Artık yaz geldi..
Yazla beraber yaz yemekleri de geldi..
Geçenlerde bulgurlu semizotu yemeği pişirmiştim.. Bu basit yemeği herkesin yaptığını düşünürdüm ama sanırım o kadar yaygın bir yemek değilmiş, bilmeyen çok arkadaşıma rastladım.. Bence herkesin yemesi gereken bir yemek :)
Hem çok lezzetli, hem de besleyici..
.
İşte tarifi..
2 küçük soğanı bir çay bardağı kadar zeytin yağında iyice öldürdükten sonra 2-3 domates rendesi ekleyip kokusu güzelce çıkana kadar pişiriyorsunuz.. Tuzunu ekliyorsunuz..
Daha sonra güzelce yıkayıp ayıkladığınız semiz otlarını ekliyorsunuz ve üzerine bir bardak kadar sıcak su döküyorsunuz..
Ve semiz otları piştikten sonra bir bardak bulgur ve biraz daha su ekliyorsunuz, bulgurlar piştikten sonra yemek de pişti demektir..
Bulgurun miktarını iyi ayarlamak lazım yoksa yemek bulgurlu semizotu yerine semizotlu bulgur oluverir.. :)
Pişirilişi zeytinyağlı pirinçli ıspanağa çok benziyor.. Ama bunda bulgur çabuk piştiği için semiz otu piştikten sonra bulgurunu atmak önemli..
Haydi afiyet olsun..
eline sağlık cnm. semizotu zahmetli bi yemek olduğu için pek tercih edilmiyo sanırım. annem yapardı eskiden bende burun kıvırırdım yemezdim :)
YanıtlaSilYaa evet.. Temizlemesi olmasa... :))
SilBende yapıyorum aynı böyle ama dediğiniz gibi bilmeyende var..Semiz otu mübarek, her şeyini yapıyorum.Hele süzme yoğurtlu, cevizli salatası, mmm :)
YanıtlaSilAfiyet olsun
Evet ya, ben de her halini çok seviyorum :)
Silbende dün yaptım hatta annem pirinçlisini de yapar çok da güzel olur:)
YanıtlaSilOhh afiyet olsunn.. :) pirinçli de çok güzel olur kesin..
SilBizim evinde sevileni bulgurlu semizotu. Hele yabani olanı bulduysak onu yerken alınan lezzetin keyfi bir başka oluyor!
YanıtlaSilYaa... Fark ediyor di mi?
SilDefne'nin en sevdiği yemeklerden biri:)) arada bir de kırmızı mercimeklisini yapıyorum, ben de bayılıyorum!
YanıtlaSilAaaa kırmızı mercimeklisini hiç duymadım.. Synı şekilde mi pişiriliyor? Onu da denemeli..
Silayy süper bişimiiş ben de yapayım. semizotlu herşeye bayılıp sadece salatasını bilenlerdenim.
YanıtlaSilkırmızı mercimeklisini de deneyeceğim.
Yap yap.. Ben de mercimeklisini deneyeceğim, çok merak ettim...
Silbizde piriçli yapıyoruz. sarımsak ekliyoruz ve kapatmadan azcık limon ekliyoruz. şahane oluyor. bazıları sıcak bazıları soğuk tercih ediyor.
YanıtlaSilYazdım aklımıbir köşesine ;)
SilBen bulgurunu 1 kucuk avuc kadar koyup su eklemeden kendi buharinda kisik ateste pisiriyorum, oyle alismisim annemden :)
YanıtlaSilEvet, aynı hesaba çıkıyor işte ;) Bizimki azcık daha fazla bulgurlu..
Sil