Patlamış mısırı çok severim..
Hele ki şöyle yağlı tuzlu olacak..
O yüzden patlamış mısır makinelerinin yaptıklarını sevmiyorum.. Kuru kuru, tatsız tuzsuz oluyor onların yaptıkları..
Ama benim tava, tencerede yaptığım da bol kalorili oluyor :) O yüzden anca kırk yılda bir, canım çok çekerse yapıyordum..
Ta ki teyzemin mikrodalga tarifini deneyene kadar..
Yarım bardak mısırı, bir kaç lokma yağı (ben tereyağı koyuyorum daha lezzetli olsun diye ama siz sıvı yağ da koyabilirsiniz) ve tuzu harmanlıyoruz..
Fırın poşetinin içine koyuyoruz ve poşetin ağzını hafif aralık bırakarak iple bağlıyoruz..
Mikrodalgamızı 700 w'a ve..
3 dakikaya ayarlıyoruz..
Her bir tane patlıyor..
Bi de lezzetli oluyor ki anlatamam..
Bulaşığı yok...
Dakikalarca sallaması, karıştırması yok..
Sadece 3 dakikada hazır..
Herkese afiyet olsun :)
teknolojinim nimetleri işte :) tabi işin içinde pratik zekalı kadınlarımızında payı var
YanıtlaSilÇok yaratıcıymış :) Ellerine sağlık canımm...
YanıtlaSilSevgiler
www.esraezgiyaman.blogspot.com
ahahahah duymustum ama yapmaya bır turlu cesaret edemedım annem arkdan cıyak cıyak bagıracak dıye sımdı cagırayımda baksın bı :Ç)
YanıtlaSilbu ay mikrodalga alma kararına erdik nihayet eşimle.bi alalım bi almayalım tarzında kürek çekmişiz boşa:)
YanıtlaSilben bu mısır işine bayıldım.alırım yaparım yazarım kısmetse.çok sağolasın paylaştığın için.du ben bunu bi de twit neyim olarak atayım da insanlık fayda görsün:)
ayyy canım nasıl da patlamış mısır çekti.Ah şu GDO zıkkımı olmasa her gün mısır patlatır çatur çutur yerim...
YanıtlaSilDışarı çıktığımız bir akşam yemiştik, meğer tereyağmış lezzetin sırrı, sonra marketlerde aramıştık hazırları satılıyormuş.
YanıtlaSilMikrodalgam olmadığı için ben tencere sallamaya devam ediyorum zaten kalori yüzünden de frenlemeye gayret ediyorum kendimi.Ah ne baştan çıkarıcı bir lezzet!ımmmmmmmmmmmmmm
Daha öncede duymuş ama bir türlü deneyememiştim bunu.. ilk fırsatta yapacağım.
YanıtlaSil@Grace :))) Valla her özelliğini değerlendirmek lazım bu aletin..
YanıtlaSil@SitareAlın alın :) Ben kendimi mikrodalgasız düşünemiyorum artık! :)
YanıtlaSil@bir güzel çiftKırk yılda bir yemekle GDO bişey yapamaz bize ;) Arada kaçamak iyidir..
YanıtlaSil@kitana Tenceredekinin yeri de ayrı ama.. :))
YanıtlaSil@Elif
YanıtlaSilYapmalısın.. Çok lezzetli oluyor :)
@aylin Öyle gerçekten de :)
YanıtlaSilolalaaaaaa..... kışın göbeğinde süper bi bilgi verdin ... bin yaşa elfony :) hemen denemem şart ...thanks
YanıtlaSilAaaa bu yorumuna cevap yazmayı unutmuşum 1 sene geçmiş :)) naptın denedin mi bari? @kutupayusu
Silbu harika bilgi için teşekkürler çünkü bizim evde 3 patlamış mısır canavarı var ben, asya ve deniz:))) tencerelerimi ovalamaktan sıkılmıştım... yarın akşam ki mısır mikrodalgada denenecek bakalım nolcak
YanıtlaSilHadi bakalım afiyet olsun :))
Sil