20 Mayıs 2013 Pazartesi

Bulgurlu Semizotu Yemeği

Artık yaz geldi.. 
Yazla beraber yaz yemekleri de geldi..
Geçenlerde bulgurlu semizotu yemeği pişirmiştim.. Bu basit yemeği herkesin yaptığını düşünürdüm ama sanırım o kadar yaygın bir yemek değilmiş, bilmeyen çok arkadaşıma rastladım.. Bence herkesin yemesi gereken bir yemek :)
Hem çok lezzetli, hem de besleyici..
.
İşte tarifi..
2 küçük soğanı bir çay bardağı kadar zeytin yağında iyice öldürdükten sonra 2-3 domates rendesi ekleyip kokusu güzelce çıkana kadar pişiriyorsunuz.. Tuzunu ekliyorsunuz..

Daha sonra güzelce yıkayıp ayıkladığınız semiz otlarını ekliyorsunuz ve üzerine bir bardak kadar sıcak su döküyorsunuz.. 

Ve semiz otları piştikten sonra bir bardak bulgur ve biraz daha su ekliyorsunuz, bulgurlar piştikten sonra yemek de pişti demektir..
Bulgurun miktarını iyi ayarlamak lazım yoksa yemek bulgurlu semizotu yerine semizotlu bulgur oluverir.. :)

Pişirilişi zeytinyağlı pirinçli ıspanağa çok benziyor.. Ama bunda bulgur çabuk piştiği için semiz otu piştikten sonra bulgurunu atmak önemli..
Haydi afiyet olsun..

16 yorum:

  1. eline sağlık cnm. semizotu zahmetli bi yemek olduğu için pek tercih edilmiyo sanırım. annem yapardı eskiden bende burun kıvırırdım yemezdim :)

    YanıtlaSil
  2. Bende yapıyorum aynı böyle ama dediğiniz gibi bilmeyende var..Semiz otu mübarek, her şeyini yapıyorum.Hele süzme yoğurtlu, cevizli salatası, mmm :)
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, ben de her halini çok seviyorum :)

      Sil
  3. bende dün yaptım hatta annem pirinçlisini de yapar çok da güzel olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh afiyet olsunn.. :) pirinçli de çok güzel olur kesin..

      Sil
  4. Bizim evinde sevileni bulgurlu semizotu. Hele yabani olanı bulduysak onu yerken alınan lezzetin keyfi bir başka oluyor!

    YanıtlaSil
  5. Defne'nin en sevdiği yemeklerden biri:)) arada bir de kırmızı mercimeklisini yapıyorum, ben de bayılıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa kırmızı mercimeklisini hiç duymadım.. Synı şekilde mi pişiriliyor? Onu da denemeli..

      Sil
  6. ayy süper bişimiiş ben de yapayım. semizotlu herşeye bayılıp sadece salatasını bilenlerdenim.
    kırmızı mercimeklisini de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap.. Ben de mercimeklisini deneyeceğim, çok merak ettim...

      Sil
  7. bizde piriçli yapıyoruz. sarımsak ekliyoruz ve kapatmadan azcık limon ekliyoruz. şahane oluyor. bazıları sıcak bazıları soğuk tercih ediyor.

    YanıtlaSil
  8. Ben bulgurunu 1 kucuk avuc kadar koyup su eklemeden kendi buharinda kisik ateste pisiriyorum, oyle alismisim annemden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynı hesaba çıkıyor işte ;) Bizimki azcık daha fazla bulgurlu..

      Sil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..