3 Ocak 2012 Salı

Mikrodalgada Patlamış Mısır

Patlamış mısırı çok severim..
Hele ki şöyle yağlı tuzlu olacak..
O yüzden patlamış mısır makinelerinin yaptıklarını sevmiyorum.. Kuru kuru, tatsız tuzsuz oluyor onların yaptıkları..
Ama benim tava, tencerede yaptığım da bol kalorili oluyor :) O yüzden anca kırk yılda bir, canım çok çekerse yapıyordum..
Ta ki teyzemin mikrodalga tarifini deneyene kadar..
Yarım bardak mısırı, bir kaç lokma yağı (ben tereyağı koyuyorum daha lezzetli olsun diye ama siz sıvı yağ da koyabilirsiniz) ve tuzu harmanlıyoruz..
 Fırın poşetinin içine koyuyoruz ve poşetin ağzını hafif aralık bırakarak iple bağlıyoruz..
 Mikrodalgamızı 700 w'a ve..
3 dakikaya ayarlıyoruz..
 Her bir tane patlıyor.. 
Bi de lezzetli oluyor ki anlatamam..
Bulaşığı yok...
Dakikalarca sallaması, karıştırması yok..
Sadece 3 dakikada hazır..
Herkese afiyet olsun :)


17 yorum:

  1. teknolojinim nimetleri işte :) tabi işin içinde pratik zekalı kadınlarımızında payı var

    YanıtlaSil
  2. Çok yaratıcıymış :) Ellerine sağlık canımm...

    Sevgiler
    www.esraezgiyaman.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. ahahahah duymustum ama yapmaya bır turlu cesaret edemedım annem arkdan cıyak cıyak bagıracak dıye sımdı cagırayımda baksın bı :Ç)

    YanıtlaSil
  4. bu ay mikrodalga alma kararına erdik nihayet eşimle.bi alalım bi almayalım tarzında kürek çekmişiz boşa:)
    ben bu mısır işine bayıldım.alırım yaparım yazarım kısmetse.çok sağolasın paylaştığın için.du ben bunu bi de twit neyim olarak atayım da insanlık fayda görsün:)

    YanıtlaSil
  5. ayyy canım nasıl da patlamış mısır çekti.Ah şu GDO zıkkımı olmasa her gün mısır patlatır çatur çutur yerim...

    YanıtlaSil
  6. Dışarı çıktığımız bir akşam yemiştik, meğer tereyağmış lezzetin sırrı, sonra marketlerde aramıştık hazırları satılıyormuş.
    Mikrodalgam olmadığı için ben tencere sallamaya devam ediyorum zaten kalori yüzünden de frenlemeye gayret ediyorum kendimi.Ah ne baştan çıkarıcı bir lezzet!ımmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  7. Daha öncede duymuş ama bir türlü deneyememiştim bunu.. ilk fırsatta yapacağım.

    YanıtlaSil
  8. @Grace :))) Valla her özelliğini değerlendirmek lazım bu aletin..

    YanıtlaSil
  9. @SitareAlın alın :) Ben kendimi mikrodalgasız düşünemiyorum artık! :)

    YanıtlaSil
  10. @bir güzel çiftKırk yılda bir yemekle GDO bişey yapamaz bize ;) Arada kaçamak iyidir..

    YanıtlaSil
  11. @kitana Tenceredekinin yeri de ayrı ama.. :))

    YanıtlaSil
  12. @Elif
    Yapmalısın.. Çok lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. olalaaaaaa..... kışın göbeğinde süper bi bilgi verdin ... bin yaşa elfony :) hemen denemem şart ...thanks

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa bu yorumuna cevap yazmayı unutmuşum 1 sene geçmiş :)) naptın denedin mi bari? @kutupayusu

      Sil
  14. bu harika bilgi için teşekkürler çünkü bizim evde 3 patlamış mısır canavarı var ben, asya ve deniz:))) tencerelerimi ovalamaktan sıkılmıştım... yarın akşam ki mısır mikrodalgada denenecek bakalım nolcak

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..