Cağ mı Çağ mı işte bütün mesele bu!
Şimdi ben bu duruma vikipedi aracılığıyla bir açıklık getirmek istiyorum..
Nasıl ki bizler sosyal medyada geniş kitlelere ulaşabilmek için yerli yersiz # "hashtag"ler kullanıyorsak sanırım Cağ kebabı ya da Cağ döneri yapan yerler de aynı amaçla hem Cağ hem de Çağ adını kullanıyorlar ve fakat doğrusu Cağ kebabıdır..
Neden? Çünkü Cağ kebabı aynı adı taşıyan şişler ile servis yapıldığı için bu adı almıştır..
Dolayısıyla doğrusu Cağ kebabıdır..
Aslen Erzurum dolaylarında yapılsa da günümüzde güzel yurdumuzun bir çok yerinde yiyebilmekteyiz..
:) Tamam özüme dönüyorum, ağzımın salyalarını bir kenara alarak anlatmaya başlıyorum..
Cağ kebabı oğlak ya da kuzu etinden yapılan bir çeşit kebap..
Kullandıkları şişe bazı yörelerde Cağ adı, bazı yörelerde bico adı verilmiş ama genel olarak biz Cağ olarak biliyoruz..
Cağ kebabı ile tanışmam Kars'ın Sarıkamış ilçesinde olmuştu..
Orada yediğim Cağ'ın tadını anlatmam mümkün değil..
Sanırım sene 2004-2005'ti ve daha Cağ kebabı (özellikle) İzmir'de bu kadar popüler değildi..
Aslında yöresel bir yemeği yerinde yeme taraftarıyım ama insan her canı çektiğinde Erzurum ya da Kars'a gidemiyor..
O zaman ne yapıyoruz?
En yakınımızdakilere bakıyoruz..
Mekanımız İzmir Kemalpaşa'da:
Erzurum Uzundere Cağ Döner
Yarı Açık adres :) Soğuk Pınar Mahallesi İnkilap Caddesi
Telefon: 05350377057 - 05350435019
Gitmeden önce mutlaka telefon açıp yeterli miktarda döner olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.
Siz "dur" diyene kadar arka arkaya gelen şişteki etleri itina ile lavaşa alıyor bir miktar soğan ve domates ile dürüm haline getiriyor ve parmaklarınıza dikkat ederek yiyorsunuz..
Ben kızarmış olarak tercih ediyorum ama "etin tadı az pişmiş çıkar" diyenler için benden bir tüyo; siparişi verirken "tatavi" olsun derseniz sizinki az pişmiş gelir..
Ve fakat bazı yerlerde "tatari" olarak da kullanılıyor bu tabir.. İşi şansa bırakmak istemezseniz "abi benimki az pişmiş olsun" da diyebilirsiniz :)
.
.
Puanlamaya gelirsek..
Ben 10 üzerinden 8,5 veriyor ve başka Cağ kebabı mekanlarına kapılarımı açık bırakıyorum..
:)
Herkese afiyet olsun..
Çok severim gerçekten iyi yerde yenirse dur demesi zor oluyor gelen şişlere :)
YanıtlaSil7 yil Erzurum'da yasamis biri olarak soyluyorum ki, mutlaka tadilmasi gereken bir lezzettir Cag Kebabi. İstanbul'da denemek isteyen veya ozlemini ceken kimse varsa Sirkeci'de , Ankara caddesi uzerinde Sehzade Cag Kebab'a mutlaka ugrasinlar. Erzurum'da yediklerime en yakin Cag Kebabini burasi yapiyor. Afiyet olsun. Biz de dort gozle Turkiye'ye gelmeyi bekliyoruz 😍
YanıtlaSil