İşte benim favori tatlı kitaplarımdan biri..
Geçenlerde komşum bize tramisu yaptı demiştim, kabını boş vermek olmazdı..
Ben de en favori pastamı yapmaya karar verdim.. Size de şiddetle tavsiye ederim..
.
Turta karışımı için malzemelerimiz:
kek kalıbı için tereyağı ve un
250gr bitter çikolata
250 gr çekilmiş ceviz içi (2 su bardağı)
4 yumurta
125 gr tereyağı (6 çorba kaşığı)
200gr toz şeker (1 su bardağı)
Önce kek kalıbımızı hazırlıyoruz..
Tabanı ayrılabilen kelepçeli kalıp lazım..
Kek kalıbının tabanını ve kenarlarını güzelce yağlıyoruz..
Sonra içine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz..
Yerleştirdiğimiz yağı kağıdı da güzelce yağladıktan sonra her yerini kaplayacak şekilde unluyoruz.. Bunun için 2-3 kaşık un yeterli.. Unu serptikten sonra kalıbı döndürerek her yerine eşitçe yayın..
Bu işi de tamamladıktan sonra fırını 150 dereceye ayarlayabilirsiniz..
Çikolatalarımızın 220 gramını bıçak yardımıyla biraz ufaltıyoruz ki robot parçalayabilsin..
Daha sonra cevizlerin tamamı ve çikolatanın 220 gramını robottan geçiriyoruz.. Yarım yarım iki seferde çekerseniz daha güzel olur..
Sonra tahta kaşıkla yumuşayan tereyağını ve şekerin üçte ikisini birbirine yedirin..
Bu karışıma yumurtaların sarılarını teker teker ve her birini iyice karıştırarak ekleyin.. Yumurtaların beyazını ayırın..
Ceviz-çikolata karışımını plastik spatulayla yağlı karışıma iyice yedirin..
Yumurta aklarını kar görünümü alıncaya kadar çırpın. Kalan şekeri serpin ve parlayıncaya kadar çırpın.
Önceden hazırladığınız yumurta akı ve şeker karışımını çikolatalı karışıma katın ve yine spatulayla karıştırın..
Karışımı kalıba döküp üstünü düzeltin ve fırına atın.. 60-70 dakika kadar bir sürede pişiyor..
Pişip pişmediğini kürdan yöntemiyle anlayabilirsiniz..
Kürdanı batırdığınızda kuru çıkması lazım..
.
Turtanın kreması için malzemelerimiz:
250 ml krema (4 kahve fincanı)
15 ml toz şeker (1 çorba kaşığı)
2,5 ml vanilya esansı (yarım tatlı kaşığı)
.
Çırpacağınız kaseyi buzlu su koyduğunuz başka bir kaba oturtun ve çırpın..
Daha sonra şekeri ve vanilyayı ekleyin, karlanana kadar çırpın.
İyice soğumuş olan turtanın üstüne dökün ve..
Güzelce sıvayın..
Kalan çikolatayı da benmari usulü eritin..
Pastanızın üzerini serbest stil süsleyin :)))
.
Dolapta en az bir saat beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederim..
Ohhh afiyet olsun..
tam diyet yaparken bu post iyi geldi işte,ohhh...:p
YanıtlaSilamanınn ne güzel olmuşş tarif süper ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNe de güzel anlatıp açıklamışsınız. Not alıp yapmamak olmaz:)
YanıtlaSilGiflere bayıldım bayıldımmm...
YanıtlaSilyine şahane bi post olmuş...geçen postunuzdaki elmalı keki denedim inanılmaz güzel oldu^^...bunu da mutlaka denicem elinize sağlık^^
YanıtlaSilbu kitaptan bendede var ama bu turtayı denemek kısmet olmadı ellerinize sağlık çok güzel görünüyor afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSil