18 Haziran 2014 Çarşamba

Yorumuma Maruz Kalan Kabak Sugatosu

Geçenlerde instagram'da, yaptığım kabak sugatosunun fotoğrafını paylaşmıştım ve tarifini vereceğimi söylemiştim..

Aslında bileniniz biliyordur, sugato bir girit yemeği ve genelde sebzeler kızartılarak hazırlanıyor..
Ama ben bu sefer azcık değişiklik yaptım..
Orjinal kabak sugatosu, daha önce şu linkte anlattığım patates sugatosu gibi yapılıyor, sadece patates yerine kabak kullanmanız yeterli..

Kabakları ince ince dilimledikten sonra zeytinyağında kızartmak yerine üzerine hafif zeytinyağı gezdirerek fırına verdim ve fırında kızarttım..
Kabaklar fırında kızarırken küçük bir kapta önce soğanı, sonra da kıymayı kavurdum..
"Kıyma da ne alaka?" diyebilirsiniz, çok haklısınız.. Cemik için daha besleyici olsun diye düşündüm..
Kabaklar ve kıyma hazır olduğunda iyice karıştırıp, içerisine biraz zeytinyağı döktüğüm yayvan bir tencereye aldım..

Yeni bir kap daha kirletmek yerine kıymayı kavurduğum kaba biraz kaşar, birazcık da tulum peyniri rendeleyip 6 tane yumurta kırdım, iyice çırptım..
Buradaki peynir de tamamen benim uydurduğum bir şey, koymasanız da olur.. Ama yakıştı..

Daha sonra bu karışımı tenceredeki sebzelerle birleştirdim, hafif ateşte altı bir miktar kızarana kadar bekledim..
Bundan sonrası en zoru..
Marifet bu yemeğin öbür tarafını çevirebilmek.. Benim bunun için kullandığım düz silikondan kapağımsı bir mutfak gerecim var, siz de geniş bir tabak ya da çevresi derin olmayan bir tencere kapağı kullanabilirsiniz..
Çevirmeden önce süzdürerek henüz yemeğin üzerinde tam pişmemiş olan sıvıyı başka bir kaba almayı unutmayın.. Nasıl yapıldığını önceki sugato yazımda videolu olarak göstermiştim.. Oradan bakabilirsiniz..
.
Çevirmeyi başardıktan sonra diğer tarafını da iyice pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz..
Ilındıktan sonra, servis tabağına alabilirsiniz..
Dilimleyerek ve üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz..


Afiyet olsun..

13 yorum:

  1. Afiyet olsun..

    Daha önceki patatesli tarifini gördüm..o da lezzetli görünüyor.

    Kıymayla proteini arttırmışsın..Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. tarife ve görünüşe bakılırsa çok lezzetli bir yemek üstelik damk tadıma da uygun bence kıyma ve kaşar eklemen alternatif olmuş, zenginleştirmiş yemeği, ellerine sağlık, eğer denersem bloğumda paylaşırım mutlaka ;)

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor, bol protein deposu bu ya..ne ararsan var.. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Elifim; kokusu ta buralar geldi desem, canım çekti.

    Benim oğlumla Cemik aynı yaştalar hatta 1 ay var aralarında. Cemikim bu yemeği yiyormuş ya, ne kadar hoşuma gitti. Bizimkine hayatta yediremem. Keşke yese ne çok isterdim.

    YanıtlaSil
  5. Sevgilimin de giritli olmasından dolayı ilgimi çekmişti patatesle yaptığınız. Bu da çok besleyici olmuş, şahane bişeye benziyor. ilk fırsatta deneyeceğim :) Elinize sağlık ;)

    Esin

    YanıtlaSil
  6. Sevgilimin de giritli olmasından dolayı ilgimi çekmişti patatesle yaptığınız. Bu da çok besleyici olmuş, şahane bişeye benziyor. ilk fırsatta deneyeceğim :) Elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  7. Eline, paylasan yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerin dert görmesin afiyet olsun 😘

    YanıtlaSil
  9. Dün akşam patateslisini yaptım .
    Kabak yoktu evde..
    Bayıla bayıla yedik..
    Patatesli omleti de sık yapardım ben.
    Çocuklar ketçapla yedi..Yanına bir kaç kaşık da yoğurt koydum..

    YanıtlaSil
  10. bu çok güzel bişey olmuş ki ..
    eline sağlık valla elifcik

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor....patatesli olanı izledim,anneanne süper...bende yapıyorum patatesliden ama adının sugato olduğunu bilmiyordum...aslında çevirme işleminde çift tava mı kullanılsa ? aynı boyutta tavayı hemen çevirip diğer tavayı ocağa koymalı seyrederken aklıma geldi deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  12. yorumuna maruz kalan sugatoyu denedim ama bu seferde benim yorumuma maruz kaldı ve sugata olmaktan çıktı sanırım ki :)
    olsun ama çok güzel oldu valla <3

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..