16 Haziran 2014 Pazartesi

Başım Ağrıyor

Her gece, uykuya dalmadan hemen önce, yalvarıyorum Allah'a.. Ece gelsin rüyama..Söz veriyorum söz.. Asla ve asla üzülmeyeceğim sabah uyandığımda.. Hatta eminim, gülümseyerek uyanacağım..
.
Rüyamda Ece'yi görüp de uyandığımda herşeyin rüya olmasından üzüleceğimi sanmıyorum.. Zaten benim istediğim Ece'yi rüyalarımda "hiç gitmemiş" gibi görmek değil.. Ya da kollarımda dirildiğini de görmek istemiyorum daha önce gördüğüm gibi.. 
Benim istediğim tek şey, uzaktan da olsa onu melek haliyle görebilmek.. Geçtim sarılmaktan, öpmekten.. Uzaktan da olsa göreyim yeter.. 
Zaten biliyorum, aynı tadı asla alamam, o hissi tekrar duyamam.. Ama görmek istiyorum.. Çok istiyorum..
.
Öyle bir baş ağrısı var ki bugün başımda.. Baktığım her şey bulanıklaşıyor.. Genelde bu tür ağrılara pabuç bırakmayan ben, az önce ikinci ağrı kesici ilacımı içtim..
Dayanamama hissi var bugün üzerimde.. Aşamayacağım kadar değil ama.. Ne bileyim.. Ağır gelen bir his var üzerimde..
Çok dertleşesim var.. Uzun uzun konuşasın, anlatasım, ağlayasım var..
Çok ağlayasım var bugün..
.
Az önce avluya çıktım.. Hava nasıl güzel.. Nasıl sıcak.. Ağzımdan çıkan kendi sesimi duydum "yaz, geldin işte; neden bana iyi gelmiyorsun?"..
Sonunda deli diyecekler bana.. Belki de böyle pek bi sağlam, kuvvetli duruyormuş gibi görünüp yavaş yavaş deliriyorum..
Aklım almıyor işte bazen.. Ah bu aklım.. Olmasaymış daha mı iyi olurmuş acaba?
Mesela düşünecek bir aklım olmasaymış.. Belki de ne de güzel olurmuş..
Sözde balıklarınki kadar bir hafıza ya da.. Anıları çok kısa sürede silebilen bir bellek.. 
Ne güzel olurmuş..
O zaman düşünemezdim "nasıl olur!" diye.. Nasıl olur da benim sapasağlam kızım, bir sabah gidiverir.. Neden? diye düşünmek zorunda kalmazdım..
.
Anlatmak istiyorum hiç durmadan.. Almak istiyorum birisini karşıma, onu da kendimi de ağlata ağlata anlatmak istiyorum..
Çünkü biliyorum bir başlasam gerçekten anlatmaya, ağlayacak karşımdaki.. Belki ben de onunla ağlayacağım.. Belki o zaman geçecek bu baş ağrısı, ya da ben biraz rahatlayacağım..
Ama anlatacağım kişi anne olmamalı, üzülür.. Hele emziren bir anne asla olmamalı, sütü etkilenir.. Anne adayı asla olamaz, çocuk hayali kuran bir kadın da olamaz.. Bir genç kız olamaz, kıyamam.. Çocuk desen hiç olmaz. 
.
Hiç durmadan anlatmak istiyorum Ece'yi.. Onun her halini.. 
Her anını hatırlamak istiyorum tekrar tekrar..
Gidişini anlatmak istiyorum.. Zihnimden bir türlü tam anlamıyla kovalayamadığım o günü anlatmak istiyorum..
Bütün detaylarını anlatmak istiyorum.. Kalbime kazınan o günü anlatmak istiyorum.. Ve sonraki günü.. Ve daha da sonraki günü.. 
.
Hala içim umut dolu.. Hala hayatın güzel yanlarını görebiliyorum ama... Ne bileyim işte..
Bazı şeyleri eksik yapmaya başladığımı fark ettim.. Ama kafam o kadar çok dolu ki.. Ajandamı çantamda ağırlık yapsın diye taşır oldum... Çıkartıp yazmaya üşeniyorum, sonra da her şeyi unutuyorum.. 
Bir mail geliyor arada mesela, çok özel.. Uzun uzun yazmış yazan, anlatmış.. Ben de oturup uzun uzun cevap yazmak istiyorum ama, bilgisayarın başına geçtiğimde çoktan unutmuş oluyorum..
Sanki boş vermeye başladım kendimi.. 
.
Heyecanlıyım bi de..
Bilmediğim bir şeyin heyecanı var içimde sanki..
Bakalım..
Bugün çok başım ağrıyor..
Belki de ondandır bu halim..
.
İkinci ağrı kesiciyi aldım demin, geçer şimdi..

32 yorum:

  1. sünger lazım sana..sünger olabilecek biri..karşısına geçeceksin bağıracaksın çağıracaksın ve seni dinleyecek..böyle biri var mıdır bilmiyorum elifcim..vardır illa ki..bir psikologa danışsan..bilemedim ki ben şimdi..
    biliyo musun yakın olsak dinlerdim ben seni..ağlardım da seninle..ama benim bebeğim var diye istemezmişsin sen beni..
    ne yapalım elif senin için? gerçekten çok samimi soruyorum..bu kadar insanız..ne istersin bizden, mutlu edelim seni istiyorum ben..

    YanıtlaSil
  2. hiç durmadan dinleyebilirim Ece yi...hiç bıkmadan sarılabilirim...sımsıkı sıkarım dişelerimi ağlamadan dinlemek için tutarım kendimi...söylemem sana anne olduğumu emziriyor olduğumu öylece dinlerim seni...zaman vakit olsa koşar gelirim bıkmadan yorulmadan yürürüm yolları...ELİF Abla derim ne derim başka bilmem belki de konuşamam ne denir ki ne derim ki sarılsam hani sarılmak iyi gelir ya....ama yazdığın her yazı da ağlarım tutamam ben kendimi...Melek ECE nin güsel MELEK ANNESİ...Elif abla....

    YanıtlaSil
  3. Elif;

    Susma. pes etme. Söv, bağır, ağla ama susma. Güçlü durmaya çalışma. Evet Cem var, iyi ki var. Ama o yanında yokken doyasıya yaşa acını. Tut yasını. Dualarımız seninle...

    YanıtlaSil
  4. Canım elifim keske elimden gelsede saatlerce dinleyebılsem senı eceyımın her halini bende bılsem bırazcıkta olsa alsam agır yukunu omuzlarından.ama senın ıçin şu anda Allaha dua etmekten baska bısey gelmiyoki elimden.nedesem boş gelir sana biliyorum canı gonulden dua edıyorum bunu bil istedım

    YanıtlaSil
  5. Keşke o maillere cvp vererek yazarak rahatlasan.. Türkiyede olsam binsem arabaya yanına gelsem dinlesem,ağlasam,gülsem.. Acını alsam hafifletsem.. Bende anneyim,karnımda doğmadan iki yavrumu kaybettim .. Anlarım seni keşke yazsan,bağırsan,güçlü görünmeye çalışmasan.. Dibe vuruyorsun sıkıca vur ayaklarını hoopp çık yukarı kendin için ece için cem için eşin için.. Heyecanın hep olsun hiç bitmesin umudun lütfen .. Koy kendini bırak ama uzun süre kalma o diplerde.. Lütfen seni seviyorum

    YanıtlaSil
  6. Bir gun Cem i birilerine birakip, esine anlabilirsin.. Sanki o hc bilmiuormus gibi. Belki onun da anlatacaklari vardir... Offf sana yardimci olalim diyorken acaba canini sıkıyor muyuz? Lutfen soyle susabiliriz, kizmayiz, gucenmeyiz.

    YanıtlaSil
  7. Sürekli güçlü Elif olmaktan yoruldun tabi, içine ata ata doldun artık... İçini döküp rahatlamaya ihtiyacın var.. Sana bir faydam olabilse keşke. Saatlerce değil, günlerce dinlesem seni ve Eceyi...
    Elifcim ister yaz, ister konuş ama lütfen içine atma, bu seni daha çok bunaltır. Bazen ümitsizliğe kapılsanda, umudunu kaybetme ve bu günlerin geçeceğini unutma güzel kardeşim. O kadar çok sevenın varki, sen ne dersen yapmaya hazırız.. Yeterki sen iyi ol.. Herzaman dualarım seninle. Allah içindeki sıkıntıları alsın ve sana sabır versin canım benim.......❤️

    YanıtlaSil
  8. 10 yasindaydim annemle teyzem zamanin ne kadar cabuk gectigini anlatiyorlardi. Obur dunyada ne kadar sure yasadin dediklerinde gozumu actim kapadim diyecekmisiz diye konusuyorlardi cok net hatirliyorum. Haftaya okul gezisi vardi o hafta gecmek bilmiyordu bir omur nasil goz kapayip acincaya gecer diye dusunurken koltuklarimizin tahta kol kismina gizlice "aysegul 10 yasinda" yazdim. Zamani takip edebilmek icin. Hadi bakalim nasil geciyor diye kontrol edicem o yaziya bakip. Kemal sunal filmi vardi uzerimde mavi kazagim elimde sütüm ve annemin yaptigi cikolata. Ordan tasindik. Sonra baska eve. Baska arkadaslar. Baska insanlar. Baska sehirler. Etrafimdaki hersey degisti. O tahta koltuk hep bizim evdeydi. O yazi hep gozumun onundeydi. Degismeyen tek sey oydu. Benim zamani takip edecek zamanim bile yoktu. O kadar hizli gecti. Ustunden 22 sene gecmis. Birsuru sevinc uzuntu korku saskinlik bisuru duygu yasadim ama hicbirini o yaziyi oraya yazarkenki dusuncelerim duygularim kadar net hatirlamiyorum. Sanki dún gibi tazecik. 22 sene goz acip kapayincaya kadar gecti. Acaba unutacak miyim? Zaman gececek mi?Bakalim nasil geciyor? diye surekli sorgularken bu dusunce tamamen yerlesti bence ölunceye kadar da unutmayacagim.
    Ne zaman gececek? Azaldi mi sanki? iyiyim sanirim? Neden gecmiyor? Surekli kendini kontrol ediyorsun.
    Elif "istiyorum" dedigin herseyi yapsana sen. Baskalarini dusunmeden yap. Senin acinin bile baskalarina zararindan cok yarari olur. Oldu da. Koyver gitsin kuzum:) Balsın bal

    YanıtlaSil
  9. şimdi nasıl anlatsam nerden başlasam...bana anlat desem bunu söylecek yüzlerceye katılarak...bana anlat ağlayalım beraber..en insanca en güzel duygu ağlamak...hem de öyle böyle değil..her gün buradaki yüzlerce kalabalık gibi benim de aklımdasın ve de eminim ki cok cok uzun yıllar çıkmayacaksın..sevdim seni bir kere yapacak bişey yok:) Yaşadığın şey üzerine ahkam kesemem..hatta çook üzüldüm demeye bile utanırım ama derinden etkilendim...artık benim için meleğin karşılığı Ecey oldu..Tabi bir de ördeğin;)Bazen geleyim diyorum oralara göreyim diyorum seni..bazen buraya filan yazacağımı düşündüğüm şeyleri kafamda kuruyorum ve orada kalıyor..Bakıyorum okuyorum her yazılanı çizileni..yanındalar anlıyorlar seviyorlar seni..Benim de bir farkım yok..Fazlalık olmayayım diyorum..susuyorum..Ama o da buraya kadarmış..Çok çalışmak yaramadı..Çalışma arasında bakayım dedim..Bir baktım yazıyorum..nasıl soylesem bunları yayınla diye değil de hiç tanımadığın insanların hayatına nasıl dokundunuz bil diye yazıyorum...Ben belki sana anlamsız gelecek ama seni her daim dinlemeye hazırım onun için İstanbuldan İzmire yol bile yaparım..Çok da güzel ağlarım..dinlerim,severim..Kendine iyi bak güzel anne...

    YanıtlaSil
  10. Ben gördüm Eceyi, hem de melek olup yükselirken. Keske sana da gosterebilsem hala gözümün önüne gelen halini..

    YanıtlaSil
  11. Elif. Ah Elif. Sana ne yazsam bilmiyorum. Sadece ne yazsam yapmak istediğimi yapamayacak seni teselli edemeyecek biliyorum. Sen anlat istediğin zaman. Ne istersen onu yap sen. Biz de sen ne istersen onu yapalım. Her zaman yazamıyorum sna ama her zaman okuyorum İnan.sen yanımdaymışsın gibi. Sen iyi ol Elif ama ne aman iyi olursan o zaman ol, kucaklıyorum seni

    YanıtlaSil
  12. Öyle tuhaf hissediyorum ki şu an. Rastgele girdim blogunuza. Ne tatlı şeyler paylaşmış aaa izmirdenmiş hem derken buraya geldim. Okumadan duramadim. Hıçkırarak aglarken buldum kendimi. Bir anne olmasamda acınızı hissettim içimde. Şimdi gördum ki tarih bugün.. Size garip gelecek ama sizi dinlemeyi çok isterim. birkaç dakika oncesine kadar varligindan bile haberdar olmadigim birinin acisini boyle hissetmişken yazmadan edemedim. Tüm yaz boyunca İzmirdeyim. Belki birgün denize karsi bi kahve icmek istersiniz.. Kapımız size açık. Elif hanım sizi hiç tanımıyorum ama o baş ağrılarını iyi bilirim.. Ve ne derece inanırsınız bilmiyorum ama yanınızda olmak İsterim. Bana facebooktan ulaşabilirsiniz. Gonca Durman

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Elif..küçükken bize samimi olmadığımız insanlarla "siz,hanım,bey" diye hitap etmemiz öğretildi,ama bu kuralı izninle bugün deldim..o kadar yakınsınki hepimize ..her yazını okuyorum ve hergün bakıyorum bugün ne kadar iyisin diye..hep yorum yzmak istiyorum sonra diyorum ki bilmediğin bir konuda nasıl teselli vereceksin be burcu!! 9 yaşımda dedemi kaybettim,o acı yüzünden hiç çocuk olamadım çok erkendi ölümle tanışmam için ve o dönem kimse bana bunun hepimizin başına geleceğini anlatmadı..doğal olarak annem teyzelerim dayılarımbkendi acısının içindeydi..edebiyat öğretmenim vardı Yaşar hocam,anlatamıyorsan yaz dedi yaz..ister şiir yaz ister yazı saçmada olsa yaz..o yazdıkların birgün seni konuşmaya hazırlayacak..konuşmam zaman aldı ama gerçektende yazdıkça konuştum..yukarıda bir arkadaş(nolii) eşine anlat demiş..tabiki zamanını senbilirsin ama bencede birgün eşini karşına al sen ona o sana anlatsın..belki acınız hafifler..şu aşamada eşin en iyi ilaç sana..nacizane fikrim..hep aklımızdasın..aklımdasın ..

    YanıtlaSil
  14. çoook uzakta siirtte yaşıyorum ve şuan deli gibi istiyorum karşında oturup birlikte ağlamayı dertleşmeyi..geldim say emi anlatasın gelmese de olsun yinede geldim say..

    insirah suresini okudum senin icin..
    azıcık şifa olsun insallah yarana..

    YanıtlaSil
  15. "Gidişini anlatmak istiyorum.. Zihnimden bir türlü tam anlamıyla kovalayamadığım o günü anlatmak istiyorum..Bütün detaylarını anlatmak istiyorum.. Kalbime kazınan o günü anlatmak istiyorum.. Ve sonraki günü.. Ve daha da sonraki günü.. " diye yazmışsın
    Elifim sen istiyorsan eğer, biz seni dinlemeye, okumaya hazırız. Belki yanında, karşında olamıyoruz keşke olabilsek. Ama duygularını, yazdıklarını kısaca seni okurken hep ağlıyorum, başkalarıda, seni sevenlerde eminimki ağlıyorlar.
    İnsanoğlu kendi yavrusunun ölümünü bile hayal edemez. Ölümü asla onlara yakıştıramaz. Çünkü bunu düşünerek yaşanmaz.
    Ama ne yazık ki; bazı zamanlar "ya ona bir şey olursa ne yaprım diye" düşündüğüm oluyor. Ama insanın aklı orda artık bitiyor. Hayali bile korkunç. Düşüncesi bile insanın aklını alıyor.
    Yüce Rabbim yavrularımızı korusun, onların acılarını göstermesin.
    Elifim keşke İzmir'de yaşıyor olsaydım. O zaman her şey farklı olurdu. Seni ne kadar anlamaya çalışsam, çalışsak da; evladını kaybeden bir anne, babayı ancak bunu yaşayan anne ve babalar anlayabilir. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu acının tarifi yok ki, anlatasın.
    Yaşayan, çeken bilir. Allahım sabrını, sabrınızı artırsın. Zamanın ilerlemesi senin ve ailen için kolay olsun Elifim.

    YanıtlaSil
  16. Ah Elif ah! Böyle sadece okumakla kalıyorum ya ! Kendime kızgınlığı bir bilsen ..
    Keşke yaranı sarabilecek bir merhem olabilse...
    Keşke elimizden senin için ,ailen için dua etmekten başka bir şey gelse...
    Ah Elif , acının tarifi olmadığını biliyorum ama sen de seni çok sevdiğimizi bil tamam mı ?

    YanıtlaSil
  17. Ahh !!!
    Elif'ciğim.
    Yazacak kelime bulamıyorum yine .
    Yaşadığın akıla ve hayale sığmayacak bir olay.
    Ve insanın yaşayabileceği en büyük acı.
    Anlatmak istediğin çok şey var, haklısın.
    Hazır hissettiğinde yazmalısın. İyi gelecektir eminim.
    Ve umarım rüyana gelir minik Ece, bu gece.

    YanıtlaSil
  18. Ben bu postunu su an goruyorum... Yine geleyim, yine anlat Ece' yi. Saatlerce cocuklardan ve yaptiklarindan bahsedelim. Yine bana fotograflari ve videolari goster. Sen anlat, ben dinleyeyim. Opuyorum seni.

    YanıtlaSil
  19. 1994 yılında kaybettim babamı.. kaç yıl geçmiş.. çok da nadir görürüm rüyamda nedense.. oysa aklıma gelmediği tek bir gün yoktur. bundan 2 yıl kadar önce uzun bir rüya gördüm.. hani rüya olmadığını rüyadayken bile bildiğin türden bir rüya. babamlaydık.. rüyayı anlatmicam.. sadece bana 2 öğüt verdi, ayrıca yanından ayrılırken özlem dolu öyle bir bakışı vardı ki.. sanki bir daha ayrıldık babacığımla. uyandığımda, en baştan saniye saniye düşündüm rüyamı.. konuşurken ağızlarımız oynamamıştı.. amma da gençti.. ne güzel baktı.. ne çok özlemişim.. kendimi bağıra bağıra ağlarken buldum. annem ağlama sesime koştuğunda, "ne güzel bak rüyana gelmiş ağlayacak birşey yok" dedi.. bense, "o öldü, yıllar geçti. ama hala beni önemsiyor, hala beni çok seviyor. gördüm hissettim. neden ya, neden öldü" diye bağıra bağıra ağladım.. sevdiklerimizle öyle bir ruhsal bağımız var ki.. asla kopmuyor. rüyada özlem gidermek güzel de.. bu çok sık olduğunda normal hayatımızı ciddi anlamda etkilemeye başlar. sen hazır olduğunda, Ece hazır olduğunda buluşacaksınız en güzel rüyada.. ben ve babam gibi.. ve eminim bu dünyada konuşmaya vakti olmadıysa da, sana anlatacak çok şeyi olacak.. En başta "annemmm" diyecek.. tanışmamış olsak da seni seviyorum.. güçlü duruşun da benim için herzaman bir örnek olacak..

    YanıtlaSil
  20. Bu defa yazamıyorum. Kaç gündür okuyorum. Yazamıyorum. Şunu bil, sana gözlerimdeki yaşlarla bir "anne" den ziyade bir "arkadaş" gibi sarılıyorum. Hatta dostça...

    YanıtlaSil
  21. Elif abla, rüyanda ece yi görmek için dua etme, benin Ananemde dayımı görsün diye yıllarca dua etmiş ama hiç gelmemiş rüyasına,sonra 1 gece yorgunluktan uykuya dalmış koltuk üzerinde o gece gelmiş dayım Ananeme,o rüyayı hiç unutmuyor...! ve daha sonra ananem onu görmek için hiç dua etmemiş....dayım ara sıra gelmiş yine rüyalarına..... Kendine, Cemike ve eşine iyi bak....

    YanıtlaSil
  22. Elif abla.. bu hayatta herkesin bir hikayesi var derler ya bebegin ecey de artik bir hikaye oldu masal kahramani oldu yuzlerce binlerce insanin aklina kazindi. Bir melek olarak kaldi senin hayatina renk katmak icin geldi ve ait oldugu yere geri dondu. Uzulme sitem etme biliyorum kolay degil. Yasamadan anlayamaz insan hep nedenler kovalar insani yada keskeler.. ama bu sefer kurcalamasin beynini sadece sana yasattigi mutlulugu ve hayatina iyi ki girdigini dusun seninle belkide cok az vakit gecirdi ama ya hic gecirmeseydi ya hic o senin kizin olmasaydi.. hayatinda melek ece nin varligini hic bilmeden yasadigini dusunsene, onun yoklugunda ki aci ozlemi yerine onunla gecirdigin o harika gunleri dusun onlar cok ozel.. bende bundan 5 sene once babami.kaybettim 15 yasindaydim ve bir daha mutlu olmayacagimi dusundum ona mektuplar yazdim mezarinin basinda uyurdum sonra dedim ki ya hic tanimasaydim onu bu kadar uzulurmuydum o olmadan yasaydim.nasil olurdu diye dusundum iyi.ki var dedim belki 15 yil hayatimda oldu ama o gunler oyle guzeldi ki iyi ki o gunleri bana yasatmis ve yanimdaymis dedim yenileri yasanmayacak olsa da eskilerinin mutluluguyla avundum ve yasadigim aciya anlam katarak nefes aldim sonra devam ettim hayatima buda gececek diyerek her sabah actim gozlerimi.. seninde eceyi dusundugunde gozlerinden yaşlar yerine yuzunde gulumseme olmasi dilegiyle.. :)

    YanıtlaSil
  23. ben dayimi bir kere ruyamda gordum bak 8 9 yil oldu...sonra da bir daha gormedim ama halen gozlerimin onunde ruyam...ruyana gelsin isteme gercekten mahvolursun...Cem icin Can Abi icin isteme...uyandiginda uyumak isteyeceksin...ruyana devam etmek isteyeceksin...Ece'ne kavusmak isteyeceksin... Ece hepimizin melegi artik...cok agir biliyoruz ama Cem icin dayan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dayaniyorum canım zaten.. Ama kendimi de çok iyi tanıyorum.. Ece ruyama gelince "gerçekten", mahvolacak biri değilim.. Ve o da bunu çok iyi biliyor.. Sadece zamanını bekliyoruz...

      Sil
  24. Ben dinlerim seni... Benimde çok anlatasım var pamuk prensimi...
    Belki iyi geliriz birbirimize...
    Aynı duyguları yaşıyor olmak iyi gelir belki de...
    Seni tanımayı o kadar çok istiyorum ki... Hergün giriyorum profiline ve bloguna.
    Bugün Elif napıyor acaba diye...
    Bende senin gibi çok güçlüyüm ama korkuyorum bazen bu tarifsiz güç'den

    YanıtlaSil
  25. elifcim nihan hanımla sanırım acımız ortak biz melek anneleri hep bir araya gelebilsek cok istiyorum ...

    YanıtlaSil
  26. Elif hanım, merhaba Cerenin annesi Duygu ben...böyle daraldıgınız anlarda beni arayın...Ben de sizin gibi hissediyorum, daralıyorum, nefes alamayacakmışım gibi geliyor...sizi benden beni sizden daha iyi anlayabilecek kimse yok... mailde telefon numaram vardı...herzaman, neye ihtiyacınız olursa olsun...

    YanıtlaSil
  27. Elifçim....Kardeşim...Elif isimli 2.kardeşim...bu yaz tatilimi sizin oralara denk getirebilmek için neler yapıyorum...gelicem yanına..oturalım..sen konuş..ben dinleyeyim..sabahlara kadar..ağla,sus,bağır,çağır,rahatla,hafifle bir an bile olsa...aklımdasın..dualarımdasın kardeşim....

    YanıtlaSil
  28. Geceleri uyumadan önce instagramda keşfet kısmına bakıyorum. Hoşuma gidiyor tanımadığım insanların paylaştıklarını görmek. Neyse işte oralardan bu bloğa geldim.

    Elif Hanım, acınızı kendi acımmış gibi hissettim.. Cennet çocukları o kadar güzel ki, Size eşlik edecek cennet bahçelerinde. Rivayete göre anne babası gelmeden kendisine sunulan o bahçeye girmezmiş bu bebekler. Ece ne kadar güzel.. Siz ne kadar güzel bir annesiniz. Bir büyük dünya için "rüya" demiş. Ece erken uyandı.. Ve hepimiz uyanacağız bir gün..Rabbim sevdiklerimizle olmayı nasip etsin o uyanışta.. Bu rüyada da kalbinize bir inşirah versin..

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)