Bu hafta bolca aldığımız patlıcanları ne yapsam diye kara kara düşünürken sevgili kutupayusu 'nun tavsiyesi geldi aklıma.
Sıvadım kolları.. Tarif kutupayusu'ndan yapımı benden ;)
Patlıcanları bir güzel yıkadım, kuruladım..
Sonra yer yer çatal batırmak suretiyle deldim, teflon tencereye dizdim. (Bu arada tarifin orjinalinden biraz saptım.. Tarifte darbeler bıçakla veriliyordu :)
Sonra da aynen tarifteki gibi tencerenin kapağını kapatıp arada piştiğini görünce çevirerek kontrol altında kuru kuru pişirdim.
Çıkardıktan sonra kabukları soyması gerçekten de çok kolay.. Hatta ben el bile sürmedim, bıçakla sıyırıverdim.. Şip şak halloldu..
Bu arada limonlu tuzlu suyu da hazır ettim ki soyduklarımı hemen içine attırıverdim..
Tarifimizde 5-10 dakika suda beklet diyor.. Ben ortalama aldım 7 dakika civarı beklettim..
Sonra da süzdüm..
Bir güzel poşetledim..
Birçok kişiden duymuştum bu patlıcan stoklama olayını.. Bakalım nasıl çıkacak.. :)
Haydin bize afiyet olsun..
ohhhh ellerine sağlık canım çekenziii
YanıtlaSilaaa inanmıyorum ... ne zamandır bloglara bakamıyodum ..sonunda görebildim ..ellerine sağlık şekercim ... sağlıkla ağız tadıyla yeyin inş :)
YanıtlaSilkutupayusu
YanıtlaSilbakalım aynen tarifi uyguladım.. bu kış tadına bakıcaz.. herhalde senin kulaklarını da çınlatırız.. :)