5 Kasım 2012 Pazartesi

Yeşil Zeytin Zamanı - 2. Etap -

Eveeett... Yeşil zeytin operasyonunda geldik ikinci ve son etaba..
"İlk etap neydi ki?" diyen varsa tıklasın...
Eğer zeytinlerinizin tatlandığını düşünüyorsanız buyrun tarifin kalanı...

Malzemelerimiz: su, taze bir yumurta, iri tuz ve limon tuzu

Yumurtanın taze olması önemli.. Taze yumurta suda yüzmez, dibe batar.. Bu nitelikteki yumurtamızı suyun tuzunun kıvamını bulma aşamasında "araç" olarak kullanacağız.. Yanlışlıkla kırmayın yani zeytinlerin üstüne ;)

İşlem çok basit.. Tuzu azar azar suya ekliyoruz... 2-3 tane de limon tuzu atıyoruz içine..

Güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz...

Ara ara da yumurtanızı içine atıp tepesi suyun üstüne çıkıyor mu çıkmıyor mu kontrol ediyoruz...

Eğer yumurtamızın tepesi; anneannemin tarifiyle bir lira kadar su yüzüne çıkmışsa kıvam tamam demektir..

Bu suyu süzdüğümüz zeytinlerin üstüne döküyoruz.. En tepesine de küflenmesinler diye zeytinyağı koyuyoruz..

1 hafta kadar sonra da yiyeceğimiz kadarını yağlayıp limonlayıp hüpletiyoruz... :)

Bu sene bizim zeytinlerin tipi pek bi bozuk, bakalım lezzetleri nasıl olacak çok merak ediyorum..

.

.

Herkese afiyet olsun...

 

 

 

 

 

 

4 yorum:

  1. Tipi bozuk olsa ne yazar doğal mı doğal:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve tipi bozuk mozuk çok lezzetli oldular ;)

      Sil
  2. haha biran gerçekten kırılacak zannettim.
    terbiyeleniyor demek ki düşündüm.
    var gör ne kadar anlıyorum mutfak işlerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))))) yanlış anlaşılmaya çok açık ama...

      Sil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..