Bu sene biz yemeklerimizde pek salça kullanamayacağız çünküm Cemik de bizim yediklerimizden yiyecek..
O yüzden deeee....
25 kilo domatesten konserve yaptık..
Domatesleri vızttdan geçirdikten sonra pişirdik..
Kavanozlarımızı kaynattık ve doldurduk..
Sonra da tepetaklak ettik..
Artık bu kış bize yetecek kadar sıfır katkı maddeli domates konservemiz var..
Herkese tavsiye edilir.. :)
ohhhh afiyetler olsun cemoliye =)
YanıtlaSilgeçen yıl annemden geçinmiş kış günü menemen yemiştim ..bu sene imece usulu ortak çalışma yaptık ... stoklarımız domates konservesi ,közlenmiş patlıcan ve biber dolu ...
YanıtlaSilağız tadıyla yemek nasip olsun :)
kutupayusu evet yaa bamya ve taze fasulye yapan da var.. Közlenmiş patlıcan da süper fikir.. Daha geç kalmamışken bi cesaret girişsem mi? Ama patlıcanın konservesini nasıl yapıcam?
YanıtlaSilpatlıcanları yıkayıp kurulayıp yer yer bıçak batırmak suretiyle delip teflon (karnıyarık tenceresi diyolar ...yayvanca olan hani) tencerenin içine diziyosun ... sonra kapağını kapatıp arada piştiğini görünce çevirerek kontrol altında kuru kuru pişiriyosun ... çıkarınca çok kolay soyuluyo ... soyduğunuda limonlu tuzlu soğuk suya atıp 5-10 dk bekletip süzüyosun ... buzdolabı poşetine kullanacağın kadar atıp ağzını bağlıyosun ... çok seri olarak bi seferde 4-5 kg patlıcanı yapabiliyosun ....
YanıtlaSilKutupayusu çok teşekkür ederim tarif on numara olmuş :) mevsimi geçmeden hemen yapayım, kışın mezemiz her daim hazır olsun :)
YanıtlaSil