3 Eylül 2011 Cumartesi

Kışa Hazırlık

Bu sene biz yemeklerimizde pek salça kullanamayacağız çünküm Cemik de bizim yediklerimizden yiyecek..
O yüzden deeee....
25 kilo domatesten konserve yaptık..
Domatesleri vızttdan geçirdikten sonra pişirdik..
Kavanozlarımızı kaynattık ve doldurduk..
Sonra da tepetaklak ettik..
Artık bu kış bize yetecek kadar sıfır katkı maddeli domates konservemiz var..
Herkese tavsiye edilir.. :)


5 yorum:

  1. ohhhh afiyetler olsun cemoliye =)

    YanıtlaSil
  2. geçen yıl annemden geçinmiş kış günü menemen yemiştim ..bu sene imece usulu ortak çalışma yaptık ... stoklarımız domates konservesi ,közlenmiş patlıcan ve biber dolu ...
    ağız tadıyla yemek nasip olsun :)

    YanıtlaSil
  3. kutupayusu evet yaa bamya ve taze fasulye yapan da var.. Közlenmiş patlıcan da süper fikir.. Daha geç kalmamışken bi cesaret girişsem mi? Ama patlıcanın konservesini nasıl yapıcam?

    YanıtlaSil
  4. patlıcanları yıkayıp kurulayıp yer yer bıçak batırmak suretiyle delip teflon (karnıyarık tenceresi diyolar ...yayvanca olan hani) tencerenin içine diziyosun ... sonra kapağını kapatıp arada piştiğini görünce çevirerek kontrol altında kuru kuru pişiriyosun ... çıkarınca çok kolay soyuluyo ... soyduğunuda limonlu tuzlu soğuk suya atıp 5-10 dk bekletip süzüyosun ... buzdolabı poşetine kullanacağın kadar atıp ağzını bağlıyosun ... çok seri olarak bi seferde 4-5 kg patlıcanı yapabiliyosun ....

    YanıtlaSil
  5. Kutupayusu çok teşekkür ederim tarif on numara olmuş :) mevsimi geçmeden hemen yapayım, kışın mezemiz her daim hazır olsun :)

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..