16 Mart 2012 Cuma

Pratik Paçanga Böreği

Bu paçanga böreği adaşlarına göre birazcık daha az zararlı diyebilirim..
Çünkü kızartmadan yapıyoruz.. 
Buyrun 10 dakikada pişmeye hazır hale getirebileceğiniz paçanga böreği tarifimiz..
.
Malzemelerimiz:
Biber,
az miktarda domates,
rendelenmiş ya da dilimletilmiş taze kaşar peyniri,
Pastırma
ve yufka..
Yufkamızı iri sigara böreği saracakmışızcasına kesiyoruz ve geniş kısmına malzemelerimizi keyfimize göre üst üste diziyoruz..
Yassı kalacak şekilde sarıyoruz,
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180-190 derece civarında ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.. Aslında orjinal paçanga böreği yumurta ve galeta ununa bulanıp yağda kızartılıyor ama bu şekli de oldukça lezzetli oluyor.. Hem daha az zararlı hem de daha pratik ;) 
Üstleri güzelce kızarıp evi mis gibi kokutana kadar pişiriyorsunuz :)
.
Afiyet olsun..

12 yorum:

  1. Tamda oglen saati nasii istei canim afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. e canım istedi ama şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. çok severim, canım da çekti, yapayım ben hafta sonu en iyisi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap en iyisi :) Afiyet olsun şimdiden..

      Sil
  5. ohh mis gibi valla :) hemen deneyeceğim, ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  6. Vayy anam vaaay :)) kehkeh
    Valla sahane olmus yarin yapicam
    Yasasin yemek yemekk

    YanıtlaSil
  7. Yapanin elleri dert gormesin insallah

    YanıtlaSil
  8. Yapanların ellerine saglık

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..