Bu sene ilk defa kendi zeytin ağaçlarımızın zeytinlerini yiyeceğiz..
Belki daha önce pek de iyi bakılmadıklarından, belki de "yok senesi" olduğundan azıcık zeytin çıktı..
Dün iki ağacımızın etrafını dört dönerek bütün zeytinleri topladım..
Aslında biz yeşil çizme zeytini daha çok seviyoruz ama geçen seneden yaptığım yeşil zeytinler daha bitmediği için bunları siyah değerlendirmeye karar verdim..
Siyah zeytin yapması daha kolay.. Hiç öyle teker teker çizme, arada suyunu değiştirme derdi yok..
İşte bu senenin hasatından anca bu kadarcık çıktı..
Önce bir güzel yıkadım zeytinleri..
Sonra bir çuvala kodum.. Bu kadarcık zeytin için koca çuval aslında olmadı ama boşta bez torbam yoktu..
Sonra da zeytinler kaya tuzuyla harmanladım güzelcene..
Şimdi sıra beklemede..
Üç-dört günde bir şöyle bi alt üst edeceğim..
15 güne kadar da tatlanmış olur herhalde..
Neticeyi beraber göreceğiz :))
.
.
Herkese iyi haftalar...
Ben de yapıyordum bir aralar. Yeşil zeytin hiç yapmadım, o nasıl oluyor?
YanıtlaSil@Semi`nin Mutlu ElleriZeytinleri çiziyorsun bıçakla, kavanoza dolduruyorsun.. Bir kaba -kavanozun alacağı kadar- su koyuyorsun, içine tuz ve birazcık da limon tuzu koyuyorsun.. Tuzu da şöyle ayarlıyorsun: suya taze bir yumurta attığında tuzlu su onu tepesi bozuk para kadar su üzerine çıkacak kadar kaldırmalı..
YanıtlaSilSonra da haftada bir suyunu değiştiriyorsun, ta ki tatlanana kadar.. Tatlandıktan sonra suyunu son bir kez değiştirip üzerine de zeytinyağı döküyorum ben.. Küflenmiyor.. :) yeşil zeytin geçmeseydi yazardım.. Seneye artık :)