21 Kasım 2011 Pazartesi

Acil Durum Elmalı Keki !

Evettt yine sıvadım kolları girdim mutfağa..
Haftalar önce tarifini vereceğime söz verdiğim elmalı keki yaptım..
Acil durum elmalı keki diyorum ben bu keke çünkü çok pratik bir tarif.. 10 dakika hazırlaması, yarım saat pişirmesi.. 40 dakikada hazır..
Tarif çok kolay ama ben mutlaka her zaman tarif defterimden takip ederim yaptığım tatlıyı.. Kafam kalabalık, basit birşeyi unutabilirim her an..
Bu da ortaokuldan beri kullandığım yemek defterim.. Çok seviyorum kendisini..
Gelelim tarifimize..
Malzemelerimiz:
- 3 iri elma (Benim elmalarım çok küçüktü 5 tane yeterliydi ama bitsinler diye bol bol koydum)
- 4 yumurta
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 10 tepeleme çorba kaşığı şeker
- 10 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- bir avuç kadar (isteğe bağlı ama çok yakışıyor) ceviz
 Önce elmaları bir güzel soydum..
Çekirdek çıkarma aletiyle çekirdekleri çıkardım.. Yoksa normal kesebilirsiniz tabii ki :)
 Ama artık bu aletler her yerde satılıyor.. Çok büyük rahatlık.. Tavsiye ederim.. Zamandan kazanıyorsunuz..
Daha sonra elmaları küp küp kesip bir kenarda suyun içine attım. Su, kararmasın elmalar diye..
Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın ki bir yandan ısınsın..
 Elmaları hallettikten sonra 4 yumurtayı...
 yarım bardak yağı...
 10 kaşık şekeri...
 10 kaşık unu ve kabartma tozunu...
 1 kaşık tarçını derin çırpma kabına koydum..
Sonra da güzelce çırptım.. Aslında normalde mixer la yapıyorum ama Cemik uyuduğu için neme lazım ses yapmayayım dedim :) 
Bu tarifte şekeri ve yumurtayı ayrıca çırpmaya gerek yok.. Elma ve ceviz haricindeki bütün malzemeler beraber çırpılıyor..
En son da elma ve cevizleri ekleyip şöyle bir karıştırdım.. Yağladığım fırın kabına aldım..
175 derecede, öncede ısıttığım fırında yarım saat pişirdim..
Fırından çıktığında böyle görünüyordu...
Hemen bir dilim hüplettim.. 
Üzerine pudra şekeri serptim.. Çok yakışıyor..
.
.
Yahu!
Yine çok güzel yapmışım heee =D
Hehehe..
Herkese afiyet olsun..

19 yorum:

  1. güzel olmuştur elbet evde yapılan kek gibisi var mı..

    YanıtlaSil
  2. Çook cici bir blog, takipçinizim. ben de sizi kendi bloğuma beklerim ,sevgiler..:)
    www.Tuubasah.Bloogspot.Com

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı elma ve elmalı tatlıları pek sevemem ama bu gerçekten güzel gözüküyor, ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
  4. Enfes harika elmalı her tarife bayılırım... Hele birde tarcın... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. @Handesign... Ben de sevmem elmalı keki, hele de tarçından hiç hoşlanmam ama bu çok güzel oluyor.. Ikbush tarifi kendisi.. ;)

    YanıtlaSil
  6. Elmalı-tarçınlı her şey yenir bizim evde.
    Benzer tarifi ben de sık yaparım. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  7. off diyorum harika gözüküyo ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Nasıl da güzel görünüyor...ellerine sağlık..Bir izmir gelini olarak merhaba demeden geçemedim :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. @Semi`nin Mutlu ElleriKolay ve leziz tarifler her an el altında olmalı :)) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. şahene bi post olmuş elinize sağlık...böle senkronize foto nası çekebiliosunuz çok güzel oluyo ben de becerebilsem kaşke^^

    YanıtlaSil
  11. @valkiTripod sağolsun :) o olmasa hiçbirini yapamam :)

    YanıtlaSil
  12. Hemen kalkip yapiyorum Elfony
    Rumuz: Ders calismasin diye mutfak islerine saran ogrenci :)

    YanıtlaSil
  13. @DuduHahahah :))) kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  14. yarim saatte pistigine emin misiniz? benimki pismedi aynen uyguladim ama :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi fırından fırına değişir, üstü hafif kızarınca pişmiş oluyor.. Benimki tam yarım saatte pişiyor.. Kullandığınız kap bile pişme süresini değiştirebilir..

      Sil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..