Şimdi reklamlarda yoğurt makinası tanıtımı dönüyor.. İçine süt ve bir kaşık yoğurt koyuyorsunuz hop yapıveriyor..
Kocaman bir alet..
İnsan nereye koyacağını bilemez..
Bir de 250 tl civarı bir fiyatı var.. Görsel ararken gördüm :) Görseli koymaktan da vazgeçtim zaten..
Cemik katı gıdaya geçtiğinden beri yoğurdu kendim yapıyorum..
Üstelik çok da lezzetli pek de kolay..
Günlük sütü alıp bir güzel kaynatıyorum, burada amaç mikropların ölmesi değil zaten süt pastorize, ısıtsak da olur ama benim canım kaynatmak istiyor :)
Sonra barnak testi yapıyorum.. Yani bildiğin parmağı batırıyorum süte.. Dayanılacak bir sıcaklığa geldiyse -çorbayı terbiyeler gibi- bir kaseye bir kaşık yoğurt koyuyorum, sütten ekleyip karıştırıyorum ki sıcaklıklar dengelensin..
Sonra da sıcak sütü yoğurdu yapacağım kaba alıyorum, yoğurtladığım sütle karıştırıyorum..
Sarmalayıp bir kenara koyuyorum.. Dokunmak, oynatmak yassah!
Ben bu merasimi genelde gece 11 sularında yapıyorum, sabah kalkınca da dolaba koyuyorum..
Kes de ye mübarek kalıp gibi oluyor.. Daduna da doyulmuyor :)Yoğurt makinasıymış! PEH!
Tadi hala damagimda :))
YanıtlaSiltamamen aynı fikirdeyim! Bir de buralarda açık süt alıyorum (bizde birşey olur mu korkusu yaşatan çocuk da yok, kendi damak zevkimize) açık sütle mayalıyoruz, krema gibi muhteşem oluyor, ne makinası?!
YanıtlaSilTuraç
YanıtlaSilAfiyet olsun :))
Aslı
Ah evet ya.. Aslında benim burada da şimdi açık süt alma imkanım var ama bebek biraz daha büyüsün de öyle artık.. Cesaret edemiyorum, iyi kaynatamam falan diye..
Gerçekten de krema gibi, sakız gibi oluyor ev yoğurdu, hiç hazır yoğurtla alakası yok..
Çok güzel gözüküyo.. Ellerine sağlık!!!
YanıtlaSilAynen ya yoğurt makinesi de ne gereksiz bir şeydir öyle. Yalnız anne bloggerlardan birinin eşi Sütaş'ta çalışıyor gıda mühendisi, kesinlikle çocuklara bebek süt ve yoğurtlarının verilmesinin daha sağlıklı olduğunu iddia ediyor yapılan işlemler,şoklamalar vs. bizim evde yaptığımızdan çok daha sağlıklıymış, sonuçta onlar da çocuklarına o yoğurdu yediriyor. Velhasıl ben yine eski usul devam ediyorum ama en azından gereken durumda onları da vermekten çekinmiyorum zaten Begüm ilk başlarda çok seviyordu ama şimdi hiç yemiyor yoğurt. Sana da tavsiyem arada yemeğine koy, bazen 1 gün verme onun yerine muhallebi ver. Çünkü her gün yedkleri şeyden bıkabiliyorlar.
YanıtlaSilMISSRED
YanıtlaSilBen yoğurdu genelde koyuyorum yemeğine.. Sade olarak haftada birkaç kere veriyorum.. Bebek sütünü muhallebi yaparken kullanıyorum bir tek.. Onun dışında zaten anne sütü emiyor.. Aslına bakarsan eskiden bebek sütü yoğurdu falan mı varmış? Hepimiz büyüdük, sapasağlamız.. Bir de o ürünler de uzun ömürlü oluyor.. Katkı maddesi olmadan mümkün mü? açılmış süt bile haftalar geçiyor bozulmuyor?
Handesign
Mercü şekerim..
Yoğurt makinesi görünce aklımdan geçmedi değil. Sizin tarif çok pratik duyuluyor, annem de böyle yapar yoğurdu ve bizi de böyle büyüttü haliyle:)
YanıtlaSilBloğunuza yeni geldim bu arada:))
Semi`nin Mutlu Elleri
YanıtlaSilHoşgeldin o zaman :) Sizi bizi sevmiyorum ben.. Sen de lütfen..
Yoğurdu hazır alıyorken pek yemezdim, şimdi insan bi de kendi yapınca "oh oh elime sağlık yum yum" diye bol bol yiyor.. İki kere sağlıklı oldu bu iş bize :)
Hep merak ederdim nasil oluyor diye, hic de hamarat degilimdir ama cok ozendim deneyecegim :)
YanıtlaSilTesekkurler!
De Hali
YanıtlaSilYararlı bir durumunu daha açıklıyorum:
Yenisini yapacağım zaman, kalan yoğurttan da ayran yapıyorum.. Daha az kola içmiş oluyoruz.. Çok lezzetli oluyor :)
Yapmalısın bence de..
Maya olarak kullanıdığınız yoğurt nedir? hazır yoğurtlardan maya oluyor mu?
YanıtlaSilTeşekkürler
@AdsızHer marka yoğurt olur..
YanıtlaSilsüpermiş..bana da yoğurt makinesı al diyen çok:) Blogunuzu my little world tavsiye etti, bak yoğurt mayalamayı buradan öğrendim diye:)) Ben o na sormuştum çünkü.Blogunuzu karıştırayım bakayım sebze çorbaları mamalar falan kesin vardır.5 aylık kızıma yavaş yavaş ek gıda olayını başlama mı söyledi doktoru..Çanakkale den sevgiler..Özlem
YanıtlaSilHadi bakalım kolay gelsin, bütün yoğurtların tam kıvamında olsun :) Benim blogda pek mama tarifi yok, biz ne yersek bizim oğlan da hep onu yedi.. Yani biz ona göre tuzsuz ve çok az yağlı beslendik.. ;)
Silteşekkür ederim:)
SilSütü kaynattım beklemedeyim ılısın diye, ilk kez yoğurt deneyeceğim sayende :) Cemik'i öperim :)
YanıtlaSilAyyy ne mutlu bana :)) o zaman son tüyoyu da sana yazayım.. 5-6 saat tuttuktan sonra yoğurdu, ağzı açık 1 saat dolapta bekletince daha da katılaşıyor... Ve yerkende üstten üstten alırsan hiç sulanmıyor ;) afiyet olsun.. Neticeyi bekliyorum..
SilAyy, 10 saat olmuş çok mu fazla oldu acaba. Ekşimemiştir umarım :( Fena görünmüyor durum. Şimdi dolaba aldım, 1 saatte tüyoya uyacağım. Sabaha bakarız tadına artık :) Yazarım neticeyi. :)
YanıtlaSilYok yauuu.. Sanmıyorum ekşiyeceğini, hava o kadar sıcak değil.. Ben de merak ettim vallahi nasıl olacak :))
SilBak bakalım olmuş muuu :) http://fusunt.blogspot.com/2012/10/marifetli-hallerim.html
Sil