Geçenlerde instagram'da, yaptığım kabak sugatosunun fotoğrafını paylaşmıştım ve tarifini vereceğimi söylemiştim..
Aslında bileniniz biliyordur, sugato bir girit yemeği ve genelde sebzeler kızartılarak hazırlanıyor..
Ama ben bu sefer azcık değişiklik yaptım..
Orjinal kabak sugatosu, daha önce şu linkte anlattığım patates sugatosu gibi yapılıyor, sadece patates yerine kabak kullanmanız yeterli..
Kabakları ince ince dilimledikten sonra zeytinyağında kızartmak yerine üzerine hafif zeytinyağı gezdirerek fırına verdim ve fırında kızarttım..
Kabaklar fırında kızarırken küçük bir kapta önce soğanı, sonra da kıymayı kavurdum..
"Kıyma da ne alaka?" diyebilirsiniz, çok haklısınız.. Cemik için daha besleyici olsun diye düşündüm..
Kabaklar ve kıyma hazır olduğunda iyice karıştırıp, içerisine biraz zeytinyağı döktüğüm yayvan bir tencereye aldım..
Yeni bir kap daha kirletmek yerine kıymayı kavurduğum kaba biraz kaşar, birazcık da tulum peyniri rendeleyip 6 tane yumurta kırdım, iyice çırptım..
Buradaki peynir de tamamen benim uydurduğum bir şey, koymasanız da olur.. Ama yakıştı..
Daha sonra bu karışımı tenceredeki sebzelerle birleştirdim, hafif ateşte altı bir miktar kızarana kadar bekledim..
Bundan sonrası en zoru..
Marifet bu yemeğin öbür tarafını çevirebilmek.. Benim bunun için kullandığım düz silikondan kapağımsı bir mutfak gerecim var, siz de geniş bir tabak ya da çevresi derin olmayan bir tencere kapağı kullanabilirsiniz..
Çevirmeden önce süzdürerek henüz yemeğin üzerinde tam pişmemiş olan sıvıyı başka bir kaba almayı unutmayın.. Nasıl yapıldığını önceki sugato yazımda videolu olarak göstermiştim.. Oradan bakabilirsiniz..
.
Çevirmeyi başardıktan sonra diğer tarafını da iyice pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz..
Ilındıktan sonra, servis tabağına alabilirsiniz..
Dilimleyerek ve üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
YanıtlaSilDaha önceki patatesli tarifini gördüm..o da lezzetli görünüyor.
Kıymayla proteini arttırmışsın..Ellerine sağlık.
tarife ve görünüşe bakılırsa çok lezzetli bir yemek üstelik damk tadıma da uygun bence kıyma ve kaşar eklemen alternatif olmuş, zenginleştirmiş yemeği, ellerine sağlık, eğer denersem bloğumda paylaşırım mutlaka ;)
YanıtlaSilnefis görünüyor, bol protein deposu bu ya..ne ararsan var.. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilElifim; kokusu ta buralar geldi desem, canım çekti.
YanıtlaSilBenim oğlumla Cemik aynı yaştalar hatta 1 ay var aralarında. Cemikim bu yemeği yiyormuş ya, ne kadar hoşuma gitti. Bizimkine hayatta yediremem. Keşke yese ne çok isterdim.
Sevgilimin de giritli olmasından dolayı ilgimi çekmişti patatesle yaptığınız. Bu da çok besleyici olmuş, şahane bişeye benziyor. ilk fırsatta deneyeceğim :) Elinize sağlık ;)
YanıtlaSilEsin
Sevgilimin de giritli olmasından dolayı ilgimi çekmişti patatesle yaptığınız. Bu da çok besleyici olmuş, şahane bişeye benziyor. ilk fırsatta deneyeceğim :) Elinize sağlık ;)
YanıtlaSilEline, paylasan yüreğine sağlık
YanıtlaSilEllerin dert görmesin afiyet olsun 😘
YanıtlaSilDün akşam patateslisini yaptım .
YanıtlaSilKabak yoktu evde..
Bayıla bayıla yedik..
Patatesli omleti de sık yapardım ben.
Çocuklar ketçapla yedi..Yanına bir kaç kaşık da yoğurt koydum..
bu çok güzel bişey olmuş ki ..
YanıtlaSileline sağlık valla elifcik
Dev mucver gibi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok nefis görünüyor....patatesli olanı izledim,anneanne süper...bende yapıyorum patatesliden ama adının sugato olduğunu bilmiyordum...aslında çevirme işleminde çift tava mı kullanılsa ? aynı boyutta tavayı hemen çevirip diğer tavayı ocağa koymalı seyrederken aklıma geldi deneyeceğim...
YanıtlaSilyorumuna maruz kalan sugatoyu denedim ama bu seferde benim yorumuma maruz kaldı ve sugata olmaktan çıktı sanırım ki :)
YanıtlaSilolsun ama çok güzel oldu valla <3