Bu paçanga böreği adaşlarına göre birazcık daha az zararlı diyebilirim..
Çünkü kızartmadan yapıyoruz..
Buyrun 10 dakikada pişmeye hazır hale getirebileceğiniz paçanga böreği tarifimiz..
.
Malzemelerimiz:
Biber,
az miktarda domates,
rendelenmiş ya da dilimletilmiş taze kaşar peyniri,
Pastırma
ve yufka..
Yufkamızı iri sigara böreği saracakmışızcasına kesiyoruz ve geniş kısmına malzemelerimizi keyfimize göre üst üste diziyoruz..
Yassı kalacak şekilde sarıyoruz,
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180-190 derece civarında ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.. Aslında orjinal paçanga böreği yumurta ve galeta ununa bulanıp yağda kızartılıyor ama bu şekli de oldukça lezzetli oluyor.. Hem daha az zararlı hem de daha pratik ;)
Üstleri güzelce kızarıp evi mis gibi kokutana kadar pişiriyorsunuz :)
.
Afiyet olsun..
Tamda oglen saati nasii istei canim afiyet olsun
YanıtlaSil:) bu hafta sonu yap sen de
Silçok lezzetli görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Sile canım istedi ama şimdi :)
YanıtlaSilNeyse ki yapması kolay ;))
Silçok severim, canım da çekti, yapayım ben hafta sonu en iyisi. Sevgiler...
YanıtlaSilYap yap en iyisi :) Afiyet olsun şimdiden..
Silohh mis gibi valla :) hemen deneyeceğim, ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilVayy anam vaaay :)) kehkeh
YanıtlaSilValla sahane olmus yarin yapicam
Yasasin yemek yemekk
Yapanin elleri dert gormesin insallah
YanıtlaSilYapanların ellerine saglık
YanıtlaSil