21 Nisan 2014 Pazartesi

Bir gün gelecek, hayat eskisi gibi devam edecek..

Bugün bir ay olmuş..
Bana sorsan 2 ay geçmiş gibi..
Sanki günler hızla geçiyormuş gibi hissediyorum ama aslında geçmiyor.. Sanki inadına geçmiyor...
Seneler uçsun gitsin istiyorum, ama gitmiyor..
Günler geçmek bilmiyor..
.
Her gün daha azalıyor acım sanki.. Hani şu yanan 40 mum var ya.. 31i söndü.. Ondan galiba.. Acı azalıyor ama özlem çığ gibi büyüyor.. İnsan kabulleniyor ama tekrar kavuşma, sarılma, öpme istediği her gün daha da çoğalıyor..
.
Hayat devam ediyor işte..  Bugün bir ay oldu..
Bugün kendi dükkanıma geldim.. Hala yüzümü yerden kaldıramıyorum yürürken.. Kimsenin yüzüne bakasım, kimseyle göz göze gelesim yok.. Biri bana dokunmuyorken iyiyim, biri bana dokundu mu gözyaşlarım akıp gidiyor.. "Dokunsan ağlayacak haldeyim" yani..
Buradaki insanlar.. Hepsi Ece'yi biliyorlar.. Ece buraya geldiğinde bütün dükkanlara girip çıkıyordu.. Şalları dağıtıyor, yüzükleri parmaklarına takıyordu..
"Havalar iyice düzelsin de getireyim" diyordum kendi kendime.. Hayal olarak kaldı.. Ertelenen her şey bir gün hayal olarak kalabilir..
.
Dün Ildırı yolundaki gölete gittik Doorstepping'ler sayesinde.. Ördekler vardı gölette.. Ekmek attık onlara.. Ördeklere...
Evde kalmak iyi gelmiyor.. O yüzden durmuyoruz evde.. Ama bir gün gelecek o da olacak.. Evde kalmak, eskisi gibi; dinlenmek, huzur bulmak anlamına da gelecek. O da olacak..
.
Hayat devam ediyor.. Şu an canım istemiyor ama bir gün gelecek yine müşterilerle uzun uzun sohbet edip elimdeki enstrümanı satabilmek için çalacağım.. Şu an içimden gelmiyor mesela ama bir şeyler yapıp yine bu blogda paylaşacağım.. Şimdi içimden gelmiyor ama belki bir gün yine oje süreceğim ya da güzel bir makyaj yapacağım.. Şimdi içimden gelmiyor ama muhtemelen yine bir gün eğlenmek için dışarı çıkacağım, kafamı dağıtmak için değil.. Bir gün yine tat alarak yemek yiyeceğim ya da bir gün bir yemeği gerçekten canım çekecek..
Bilmiyorum bir gün tekrar şarkı söyleyerek ev işi yapabilecek miyim? Ya da bir şarkıyı söylerken ağlamadan durabilecek miyim? "Akşam olsa da eve gitsek, bahçede bir keyif yapsak" diyebilecek miyim? Apar topar yemek yedikten sonra heyecanla kocamla playstation başına oturabilecek miyim? Yurt dışı, yurt içi gezilerini hevesle planlayabilecek miyim? Denizde yüzerken serinleyebilecek miyim? Bir daha gerçekten canım acıyacak mı? "Bugün çok eğlendim" diyebilecek miyim? Ya da "bir günü" iple çekebilecek miyim? Whatsapp'tan yolladığım gülen yüzleri hissederek yollayabilecek miyim? Aynaya bakıp kendimi güzel bulabilecek miyim? Ya da aynaya her baktığımda Ece'yi görmemeyi becerebilecek miyim? Muhtemelen bir gün olacak.. Çünkü hayat devam ediyor..
.
İlk günkü gibi değilim.. Şok geçti.. İnanamama geçti. Kabullenememe geçti.. Acı azalıyor belki ama.. Çoğalan şeyin adı sadece "özlem" olamaz.. Geçenlerin yanında bir de delicesine büyüyen bir "şey" var.. Adı yok.. Adı Ecey ya da.. Ecey büyüyor içimde her geçen gün..
.
Belki siz benden daha çok acı çekiyorsunuzdur hatta.. Kendinizi benim yerime koyuyorsunuz.. Anne baba olanlar bugün, anne baba olacaklar bir gün "ya ben olsaydım" sorusunu soruyorlar kendilerine.. "Ya benim de başıma gelirse?" diyorlar.. Bir anlık benim yerime geçiriyorlar kendilerini..
Tahmin edebiliyorum o an ne hissettiklerini.. Korkunç bir acı.. Başından aşağıyla kaynar su dökülüyormuş gibi bir his.. Boyundan bele doğru inen bir sızı, burun sızlaması, akan göz yaşları..
Benden daha çok acı çekiyorsunuzdur belki de.. Çünkü korkuyla yaşamak çok zor..
.
Benim başıma gelen geldi.. Her şey oldu bitti.. Her şey bitti.. Çaresi yok, geri dönüşü yok. Zaman ve inancım benim ilacım..
Ama bu korkuyla yaşanmaz güzel arkadaşlarım.. Eğer öyle olsaydı ben yaşayamazdım.. Ya da benim gibi kayıplar yaşayan başka anneler, babalar.. Bir evladımı uğurladım, ya diğeri de giderse diye yaşayamayacağım gibi, siz de "ya ben olsaydım, ya olursa?" diye yaşayamazsınız.. Olmayacak.. Allah isterse eğer, Cemik sağlıkla büyüyecek.. Biz de büyüyeceğiz.. Ya olursa ya olmazsa diye yaşayamaz insan.. Hasta olur.. O yüzden bunları düşünmeyi hem size hem kendime yasaklıyorum bugün.. Ayrıca evet, doğru bir söz daha, "Korkunun ecele faydası yok".
.
Bugünden itibaren daha iyiyim.. Daha "Ecey dolu" ama daha az üzgünüm.. Kızım için, Cemik için, Kocam için, kendim için çok daha iyiyim bugünden itibaren..
Kimsenin beni üzgün görüp de üzülmesine dayanamıyorum.. Kimseye kıyamıyorum..
Kendimden sıkıldım.. Üzgünsem üzgünüm.. Mutluysam mutlu.. Yüzüme yerleştirdiğim yapmacık gülümsemeyi bundan sonra sahici hale getirmeye çalışacağım.. Çünkü her şey bu kadar gerçekken yapmacık olan gülümsememden de sıkıldım..
Daha fazla gülümseyeceğim bundan sonra ama zorla değil, içimden gelerek.. İçimden gelecek olan "o mutluluk" çünkü zaten içimde şu an.. Biraz benim, biraz Can'ın, biraz Cem'in içinde..
.
.
Şimdilik daha iyiyim, ama daha bir Ecey doluyorum.. Bu da zamanla değişecek..
Bir gün gelecek, hayat eskisi gibi devam edecek..
.
.

60 yorum:

  1. O kadar güçlüsün ki belki hergün onlarca kez bu gücü görmek için giriyorum profiline.

    YanıtlaSil
  2. O kadar samimi, doğal , içten ve de gerçeksin ki yaşadığın tüm duygular bize geçiyor. Sen gerçekten guzel insan , kadın ve de annesin...

    YanıtlaSil
  3. Allah'ın sizin gibi evlat acısı yaşattığı anne babaları başka bir boyuta geçiriyor sanırım. Evet dediğin gibi başımıza gelse dayanamayız deriz hatta öyle hissederiz ama hayat devam ediyor değil mi? Bu acı kalbini bir yerinde sızlayıp duracak ve onu bir anne olarak sadece ve sadece sen bileceksin. En yakının bile belki anlamayacak. Çünkü herkes için hayat devam ediyor. Allah sabrınızı artırsın

    YanıtlaSil
  4. Canım Elifim inşallah o günler gelecek. Senin ve eşinin azmiyle. Cemikimiz de sizi hayata bağlıycak ve her şey eskisi gibi olacak. Bunun için sadece gereken şey "zaman".

    Her geçen gün; yaranızı saracak, günler geçtikçe içinizdeki ateş azalacak. Buna inanıyorum. Yoksa başka türlü yaşamak mümkün mü? Yüce Rabbim sabrını veriyor işte.

    Günler, aylar, yıllar çabucak geçsin. Zaman senin ve ailen için akıp gitsin. Akarken de acılarınızı kederlerinizi alıp götürsün.

    Sana sımsıkı sarıldım, iyi yürekli Elifim.

    YanıtlaSil
  5. Kalbime nasıl dokunduğunuzu anlatamam. İçimden sana söylemek istediklerimi, sanki, karşıma geçip sen bana söylemişsin. Dediğin gibi korkunun ecele faydası yok ve evet hayat devam ediyor. Nasıl olduğunu hiç bilmiyorum ama inan her gece uyumadan önce bir bakmışım seni düşünüyorum, senin kuvvetli olman için dua ediyorum. Daha iyi ol! bütün temennim bu. Sevgilerimle güzel anne.

    YanıtlaSil
  6. böyle umut dolu bi yazı yazmana çok sevindim..allah yardımcın olsun..herşey gönlünce olsun..

    YanıtlaSil
  7. Seni çok sevdim ben ;)

    YanıtlaSil
  8. Yazdıkça rahatlıyorsun hissediyorum.seni düşündüğümü bil...

    YanıtlaSil
  9. Sen ne güzel bir kadinsın.

    YanıtlaSil
  10. yine ağladım, yine ağladım..
    bakmayacağım diyorum bloga her gün.çünkü bütün günüm üzgün geçiyor..moralim hiç yok..ama yine seni merak ediyorum..
    evet haklısın ..senin yerime kendimi koyuyorum..ve dayanamayıp o kimlikten çıkmaya çalışıyorum..dayanamıyorum..
    her gün , her akşam aklıma geliyorsun..Acaba nasıl, ne yapıyor..ne düşünüyor...nasıl dayanıyor..Allah sabrını da veriyor ..biliyorum..
    senin başına geldi , hepimizin başına gelebilir..
    Sen çok iyi bir annesin..Mutlu çocukların var çünkü..çocuklar mutlu ise anneye döner bakarım..tek kaynağı o çünkü..beslenen..

    YanıtlaSil
  11. Bu gun ne yapti ne paylasti acaba diye merakla giriyordum blogunuza simdi ise sizi merak ederek giriyorum elbette hayat normale donecek iNSAN oyle gucludur ki ustelik sizi seven ve ayni seyleri paylasanlar icin bu gerceklesecek... sizi sevgiyle kucakliyorum...

    YanıtlaSil
  12. Elif, öyle bir kadınsın ki inan, sen seni takip edenlere destek oluyorsun. Hayatımda senin kadar güçlü bir insan duymadım, görmedim, olduğunu da zannetmiyorum. Allah yardımcın olsun, zaman ilacın olsun, herkesin senin gibi eşi ve annesi olsun, kimsenin sırtı yere gelmez. Sana duyduğum saygı ve sevgi çok büyük, sen çok büyüksün Elif...

    YanıtlaSil
  13. Allah yardimciniz olsun, bunlari dusunuyor olabilmeniz bile cok ama cok guzel. Ecey ile bulusana kadar sabir..

    YanıtlaSil
  14. Bazı şeyler aynı kalsaydı insanoğlu yaşayamazdı. Vardır bir bildiği Allah'ımızın. Senin gücün, kalbin mükafatını bin katı alıcak. Sen ne olursa olsun hep güzel ve çok doğru konuştun. Sevmenin dışında da sana inanılmaz saygı duyuyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bence söylenecek tek şey var .. " muhteşem bir annesiniz ! " Melek Ece hep gülümsesin size..

    YanıtlaSil
  16. Sen yuregi guzel insan...

    YanıtlaSil
  17. Elif sen öyle bir annesin ki işte canın yanarken bile hala daha başkalarının üzülmesini bile düşünüyorsun. Güzel çocuklarının güzel annesi Elif.

    YanıtlaSil
  18. İşte bu Elifim... İşte güçlü Elif bu...kimsenın gerçekleri değiştirebilecek sihirli bir değneği yok, o yüzden Özlem hep büyüsede Hayat Devam Ediyor bitanem... Seni çok seviyoruz...

    YanıtlaSil
  19. Önünde yüzlerce, binlerce, milyonlarca kez saygıyla ediliyor elfony. Sana çok ama çok saygı duyuyorum.hep ama hep aklimdasin

    YanıtlaSil
  20. Ama sen cok guzelsin..cok guclusun sozlerin her satiri anlamli kiliyor..yureginde Ece'nin yansimasi duruyor sen gercekten cok guzelsin Rabbim seni cok sevsin..

    YanıtlaSil
  21. Ben de bir aydır blogunuzu okuyorum demek ki. Size her gün dua ediyorum. Size ve biricik evladını kaybetmiş herkese. Anne değilim ama acınızı anlıyorum yada anladığımı sanıyorum. Bilemiyorum samimiyetimi sizin kadar hissettirebildim mi. Allah sabır versin yar ve yardımcınız olsun. Biricik oğlunuza da size de eşinize de hayırlı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  22. sabah kalkar kalmaz ilk işimiz sana, o güzel meleğine ve ailene tüm varlığımızla en içten dualarımızı yollamak oluyor. her zaman dularımızdasınız her zaman... https://www.youtube.com/watch?v=rcQvqteRfok

    YanıtlaSil
  23. Sabah kalkar kalkmaz ilk işimiz ailene ve o güzel meleğine en içten dualarımızı göndermek oluyor... Her zaman dualarımızdasınız, her zaman... https://www.youtube.com/watch?v=XvZEpAVw--E

    YanıtlaSil
  24. Eceyin gidişiyle tanıdım sizi cemik'i ve her gün girdim blogunuzada instagram hesabınızada her okuduğum satırda her baktığım fotoğrafta göyaşlarına boğuldum ben bir anne değilim ama annemi kaybetsem bile yaşayamam diye düşünürken siz canınızdan kopan cana bu kadar sabırla güçlülükle direndiniz ya hayranım size hep dua ediyorum rabbim sabrını artırsın her gün dahada gücüne güç katsın diye ve bu son yazından sonra yazmak istedim dualarım kabul olmuş demekki dahada güçlüsün artık demekki.. İyiki tanıdım seni sanalda olsa.. İyiki sabredebilmeyi, hayatın devam etmesi gerektiğini öğrettin bana ecey çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için o seni hep bekliyor olacak buluşma yerinizde allaha emanet olun.. Bol sabır ve dua ile..

    YanıtlaSil
  25. 3 gündür saat başı kontrol ettim blogu.. Korktum ; pes ettin hayatı bıraktın sandım.. Yanılttın beni .. Yanılt,dik dur kendin için , can için, cemik için.. Tamda yazdığın gibi 2 cadımın gözünün içine bakıyorum allah korusun birşey olsa ne yaparım diye.. Ama sebep ece ve sen değilsin., ben özürlü çocukların sürekli kaldığı bir yuvada çalışıyorum.. Almanyada yaşıyorum.. Bu çocukların bazıları sapa sağlam doğup büyümüş küçük sandığımız ev kazaları ya da gölet düşüp 4-5 dk beyine oksijen gitmemesi sebebiyle yüzde yüz zihinsel ve bedensel özürlü olmuşlar.. Ben her işten geldiğimde küçük kızım 11 yaşındaki sude zıplar koşar bağırır yorgunluktan gebersem çıtım çıkmaz.. Şükür sağlam heryeri derim.. Ama içimde hep bir korku vardır.. Demişssin ya korkunun ecele faydası yok .. Er yada geç gelecek .. Allahım sana gücünü sabrını verecek .. Yüzüne o gülümseme tam yerleşssin hiç çıkmasın..

    YanıtlaSil
  26. Hiç tanımadığım birini bu kadar yürekten sevebilceğimi bana öğrettiğin için de daha çok seviyorum seni.

    YanıtlaSil
  27. Benzer duyguları yaşamış biri olarak;herkeslerin hayatı normal sadece benimki ağır çekim gibiydi:(
    Zaman herşeyin ilacı, alışmak değil belki başka türlü hissediyorsun herşeyi,kanıksıyorsun...
    Siz çok güçlü ve çok güzel ifade ediyorsunuz duygularınızı
    Hergün biraz daha iyi olacaksınız

    YanıtlaSil
  28. Sizin yazılarınızı okudukça kendi inancımı sorgular oldum..bu nasıl bir teslimiyet nasıl bir olgunluk ELif hanım..kelimeleri bir araya getirip kurduğunuz cümleler yAşadıklarınızı nasılda anlatıyor bizlere. ..dualarım sizinle..

    YanıtlaSil
  29. Her gün bakıyorum her okuduğumu bir daha okuyorum senı hic tanımadan cok sevdım sana cok şey yazmak istıyorum yazamıyorum dualarım hep senınle bir an bile aklımdan çıkmıyorsun

    YanıtlaSil
  30. Her gün düşünüyorum sizi, hep aklımdasınız. Harika bir insan, şahane bir annesiniz, belki tanışmıyoruz ama sizi çok seviyorum ve sımsıkı sarılıyorum!

    YanıtlaSil
  31. Seni hic unutmuyorum her daim aklimdasin ablalarin en guzeli.....ve seni cok seviyorum dualarimdasin

    YanıtlaSil
  32. İstemesemde, elimde olmadan süzüldü yaşlar yanaklarimdan...bazen aciyi kabullenmek gerek sanirim...bazen herkese göre degisen o süre neyse, iste öylece zamana birakmak gerek sanirim...seni okurken ya da iste bildik deyimiyle takip ederken senin ne kadar güclü olduğunu veya bana olsa ne yaparimlari düsünmüyorum...sadece seni her okuduğumda daha cok sariliyorum oğluma ve anneme...her gün daha kiymetli artik benim için ve hatta her saat...sayende artik daha cok yazasim ve daha cok fotoğraf cekesim var...icimde bir yerlere dokunuyor satirlarin, dolayisiyla hayatin ve iyiki de dokunuyor...iyiki okumusum seni ve dolayisiyla iyiki tanimisim...

    YanıtlaSil
  33. Her şey oldu ve bitti... gercekten cok dogru.. bende annemi kaybettim..ani bi ayrılıktı..ozaman bana yakinlarim bu gunler gececek, hayat devam ediyor dediklerinde inanmazdım cok kizardim icten ice .yok benim icin hayat durmustu.. ama gercekten gunler yıllar gectikce acın azaliyor fakat özlem hasret hic bitmiyor...sizi en derin duygularimla
    anlayabiliyorum... allah dayanma gücü versin

    YanıtlaSil
  34. O kadar güçlüsün ki seni takip ederken bana güç kattığını fark ettim evet haklısın Ecey'i duyduğumdan beri daha çok kontrol ediyorum çocuklarımı uyurken hatta küçük oğlumu sallayarak bi kaç kez uyandırdım bile nefesini duyamayınca bide küçük oğlum 21 Mart 2013 doğumlu yani onun doğum gününü her kutlayışımda Ecey'i düşüneceğim ve aklıma gelecek belki inanmayacak kimse ama bu doğum gününde hiç keyif almadım :(

    YanıtlaSil
  35. Allahım şu anu dakika 11 aylık kaybettiğim jansimi son günlerde iyice delice özlemişken rastladığım okuduğum anladığım şu kadını sizi o kadar çok görmek konuşmak tanışmak istedim ki.... İzmir deyim keşke tanışsak otursak konuşsak anlatsanız anlatsam meleklerden bahsetsek... Çünkü ben beni sevenleri üzmemek için üzüntümü yaşayamadım, özlemimi söyleyemiyorum hala daha kimseye... Çünkü benden başka kimse jansimin annesi değil, kimse bilemez ben her şeyden çok onun kokusunu özlüyorum hala... Allah sabrınızı arttırsın.. Oğlunuzu sağlıkla size bağışlasın!!!

    YanıtlaSil
  36. Eliiiiiifffff ohh.. İnanırmısın bilmiyorum. eşimle uyumaya geçtik yattık. Eşim uyudu aklıma düştün dün bakmıştım birşey yazmamıştın dedim napıyor kötü mü ki acaba :s Baktım yazmışsın içim biraz rahatladı acele acele okuydum resmen yazdıklarını hani sonunda kötüyüm demenden korkar gibi bilmiyorum ve inan gözlerim doldu.. oh çok şükür güzel kadın güzel anne.. Ya çok sevindirdin benii :') Allahım çok şükür.. Çok daha iyi olucaksın... Rabbimin izniyle.. Oh çok şükür...Şimdi huzurla uyuyooruummm işte oh. İzmir Çok güneşli olsun bu sabah senin için :) ASLI

    YanıtlaSil
  37. Birbirimizden habersizken senle uzulup senle aci cektik guzel Elifim hic konusmadik belki acini tamda yuregimizin icinde hissettik ben ve benim gibi bir suru anne hayran kaldik gucune bir suru kardesin arkadasin oldu bunlari yazmakla yazmamak arasi cok gittim geldim ama bende burdayim senleyim demenin baska yolu yoktu bana gore... Allahim yar ve yardimcimiz olsun hepimizin dualarimiz seninle elimden gelen bu ve ben her gece senin icin dua ediyorum...

    YanıtlaSil
  38. Cok mutsuz umutsuz oldugum zamanlarda bana iyi gelen sozcukleri kucuk kagitlara yazip surekli baktigim gorebilecegim yerlere asmak bana cok iyi gelir. Cunku ne kadar duysan da gormek kadar etkili degil o hatirlatmalar. Aynaya her baktiginda mesela. Buzdolabinda Dis kapida yasadigin her alanda. Seni gulumseten sana iyi gelen sozcukler. Melek sozleri. Acinin rehavetine kapildigin anda silkelen. Şeytan üzer, melekler teselli eder, guzel sozler soylermis anneye babaya. Demek ki melekler kulagina guzel seyler soylemis bugun. kendimi iyi hissetme sebebim oldun gun boyu. Cok sey ogrendim ogreniyorum senden. Neyi dusunsem ertesi gun cevabini veriyorsun. Hepimiz sevdiklerimizi kaybedicez birgun. Onlardan once olmezsek. Bu aciyla nasil basa cikilir ne yasarim nasil yasarim ogreniyorum. Asla basima gelmez ben kaldiramam demiyorum artik. Birtek ölume care yok ama hala sukredecek cok seyin var bebegim. guzel anne. kardesim. Dedigim gibi. Yakinda Ece de gelecek yeniden dogacak:) Ben hissediyorum. Seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  39. Supersin Elif! Hepsi bir gun olacak merak etme. Seni seviyoruz

    YanıtlaSil
  40. Blogunu tesadüfen instagram hesabından keşfettim.Ecey ve Cemik'in fotoğraflarına bakarken buldum kendimi internette gezerken..Sonra yazmış olduğun mesaja denk geldim..Gözlerim doldu..Yazılarını okudum sonra..Anladım..Sadece şöyle; , O hep Elfony'nin kuzusu,o hep Cemik' in kardeşi..o hep Ecey..Zaman geçer her şey düzelir ve değişir..Belki bir ve birden çok kardeşi daha olur Cemik'in ama Ecey hep kalır..Umutla kal..

    YanıtlaSil
  41. nasıl güzel yazmışsın yine.. nasıl güçlü.. biliyorum henüz kalbine dinletemiyorsun bu cümleleri.. ama olsun.. bir nebze de olsun rahatlatıyordur seni.. babamı 18imde kaybettiğimde senin gibi hissetmiştim.. bi defolup gidin ya.. bi rahat verin.. her başınız sağolsun dediklerinde içimi kanattıkları için nefret etmiştim herkesten.. onlar destek olmak istiyorlardı tamam ama ben acımı küllemek istiyordum..bana her acıyarak baktıklarında daha da kızıyordum içimden... hiçbir acı evlat acısına benzemez.. ama paydalar ortak..
    çocuklarımız bize allahın emaneti.. hediyesi.. hiçbirimiz 1 sn sonrasını bilemeyiz ki.. öyle olsa öleceğimizi bile bile nasıl yaşarız..
    hayat devam ediyor.. istesek de bunu engelleyemeyiz..tabi ki güleceksin, eğleneceksin, dans edeceksin, koşacaksın, yorulacaksın, ağlayacaksın.. acıdan için acıyacak belki ama 5 dk sonra cemin yaptığı birşeye kahkahalarla güleceksin..
    allahım hepinize sağlık versin, huzur versin..
    dualarımla..

    YanıtlaSil
  42. Daha iyi olabildiğini,olmak istediğini okudukça,senin içine serptiğin sular bana da geldi bu sabah..İnancın,sabrın,gücün hiç azalmasın,yok olmasın..

    YanıtlaSil
  43. Ne kadar güçlü bir kadın, ne kadar güçlü bir annesin. Bize bile destek oluyorsun. Sana hayran olmamak imkansız. Allah En kısa zamanda ailenle birlikte güzellikler, mutluluklar yaşatsın size.

    YanıtlaSil
  44. Tam bunu okurken, kızım için hazırladığı lukapu albümüm geldi. Baktım, birden sevindim. Sonra tekrar okudum yazdıklarını kaldığım yerden. Düşündüm. Oğluşumu kaybettiğimde 40 gün sonra herşeyin nasıl da değişmeye başladığını hatırladım okudukça. Sonra son zamanlarda gece kızımın nefesini saymaya başladığımı farkettim senin de dediğin gibi. Ve tekrar lukapuma baktım kızıma yüzümde gülücükle. Evet geçiyor hepsi, hiç korkme sadece vakti var biraz daha... Hayat devam ediyor. Sen tekrar tad alarak yemek yiyorsun, tekrar eğlenmek için dışarı çıkıyorsun, kafa dinlemek için yalnız kalmak istiyorsun, playstation oynuyorsun...

    YanıtlaSil
  45. insan bir acı yaşayınca diyor ki dünya dönmez herhalde artık...ama dönüyor...devam ediyor hayat...bu acıyla yaşamayı,tekrar ayağa kalkmayı devam etmeyi öğreniyor insan...hayatta her zaman bir cevap bulamıyorsun...tevekkül etmek kalıyor geriye...huzurlu bir liman gibi sığınıyorsun.sabrının her geçen gün artması, acının azalması dileğimle.iyi dileklerim hep seninle.

    YanıtlaSil
  46. Sende ki dayanma azmine gücüne , ve yaşama sevincine hayranım. Ecey'den sonra cemik için verdiğin yaşam mücadelene, ayakta kalmana nasıl hayranlıkla bakıyorum bir bilsen. Yazındaki ki evet senin yerine çok kez oyuyorum kendimi oğlumu düşündükçe delircek gibi oluyorum gece 15 defa kalkıyorum belki o uyanmasa bile bakmak için kontrol için...

    İnsan zamanla alışıyor evet acısı bitmiyr ama azalıyor özlem artıyor ama sana yaşama gücü veren cemik var ve ecey'de zaten hep seni izliyor ...

    Sen mükemmel bir annesin ...

    YanıtlaSil
  47. Hiç bu kadar gerçek bir yazı okumamıştım... Aklımdan geçenler... yüzüme çarptı... O kadar doğru ki...

    YanıtlaSil
  48. Sevgili Elif,
    Keşke seninle böyle tanışmasaydık... Ben haberi aldığımda Bursa'da kendi annemde idim altı aylık oğlum ile. Tam şahane bir kahvaltı sofrasına oturmak üzereydim. Sonra bir blogger arkadaşımın paylaşımı ile uyandım, o an'a kadar uyuyormuşum ne garip. Olamaz, hadi canım dedim. Ufacık bir çocuğun ölmüş olması saçma değil mi diyerek hemen instagramına baktım. Ve evet, öyleydi. Sen yazmıştın, ''minik kızımı bu sabah kaybettik'' diye... Ve o zaman ne hissettiysem bugün de aynı şeyi hissediyorum. O acıyı taşıyorum yüreğimde. Yaşadığın şeyin adı yok benim sözlüğümde, bunun adı ne olabilir ki zaten ? Yokluk, acı, özlem, boşluk... Nasıl tarif edilir de anlatılır ?
    Seni görmeden, tanımadan işledim yüreğime... Ece'yi ise kızım yaptım. Artık bende bir erkek bir kız annesiyim. O benim de meleğim...
    Hissettiklerini unutturamam belki sana ama acını bir nebzede olsa paylaşabilirim. Dilerim bir ara tanışır, uzun uzun sohbet ederiz.
    Sen yalnız değilsin, Ece kızımız yalnız değil... Bundan daha büyük mutluluk var mı ?
    Çok ama çok öperim... Sevgiyle kal...

    Sıdıka BAHADIR ŞENOL
    instagram : adenruzgarsmom

    YanıtlaSil
  49. Hic tanimadigi birini insan bu kadar sever mi, merak eder mi? Ne olur allahim yardim et diye dua eder mi? Her yavrusuna sarilisinda aklina gelir mi? Ne olurdu onun da yavrusu yaninda olsaydi diyerek günün bütün bölümünü çocuğuna sarilmak icin geçirmeye çalışırken bunlari düşünüp ici burulur mu? Anne olan empati yapan herkes bunu yasiyor. Inanin bende bakmiyim diyorum çünkü aklimdan çıkaramiyorum ama sizi de cok merak ediyorum. Biraz iyi olduğunuzu okursam sanki benim de hislerim korkuları m biraz durulacak saniyorum. Ama her seferinde okuyup gozyaslarina boguluyorum. Ama siz o kadar guclusunuz ki bugun bu yazinizda bunu daha net anladim. Sizi tanidigimdan beri yaptığım teksey diger sevdikleriniz icin dua etmek ve daha iyi olmanizi temenni etmek.....

    YanıtlaSil
  50. Annelerin bir tanesisin.

    YanıtlaSil
  51. Rabbim sabırlar versin,ilk okuduğumda çok üzüldüm,o kadar ağladım ki ,inanmadım ya gerçek olamaz dedim olmamalı dedim o kadar güzel bir yavru ki dedim.
    Bir anne bebeğini kaybedince bebeği onu cennetin kapısında beklermiş,anne babasını da yanına almak istermiş.Meleğin seni cennette bekliyordur güzel anne.

    YanıtlaSil
  52. Senin gibi güçlü insanlar tanıyorum ... Ve oyle gıpta ile bakıyorum ki ... Inadına güçlü inadına caba sarf eden... Iste boyle insanların yeri ayrı bende apayri ... Cok özel .... Zaman hiçbirşeyin ilacı degil ama en iyi destekçisi belki de ... En kısa sürede doya doya gulebildigin günleriniz olsun, bol bol playstation oynayıp birbirinize sataşın, ne bileyim bir sinemaya gidin yanında da Mısır patlagi çeksin canin... En kısa sürede içten kahkahalar atabilmen dileğiyl ... Sevgiler ....

    YanıtlaSil
  53. elif sen ne muhteşem bir kadınsın.cok kocaman sarılıyorum sana.

    YanıtlaSil
  54. Sen harika bir kadın, harika bir annesin Elif

    YanıtlaSil
  55. Her sabah gune seni dusunerek basliyorum keske ayni sehirde olabilseydik gitseydim elini tutsaydim gözyaşina ortak olsaydim diyorum...hamileligimin 4.ayinda kaybettigim bir kizim var suni sanciyla 12 saatte dogurdugum 400 gr bir melegim...aradan iki sene gecti hala aglarim yuzunu goremedigim kizim icin simdi kucagimda olan kizim bile acimi bitiremedi ona aldigim hicbir esyayi nilde kullanamadim hic giydiremedgm kiyaferlerini dagittim...ben bile bu kadar aci cekiyorken senin bu denli duygular hissetmeni cok iyi anliyorum....acilar paylastikca azalir yaz, anlat , kus içindekileri. ..biz hep burdayiz..canimizsin..

    YanıtlaSil
  56. Olur olur her şey zamanla. Hem yaran kapandığında belki Ecey'e bir kardeş gelir, onunla daha da avutursun kendini. Ölüm acısı azalıyor, çok azalıyor, ama hiç bitmiyor. Bununla yaşamaya alışmak gerekiyor maalesef. Yaşamanın bir yolunu bulmak daha doğrusu... Sen de iyi bir şeyler yapıp Ece'nin adını yüceltebilirsin mesela. Benim aklıma ilk bu geldi. Ece'nin gitmesi gerekiyormuş ki gitmiş, böyle düşünmek lazım. Hem o seni yukarıdan izliyor, orada her şeye aklı eriyor, seni ağlarken görmek ister miydi sence?

    YanıtlaSil
  57. Ahh Elif Ahh! Ben seni uzun zaman önce İG'de fark etmiştim. Senin de 1 oğlun ve küçük 1 Kızın ve kedin vardı benim de. Benim köpeğim de var. Sonra ben hamile kaldım 3.'ü bebeğe. Bi baktım sen de hsmilesin 3. Bebeğe. Ancak bir hüzün var paylaşımlarında. Geriye gittim gördüm ki kızını kaybetmişsin. O an ya ben de kaybedersem diye bi korkuya kapıldım. Ağladım ağladım gece gece.. Uyuyan eşimi uyandırdım ağlamaktan.. Sonra korkuyla ya aynı şey benim başına gelirse, korku enerjisi beni de sararsa, hüzünden etkilenirsem diye düşündüm ve bakmamaya karar verdim instagrama. Tüm sosyal medya hesaplarını sildim ben de. Ve ben de erken doğum, çocuk küvezde , hastanelerde koşturma derken çocuğumu kaybettim. Bebeğim 40 günlükken öldü Elif. Kedim de aynı gün beni Bıraktı. O da melek oldu öldü.. Ahh Elif ahhh kahrımdan ölücem sanki. Kalbim Ece 'nin ölümüyle çok kırılmıştı, çocuklar bebekler ölmesin istemiştim. Benim de kızım öldü Elif. Şimdi kalbim daha da kırık. Benim acım çok taze bugün 7. Günü...atlatıcam biliyorum, sadece zaman.. Atlatıcam ama ne zaman??
    Sevgiler..
    Banu

    YanıtlaSil
  58. Ben bugun kesfettim bugun tanidim seni.toplasan belki 4_5 yazini okudum.sen nasil guzel bir insansin?keske kendini burdan gorsen.olanlari yorumlaman ve durusun.ve o halinde birde sadece 'dusundu diye uzulecek korkacak' anneleri dusunmen...bogazimda yumru oldun ama bi lliyor musun icime bi huzur mutluluk verdin.iyi ki karsima cikmissin guzel anne .uzul,uzulelim.sen yazarken biz okurken bir gulup bir aglayalim hayat gibi.biri yazmis,biri gulmus biri aglamis.bir gercek varsa sonsuza dek sevdiklerimiz sonsuza dek bizimdir.o tatli ailenle harika bir yasam gecirmeni diliyorum tum kalbimle.

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)