2 Temmuz 2014 Çarşamba

Tüm bunlara daha çoook var

Hiç "neden ben?" diye sormadım.. Çünkü benim başka bir anneden farkım yok.. "iyi ki benim çocuğumun başına gelmedi" demediğim gibi "neden benim başıma geldi!" diye de düşünmedim..
Ama geçen gün şöyle dedim..
Neden?
.
Her günüme şükrederken ben, çocuklarıma her bakışımda "şükürler olsun" derken, neden?
Neden Ece bu kadar büyümüşken?
Sapasağlam, yanakları pespembe, tombik tombik kahkahalarla etrafta dolanırken?
Yemeğini iştahla yerken, banyo yapmaktan keyif alırken, abisiyle saatlerce oyun oynamaya başlamışken?
Neden diyorum? İsyan etmiyorum da, sadece merak ediyorum sebebini..
Biri gelsin bana desin ki.. Şu, şu, şu yüzden Ece'nin gitmesi gerekiyordu. Şu, şu, şu yüzden de bu kadar büyüdükten sonra bunun olması gerekiyordu..
.
Rüyamda neden göremiyorum diyorum..
Hani ruhlar hep bizi izler, görürlermiş ya.. Ben hiç öyle hissetmiyorum.. Ece hiç yok yanımda.. İzlemiyor beni..
Öyle derinden bir his bana diyor ki; Ece'nin bu dünyayla işi tamamen bitti.. Onun buralarda işi yok artık..

Maillerden, yorumlardan okuyorum..
Hocalara soruyorlarmış, "akrabam vefaat etti, çok severdim, neden hiç rüyamda görmüyorum?" diye.. Hoca da diyormuş ki "sen huzurlusun da ondan".

Belki de doğru.. Huzurluyum gerçekten.. Ece'den yana hiç şüphe yok içimde.. Onun mutlu olduğunu biliyorum.. Aklım Ece'de değil çünkü o emanet edebileceğim en güvenli yerde.. Etrafında en ufak bir tehlike yok.. Değil kötü insanlar, ayağının takılacağı bir taş bile yok belkide.. Ya da düşse bile dizi kanamayacak biliyorum.. Ondan yana bu kadar huzurluyum diye mi gelmiyor rüyama?
Ama haksızlık bu.. Bu bana ödül değil, ceza olabilir ancak..
Çok özledim.. Anlatamam.. Hakkım benim, rüyamda görmek..
.
Her gün karanlık sanki bana artık..
Öyle zor geliyor ki her şey..
Keşke düşüncelerimi de gömebilseydim o toprağa Ece'yle birlikte..

Hem bir yandan içim rahat, biliyorum Ece'nin bir ihmal yüzünden gitmediğini ama işte nasıl bi psikolojiyse, sürekli bir pişmanlık arıyorum kendimde..

Keşke diyorum mesela, gitseydim kızımı yıkamaya.. Son kez yıkasaydım.. Keşke yapsaydım bunu..
Öyle kızıyorum ki kendime, madem gitmedim yıkamaya, neden son bir kez sarılmadım sıkı sıkı mezara koymadan önce kızımı? Neden yapmadım neden? Alnına minicik bir öpücük kondurabildim sadece..
Etrafımdakiler düşürürüm sandılar, tamamen bırakmadılar bana.. Düşürmezdim ben kızımı.. Keşke son bir kez sımsıkı sarılabilseydim ona mezara girmeden önce..
Mesela öyle pişmanım ki üzerine toprağı kürekle attığım için.. Neden avuçlarımla dökmedim ben o toprağı üzerine? Neden?
Hatta belki çok saçma ama, onu gömerlerken çok istedim sevdiği ninniyi son kez ona söylemeyi.. Ama yapmadım.. Öyle pişmanım ki yapmadığım için.. Neden yapmadım neden? Belki o an benim içimden gelen, onun da istediği şeydi.. Öyle pişmanım ki son kez ona ninnisini söylemediğime..
.
Tekrar geri geldi o günler..
Her gün, her an, her saniye Ece aklımda.. Onu o sabah bulduğum haliyle..
Her şey iyiye giderken neden geri sarmaya başladım şimdi?
Bazı geceler dua ediyorum.. "Hadi Allah'ım beni de al yanına, hemen şimdi al" diyorum.. Madem diğer hayatımızda, burada yaşadığımız hayat bir göz açıp kapayıncaya kadar kısa.. Kavuşayım ben kızıma hemen şimdi, sonra gözümü bir açıp kapatayım, gelsin sevdiğim herkes yanıma..
Gelsin madem hadi dünyanın sonu, bitsin bi çile, bu işkence.. Kavuşsun herkes sevdiğine, sonsuza kadar..
Herkes ilahi adalete kavuşsun, gerçekten hak ettiğini yaşasın bundan sonra..
Kötülük diye bir şey olmasın, hırs, fesatlık, iki yüzlülük olmasın o hayatta..
.
Ama yine o içimdeki çok şiddetli his, tüm bunlara daha çoook var diyor..
.
Allah'ım sen bana yardım et...
.

53 yorum:

  1. Amin.
    Yüce Mevlam sabırların enbüyüğünü yardımların en güzelini nasip etsin sana.
    Melek yavrunu umarım bu gece görürsün rüyanda güzel elif,hemde doyasıya.


    YanıtlaSil
  2. ah elif yapma elif diyecem ama olmayacak..sarılıp geçecek geçecek desem, geçmeyeceğini bile bile desem..bazen hayata devam edebilmemiz için kendimize "geçecek" diye yalan söylememiz ve bu yalana inanmamız gerekiyor sanırım..allah yardımcın olsun elifcim..

    YanıtlaSil
  3. özlem en zor olan şeydir yeri doldurulamaz o boşluğun. en iyi ilaç zamandır.zaman da çok zalim...

    YanıtlaSil
  4. Kaç kere yazdım yazdım sildim elifimmm sana tek diyebileceğim .sakın sakın pişman olma sen bu dünyadaki en iyi en güçlü en düşünceli en sevecen annelerden birisin.yapamadıkların için pişmanlık yaşıcağına eceyime yapabildiklerin için sevin eminım ki O senin kızın olduğu için çok mutlu.dualarımdasın elifimm

    YanıtlaSil
  5. Yazılarını okurken boğazımı yakan o acının yanısıra ağlamaktan öte bişey yapabilseydim keşke... Keşke ah keşke elini tutup hiç olmazsa seninle ağlayabilsem biraz yükünü,acını, derdini hafifletebilsem...

    YanıtlaSil
  6. şimdi ben buraya birsürü şey yazdım
    sonra sildim..
    ne yazsam/yazsak boş!!!
    tek istediğim ne olur sabret et... Cem ve eşin için. Sen yalnız değil. Bir yarın gitti. İki yarın hala yanında. Çok şükür.. Ne olur..
    Şu mübarek günlerde bol bol dua et. ve sabır dile.....
    geçecek bu günler...

    YanıtlaSil
  7. Ağladım ağladım ağladım..şimdi işe dönmem dönebilmem gerekiyor Allah sana sabır kabullenme gücü versin,oğluna hayırlı sağlıklı ömür...

    YanıtlaSil
  8. Yazdıklarınızı okurken hep ağlıyorum ancak bir sonraki yazınızı da iple çekiyorum.
    Annemi kaybettiğimde çok zor olmuştu yıkamaya gitmek istememiştim istedim ki gülen yüzüyle o tatlı bakışıyla aklımda kalsın en güzel haliyle kalsın gözlerimin önünde ama insan sonradan gitsemiydim şunu da böyle yapmasaydım diyebiliyor. İki acı birbirinden farklıda olsa yazdıklarınızı , hissettiklerinizi çok iyi anlayabiliyorum.
    Allah sabır versin demekten başka birşey gelmiyor elimizden....

    YanıtlaSil
  9. canım canımm canımm sen böyle yazıyorsun ya sarılmak istiyorum sana hiç bilmezdim seni hiç tanımazdım eceyle tanıdım ne söylense boş ama çok normal bu hislerin bu duyguların ben seni hiç bilmezken birden geliveriyor aklıma ecey üzüntü sarıyar beni senin çok normal ama rabbim gönlüne serin sular serpsin sabrı cemil versin çünkü senin imtihanın bu rabbim seni en sevdiğinle sınıyor umarım sende kazananlardan olursun unutma kızını hep hatırla zaten neden unutasın ki o senin kızın canın ın parçası hatırla hep ama gülümseyerek seni seviyorum güzzel anne nolur üzülme

    YanıtlaSil
  10. O kadar güzel yazmışsın ki Elifim; bir defa değil iki defa okudum yazdığın satırları. Gözlerimden akan yaşlar kurumuşken, tekrar başladı akmaya.

    Neden? diye sormakta o kadar haklısın ki. Keşke olanların bir açıklaması olsaydı. Biri sana nedenini açıklayabilseydi.

    Eğer minik yavrun Cemik olmasaydı; Ece'nin yanına gitmekte, ona bir an önce kavuşmak istemekte o kadar çok haklıydın. Ama Cemik var. Onun en çok sana annesine ihtiyacı varken bir yere gidemezsin Elifim.

    Keşke yavrularımızın belirli bir yaşa kadar yaşadığını görebilsek. Hayattaki en büyük isteğim bu.

    Yüce Rabbim; acının azalmasına yardımcı olsun, dayanma gücü versin.

    O kadar üzgünüm ki; hala olanlara inanamıyorum.


    YanıtlaSil
  11. off Elif off !! benim okurken yüreğim dağlanıyor ... Allahım, keşke elimde sihirli bir değnek olsa da acını dindirebilsem keşkee...............

    YanıtlaSil
  12. Çok haklısın .
    Ne diyeceğimi bilemiyorum.

    Hiçbir anne yaşamasa keşke böyle bi acıyı.

    Biliyoruz Ece ne kadar mutlu çocuktu, abisiyle nasıl güzel vakitler geçiriyordu. Yanaklarını , saçlarını unutmak mümkün mü?
    Rabbim sana peygamber sabrı versin .
    Elimizden bir şey gelse keşke senin için..Burada yazabileceklerimizden başka bi merhem olamıyoruz ki sana. Acıyı çeken bilir.
    Çok üzgünüm Elif.
    Lütfen pişmanlık duyma yapamadığın şeyler için. O zaman kendinde değildin .Sürüklenip gidiyorsundur boşlukta.
    Seni seviyoruz. Ece ve Cem"i de öyle. İyi olacaksın İnşallah. O günler de gelecek inşallah.

    YanıtlaSil
  13. birisi demişya pişman olma yapmadıkların için yaptıklarını düşün diye nede güzel yazmış o arkadaş. yanı başındaydın son anlarında alnından öptün onu sıkıca gönlünce sarılamasanda kucağındaydı meleğin. onu son ana kadar dieyetle uğurlamışsın cennetine. kendinden geçip hiç gidemeyebilirdin de. güzel anlarını düşünmeye çalış miniğin. hep güldüğü anları.
    babamı defnederken köy yerinde kadınlar gelmez deyip bizi kabristana götürmedi amcalarımız.
    bende sonrasında çok düşündüm neden onları dinledim ki diye. ama sonra bıraktım bu sorgulamayı sonu yok çünkü..ben alnından okşadım ve öptüm onu hem çok sıcak hem çok soğuktu. hem babam gibi hem değil gibi. kabir ziyaretinde de hep birileri olur yanımda hep hadi hadi derler bıraksalar beni sanki sabaha kadar oturacağım oracıkta.
    kabrine gitmiştin ziyarete yazmıştın da. tekrarladınmı bilmiyorum ama belki şu günlerde sana çok iyi gelecektir.
    biz bu yorumları yazıyoruz ve eminim herkes benim gibi acaba yazsam mı iyi,yazmasam mı diye çok düşünüyordur. yazdıklarımı onu daha fazla üzmesin diyorum bi yandan bi yandan da yanlız olmadığını bilsin diyorum.biz bile şaşırdık ne düşünelim.
    seni çok seven bir sürü insan var etrafında bizlerde sanal olanlarıyız.güçlü bir kadın olduğun çok belli çok büyük mücadele veriyorsun ve Allahda sana karşılığını verecektir.
    seni seviyoruz elif sevgiyle kal cemikle kal canınla kal.

    YanıtlaSil
  14. sen acı içindesin, haksızlık ama minik Ece melek olup meleklerle oyun oynuyor şimdi, ta ki sana kavuşana kadar. İnşallah o zaman geldiğinde annesiyle, babasıyla ve Cem ile birlikte Cennet bahçelerinde yarım kalan mutluluğunuz tamamlanacak.:)
    Sabır, biraz hatta çok sabır...

    YanıtlaSil
  15. Elif abla herseye ragmenhayat devam ediyor demek aci ama gercek.....
    bak asyanin zorluklarindan unutmuştummm bloguna bakmayi .. bir an geldi aklima yine agla agla tutamadim kendimi. Acidigimdan degil yanlisanlama acini paylastigimdan... ama paylasmakda bi ise yaramio hafifletmio frkindym ... senincok ama cook seviyorummmm kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  16. Sana sabırların en çok olanını diliyorum Elifçim...

    YanıtlaSil
  17. Elif, iyi ol, çık o kara delikten ne olur...

    YanıtlaSil
  18. Eliif Eliiif! Ne desek sana iyi gelir? Sorunun cevabını verebilsek keşke ama yok işte! Hani demiştin ya bir tek ölüme çare yok diye! İşte tamda öyle. Ne zor yaşadığın ama Cem için eşin için güçlü ol desek. Bu günler geçecek acın hafifleyecek, özlemin azalacak, belki başka çocuklarında olacak desek... Ah Elif keşke seni avutabilsek... Benim bile hiç görmeden aklımdan çıkmazken küçük Ece ve sen, sen nasıl düşünmezsinki! Farkındayım çok saçma şeyler yazıyorum ama durduramıyorumki kendimi... Neredeyse senin yerine ben bağırıp atacağım kendimi oralara buralara... Bilemeyiz biz senin acını sadece tahmin edebiliriz, tahmin etmek bile benim canımı bu kadar acıtırken, sen ne yaparsınki? Ağlama artık nolur? Gitmek istiyorum deme nolur? Geri dönüşü olmayan şeyler için keşke deme nolur!

    YanıtlaSil
  19. İnan bir gün geçmedi ki Eceyi düşünmediğim, sana içimin akmadığı. O anne ben olsaydım diye değil ama. İçim Ecey için hissetti bunları. Yanına gitmek istiyorsun, haklısın. Peki Eceyden herşeyin daha fazla farkında olan Cemik? İsyan edemeyen Can? Bunlar Elifim... Annen... Zor değil yaşadığın, çok zor. Ama unutma aşıcağız bunu. Belki arada düşüceksin. Ama kaldıracağız seni hayata yeniden. Neden biz de bilmiyoruz ama hepimiz şuna çok yürekten inanıyoruz; siz yine çılgın dörtlü bir arada olucaksınız. Eğer avuçlasaydı toprağı belki eline bakamayacaktın bi daha. Eğer yıkasaydın banyo keyiflerini farklı hatırlayacaktın. Vardır bi nedeni Elif'im. Vardır. Suçlama kendini. Pişman olma. Sadece şunu unutma; ben çok inanırım; üzme meleğini artık. Kokusu sende saklı merak etme. Sen onun biricik annesisin. Kıyamaz ki sana

    YanıtlaSil
  20. Biliyor musun, senin etmediğin isyanı ben ettim.. Allahım neden reva gördün dedim çok kez.. Sonra yüksek lisans yapmış, kendini sürekli geliştiren ilahiyatçı bir arkadaşımla konuşurken " ya neden dedim, neden küçücük çocuklar ölüyor da bi dünya manyak nefes alıyor? adalet mi bu?" " öyle değil dedi, acıyı bu dünyada yaşayanlar az korkmalı, o söz ettiğin manyaklar var ya, onların yaptığının hiçbir karşılığı yok bu dünyada, onlar asıl alemde çekecek cezasını" "peki dedim, ya ölüm? " " o en güzel uykudur dedi, hani gözlerini bile açmak istemezsin ya, öyle düşün.. iyi insanlara, küçük çocuklara başka gelir ölüm, hele ki küçüklere... onlar korkmasın diye en sevdikleri kılığında gelir, mutluluk içinde alır" ... ölümden sonraki ritüellerle ilgili pişmanlıklarını yazmışsın ya, vardır bir sebebi, senin kalbin öyle iyi ki, eminim en az hasarı alman için kurguladı beynin bunları.. beyin mucizesini yabana atma sakın, bir kaza anında kilitler ya kendini mesela, hatırlamazsın.. bu da öyle işte, o an en uygun olanı seçmiş senin için... geri kalan tek şey var ki, çözümü yok ama neyse ki hafifleyecek acısı; özlem! ve emin ol sen görüyorsun onu rüyanda, ama derin uykunda gördüğün için hatırlamıyorsun.. sana her gün sabır dileyerek uyuyorum, nolur... sabret, cem için

    YanıtlaSil
  21. Elifim ne yazıyım yazıp yazıp sılıyorum boğazım düyüm düyüm ağlıyorum Allah sabır versın her gün hep duva edıyorum

    YanıtlaSil
  22. Ve tam Cem nasıl diye düşünürken bir yazıya denk geldim mutlaka oku Elifcim, pedagoji derneği küçük çocuklara ölümü nasıl anlatmak gerektiğini yazmış, lütfen bir bak olur mu?
    http://pedagojidernegi.com/2014/05/15/cocuk-ve-olum/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim paylastigin için, daha önce de biri aynı linki tavsiye ettiği için okumuştum.. Ama o yazı çok genel yazılmış. 3 yaşında bebeklikten henüz çıkmış bir çocuk icin, hele de kaybettiği yakını kardesiyse yazılanlar pek de uygun olmayabilir.. Özellikle de mezarlığa götürüp senin kardeşin burada yatıyor, o öldü demek bana doğru gelmiyor.. Gittiğimiz 3 ayrı çocuk psikologunun da ortak fikri 6 yaşından önce çocukların ölümü anlayamayacagi için bu durumu "kardeşin öldü" cümlesiyle anlatmamak gerektiği.. Cem için ölüm raketle sinek öldürmek, ya da yanlışlıkla salyangoz ezmek. Bunu bagdastirdigini düşünmek bile istemiyorum.. O yüzden ben bu olayda hiç interenetten yardım almadım.. Ne Ece'nin gidiş sebebiyle alakalı ne de sonrasında ne yapmamız gerektigiyle.. Maalesef internet hem yanlış, hem de yanlış olmasa bile eksik ya da fazla genel bilgilerle dolu...
      Yine de çok çok teşekkür ederim benimle paylastigin için... Bu kadar uzun açıklama gereğini de benimle aynı acıyı paylaşan anneler varsa kendi fikrimi ve gittiğimiz doktorların fikirlerini ogrenebilsinler diye yazdım.. Öpüyorum..

      Sil
    2. sen de iyi ki yazdın Elifcim, teori ve pratik her zaman, ve hatta çoğunlukla, uygun olmuyor. sen ve Cem'i tanıyan uzmanlar çok çok daha iyi bilirsiniz. üstelik bir anneyi en doğru yönlendiren sezgileridir, o sebeple en olumlu sonucu alacağından eminim

      Sil
  23. Çok ama çok üzgünüm sizin için eğer birgün tanımadığınız bir insanla konuşmak isterseniz ben İzmir deyim Bahar

    YanıtlaSil
  24. Nasılki hayattaki herşey en beklemediğimiz anda oluveriyorsa, Ecede senin rüyana hiç beklemediğin bir anda geliverecek... Seninle hasret giderecek, içini rahatlatacak canım benim.. Biliyorum dinmiyor bu acı bu özlem, tam alışmaya, iyileşmeye çalışırken en ufacık şeyde birden alevleniyor eskisinden beter, sonra başa dönüyor sorular, nedenler, nasıllar... Yüreğinin yangınını ne kadar söndürebilirizki, sadece hepimiz tek yürek olduk senin için, güzel Ece' miz için, dua ediyoruz, Allahım güç ver, yardım et Elifimize, ferahlık ver o güzel yüreğine...🙏❤️

    YanıtlaSil
  25. hani şu çizgifilmlerde ki sihirli deynekler varya ondan olsa elimde her dileği yerine getirme kudretim olsa mesela onu bir tek yavrularını kaybeden anneleri yavrularına kavuşturmak için yada annelerini kaybeden anne hasreti çeken minik yavruları annelerine kavuşturmak için kullanırdım....

    Seyfettin Bulutun CENNET ÇOCUKLARI kitabını oku ne olur adı güzel Elif ....

    YanıtlaSil
  26. Gördüğümüz çoğu rüyayı hatırlamadığımız söylenir. Bence siz de Ecey'i her gece görüyorsunuz rüyanızda, hatırlamıyorsunuz ama o sayede böyle güçlüsünüz. Kimbilir ne mutlu anlar onlar. Hayal ettiğiniz her şekilde rüyalarınızda Ecey. Rüya da bir yaşanmışlık, sadece zaman algısı bizim dünyevi algımızdan farklı.

    Gönlünüzü ferahlatmaya çalışın.

    "Neden" insanlığın en eski sorusu. Fakat hiçbir şeyin tek cevabı, tek yolu, tek biçimi yok. Bir yorumcunun da dediği gibi, beyniniz mutlaka sizin için en uygun olan davranış biçimini geliştirmiştir, onun rehberliğine güvenin.

    Siz iyi bir annesiniz, kızınızı, oğlunuzu ninnisiz, masalsız, öpücüksüz bırakmadınız. Sevilmeye hasret bırakmadınız.

    Allah yardımcınız olsun. Direnin, lütfen direnin!

    En içten sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  27. Elifcim....Canım kardeşim...

    YanıtlaSil
  28. sana herkes gibi sımsıkı sarılmak merak etme hepsi gececek demeyi okadar cok istiyorum ki...ve daha okadar cok sey yazmak istiyorum ki ama kelimeleri secemiyorum.keskelere gömülme ne olur sen fazlasıyla güclü bir kadınsın ve bu mubarek gunlerde hepimizin dualarında ece ve sen varsın..

    YanıtlaSil
  29. "Allah de otesini birak" bu kitabi mutlaka oku. Nasil hissettigine sasiracaksin.

    YanıtlaSil
  30. hiç haddim yok akıl vermeye biliyorum...
    www.cemalnur.org okuyabilirseniz belki biraz olsun faydası olur
    çok çok sabır diliyorum....

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. Selam adaşım,

    Ben bana iyi gelmeyen içimi kanatan ortamlardan hemen uzaklaşma mekan değiştirme yepyeni bir başlangıç yapma isteği duyarım. Acaba diyorum ev değiştirseniz ailecek sizler için daha mı iyi olur? Hiç bir şey size evladınızı unutturamaz şüphesiz sadece üzerinizdeki kasvet bulutları azıcık da olsa belki aralanır diye bu fikrimi paylaşıyorum yanlış anlama ne olur. O ev Ecey ördeğiniz ile dopdolu iken karanlıklara dolanmaman çok daha zor olmalı. Herkes gibi benim de dualarımdasınız. Sevgilerimle
    Elif K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleket degistirsek geçer mi ki tüm bunlar? Sanmıyorum..
      Şu an yaşadığımız ev bizim hayalimizdi, gerçek oldu. Ece bu evde doğdu. Hayalimizde evimizin bahçesinde çocuklarımızın oynaması vardı. Gerçek oldu.. Keşke daha uzun sürseydi..
      Biz bu evi seviyoruz.. Daha da önemlisi Cemik seviyor..
      Benim içimi kanatan bu ev değil, yaşanan olay.. Kaldı ki, dediğini yapmam iyi gelse, dukkanımı, yazligi da satmam lazım.. Ece birçok yerde vardı çünkü..
      İnsan gergin bir ortamdan kaçabilir, tartışma olan yerden uzaklasabilir, ya da ne bileyim cenaze evlerine gitmez vs.. Ama böyle bir acının yaşanması gerektiğini düşünüyorum.. Kaçması da sanki zor gibi...
      Yine de sağol yazdığın icin.. Öpüyorum..

      Sil
    2. Elifleaynı acıyı yasayan biri olarak bende onun gibi düşünüyorum insan sankı onuda terkedıyormus hıssıne kapılıyor ben kıradayım ve elımden gelse bu evı satın almak ıstıyorum bazı kısılerde sanırım tam tersı bır etkı oluyor uzaklasmak ıstıyor odasını kaldırıyor resımlerını kaldırıyor ben yapamadım yapmak ıstemedım onları tamamen kaldırırsam onu yok saymıs olurum hıssı agır asıyor ve onlarla yasamak benı daha mutlu edıyor sureklı onlara bakarakta gecırmıyorum gunlerımı ama odasının onunden gecerken gunlerımızı gecırırken o bizle büyüyor gibi hissediyorum bu acıyı yasamıs insanlar bence nasıl içinden geliyorsa öyle yapmalılar en iyi ona ne geliyorsa ... elifcim biliyorsun beni 1 sene oldu kızımı kaybedeli su klasık laflar var ya insan duyunca sınırlenıyor biraz zaman sadece zaman ....sanırım biraz haklılar unutuluyor mu asla ama boyle yasamayı ogrenıyor ınsan sanırım neden ben sorusu bende sordum ama ınan ben aglarken herkes cocuguyla mutluydu ama bazen oyle bır oluyor kı bı bakmıssın onlarında basına gelmıs kızımdan sonra bır cok tanıdıgım yada tanıdıklarımın tanıdıklarının haberlerını aldım evlatlarını kaybetmıs elıf bu sadece bızım basımızda asa degıl ALLAHIM KIMSEYE BU ACIYI YASATMASIN ama her gun bı yerlerde bızım gıbı bu acıyı yasayan yasayacak olan bırılerı var malesef kı bence sende ecemı guzel an ıcınden ve cemıkte yasa herseyını dolu dolu ecem ıcınde yaşa umarım yanlıs anlasılmaz bu soyledıklerım buda benım yasamımdan cıkardıklarım cok öpuyorum senı kader arkadasım

      Sil
  32. Elifcigim...
    Bir tek sey soyleyebilirim hep nedenlerin olacak butun neden yapmadim dediklerini yapsaydin inan baska nedenleri sogulayacaktin tek duam Allah sana sabir versin bu mubarek gunler hurmetine.

    YanıtlaSil
  33. Cunku acı bitti ozlem geldi..en zoru ve en cok sabretmen gereken yer ablam..peki biliyomusun ecey suan cennetin kapisinda Rabbim ona gir iceri diyor o annemi babami cemiki almadan girmem diyor..Rabbim bebegi vefat eden aileleri bununla mukafatlandiriyor ..buna sabredilmezmi ablam ?? Dualarimdasin

    YanıtlaSil
  34. Elif'imm.. Keşke senin kadar temiz olabilsek hepimiz.. Korkusuzca ölümü göze alabilsek... Senden sevmeyi ve iyi insan olmayı öğreniyorum. Cümlelerin, seçtiğin kelimelerin bile sana has; incitmeden, güzellikle anlatıyorsun, okurken huzur duyuyorum.. Ninni söylemek istemene çok duygulandım. Ece'ye gittiğinde söyle annesi.. O seni duyar.. Sana olduğu gb bana da sık sık geliyor bu soru: Neden? Diyorum alakasız zamanlarda.
    Mesela yemek pişirirken aklıma geliyor, bir sebebi var mutlaka. Acaba ne? Elif gittiğinde diğer tarafa; hesaba çekilmeden hesap sormak isteyecek belki; neden? Diyecek.
    Sana olduğu gb bize de oluyor. Seni ve Ece yi unutur gb oluyoruz, sonra sorular geliyor ard arda.. Benim kendimce bulduğum bir neden var ama O da sana haksızlık.. Vakit bulduğumda sana yazacağım uzun uzun.. Seni çok seviyorum, çok.. ♥

    YanıtlaSil
  35. Su blog aleminde okurken en cok zorlandigim, gözlerimin dolu dolu olup icimin yandigi ilk yazi bu, nasil birsey tek anne yüregi yazabilir bukadar samimi, bukadar aci bukadar dogru, Allah size sabir versin cennetlik insansiniz, bu nasil bir inanc, nasil bir güc, masallah size, Allah herzaman güc kuvvet versin diger evladiniz icin ve aileniz icin herzaman iyi olun insallah. Allah ragmet eglesiin Eceyi, o cok daha güzel bir yerde, cennetde artik ve bir gün ona mutlaka kavusacaksin, Allah yardimciniz olsun, cok zor :(

    YanıtlaSil
  36. Hayaller aleminde, sen hepimize çok gerçek geldin... Filmlerde çok mutlu olan ailelerin basına felaketler gelir ya beklersin bir şey olacak diye, aralarından biri gider melek olur... Üzülürsün ama bilirsin ki bu bir filmdir ve o tatlı kişi aslında gitmemiştir... İşte sen çok gerçeksin Elif. Hiçbirimiz bunu ve nedenini anlayamıyoruz, algılar karmakarışık. Hepimizin aklındasın, hep... Allah sana ve evladı melek olmuş tüm annelere sabırların en büyüğünü versin.

    YanıtlaSil
  37. Sevgili Elif...
    Çok tesadüfi olarak kesfettigim blogunda , hiç bir seyden habersiz gezinirken ögrendim olanlari...O zamandan beri hep bir seyler yazmak istedim, yazamadim..Ama su son yazini okuyunca dayanamadim, bende seni duyuyorum demek istedim.
    Hic bir ise yaramaz belki ama bir site var: www.gonetoosoon.org , internette olusturulmus bir tur "yas" evi.Sevdiklerini kaybedenler, onlarin anisina bir sayfa olusturuyor ve herkes iyi dilek, dua, fotograflari burada paylasabiliyor.Yakinlarini kaybedenleri biraraya getirip, acilarini paylasmalarini sagliyor.Bir tür terapi gibi...
    Bir yerde okumustum sanirim , Sevdiklerini kaybeden insanlar aslinda o zor yas surecinde hep , bu konu hakkinda konusma, anma istegi duyarlarmis. Fakat etrafindaki insanlar da " aman hatirlatmayayim, üzülmesin" diye ,baska konularla mesgul etmeye çalistikça yas tutan kisi daha çok yaralanirmis.Sanki "O" hiç yasamis, hic ölmemis gibi davrandiklari icin, yok saydiklari icin..Iste bu duyguya, iyi gelebilir bu sekilde paylasmak belki....

    Sevgilerimle,
    Berrak

    YanıtlaSil
  38. Elif hanım merhaba geceden beri size yazıp yazmama konusunda gidip geldim sizi üzermi mutlu mu eder bilemedim sizi uzun zamandır takip ediyorum ama yazacak farklı birşeyim olmadığı için yazmaya elim gitmiyordu ne kadar ağladığımı ne kadar içim yandığını anlatmayacağım bile. Elif hanım ben Ece yi rüyamda gördüm sakın yanlış anlamayın özel biri olduğum için falan değil sadece onu aşırı derecede düşündüğüm için ve o çok iyiydi elif hanım ben burayı çok sevdim dedi hep oyun oynuyorum ama annem ağlayınca oyunum bozuluyor dedi normal de bu kadar konuşmuyordu biliyorum elif hanım o iyi dediğiniz gibi emanet edebileceğiniz en iyi yerde ama ya cem siz giderseniz onun düşünce dizleri acıyacak kimse sizin gibi sarılmayacak ona kimse sizin gibi harika bir şekilde büyütemeyek onu lütfen gücünüzü geri toplayın cem için yaşayın taa ki gerçek dünyada tekrar buluşana kadar inşallah sizi üzecek birşey söylememişimdir Allah a emanet

    YanıtlaSil
  39. Sadece ağlıyor, ağlıyor, ağlıyorum. Ne yazayım sana, ne diyeyim?
    2 aylık hamileyim ve aklımdan çıkmıyorsun Elif.....

    YanıtlaSil
  40. sizi bugün ''mutfakta feyza var'' ablam sayesinde tanıdım. ben de geçtiğimiz ekim ayında sabah uyandığım 70 günlük çok sağlıklı olan bebeğimi yatağında vefat etmiş şekilde buldum. henüz bloğunuzu inceleyemedim. beni çok iyi anlayacak kimse bulamıyorum çevremde. kimseye anlatamıyorum. dışa vuramıyorum. kendime uğraşlar bulup bir yerlere gidip kafa dağıtmaya çalışıp yalnız kalmayı tercih ediyorum.eşimle konuşuyoruz sadece ama onunla bile birbirimizi üzmekten çekinip çok fazla açılamıyoruz birbirimize. salya sümük ağlamalarımı kimseye gösteremiyorum. kimseye anlatamıyorum. herkese göre çok olağan karşıladım ve atlattım. o derece güçlü görünüyorum. bunu da bilerek yapmıyorum. hal dilime yansıtamadığımdan ve kımseyle paylaşmak istemediğimden -çünkü faydası yok, geri gelen yok- böyle yansıyor insanlara. ama ah içim. tarifsiz. sizi o kadar iyi anlıyorumki. okuyacağım bloğunuzu ve paylaşacağım yaşadıklarınızı. sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  41. tamamen aynı. tamamen aynı pişmanlıklar. tamamen aynı keşkeler. aynı cümleler. benimde zihnim aynı filmi sarıyor hep. onu öyle bulduğum anı. hiçbir kelimeyi hiçbir tanımı yakıştıramadığımız an. ölüm diyemiyoruz. ölü bulmak diyemiyoruz. ama onların yerlerine ne koyacağımızı da bilemiyoruz. yakışmıyor bu kelimeler. onu öyle bulmak diyoruz. vefat kelimesi de olmuyo içimiz rahat etmiyor. ruyada görmek. ben de hiç göremiyorum. yanıyorum kavruluyorum hatta daha hoş olmasa da beni ifade edecek kelimeyle kuduruyorum özleminden. dediğin gibi en emin yerde yavrularımız. ben onu hep cennette hayal ediyorum. gözümün önüne getirip hayal ediyorum izlercesine ve hoşuma gidiyor bu. cennette bembeyaz giyinmiş çok güzel bir elbise var üstünde. koşuyo çiçekler içinde. kelebekler burnuna konuyor. kuşlar omuzlarından tutup kaldırıyorlar kuşlarla uçuyor. sonra yine koşuyor düşüyor çiçeklerin arasına ama acıtmıyor zemin okşuyor. her seferinde kocaman kocaman gülüyor bu okşanmaya. kalkıp tekrar koşmaya başlıyor ve sonra kendisi kendisini atıyor yerlere yine kocaman kocaman gülüyor kıkır kıkır. melekler bakıyorlar ona. çok güzel melek kadınlar grubu var etrafında. ama en çok bir kadın ilgileniyor onunla o beim suretimde. çok güzel cennet. hiç aglama yok orda. hiç gaz sancısı yok. hiç iş yok sadece yemyeşil bir bahçede rengarenk çiçekler içinde melekler ona amade ve mahlukat onu avutmak için emrinde. benım bebeğim 70 günlük olmsına rağmen o kadar dışa dönüktüki, kocaman gülüyordu kıkırdayarak. ne yapsak onu nasıl avutsak anlıyordu bunu. rabbim ona doyalım istemiş olacakki bize akranlarına oranla çok gelişmiş bilişsel özelliklerde bir bebek vermişti. o yuzdenn bbu hayali onun 70 günlük haline göre kurmama rağmen, bu hayalde kurguladıklarımı anlayarak yaşayacağını düşünüyorum. hep böyle hayallerle avutuyorum kendimi. etrafınfa diğer bebekler ona abla abi arkadaş olacaklar. kocaman bir bebek bahçesi. bizlerin suretlerinde melekler. inşallah sizin kızınız da benim kızımın ablası orda. el ele uçuyorlar gökyüzünde. sonra birlikte bırakıyorlar kendilerini yere ve karşılıklı otuurp birbirlerine gülüyorlar. bu yazınız benim dillendiremediğim hislerime o kadar güzel tercumankı. kelime kelime hemde...

    YanıtlaSil
  42. Kac kere yazdım size ama her seferinde bi sekilde silindi, demek ki olmamış dedim.
    Gecelerce kendi kndime sarıldım annem gittikten sonra. Hani belki hissederim diye. Hastaydi,bir an ayrılmadım yanından. Ama Abi'm ne zaman gelse gözleri baska parlardi. Hep kıskandım. Cok kıskandım. Abi'm annemi mezara koyarken de kıskandım en son o dokundu diye.
    Sonra düşündüm ki bunlar hep bencilce geride kalan avuntusu. Giden gittiği yerde iyi mutluyken bizler burda aciyla kivraniyoruz. Özlemden nefes alamıyoruz.
    Bana da biri dedi annen demek ki cok mutlu yerinde o yüzden gormuyosun rüyanda diye. Bilmiyorum doğru mu ama bana ne demiştim, bi kere görsem. Sağlıklı halinde bir kere daha cok ama cok sıkı sarılsam mis gibi öpsem, yeter bi görsem. Yeter mı?
    6 sene oldu. Hiç geçmedi. Azalmadı. Unutmadım.
    Basta hemen öleyim istedim madem kavuşalım. Ama babam nolcak zaten cok üzüldü dedim. Sonra kocam dedim simdi de kızım diyorum. Ama yine de hepimiz ölebilir mesela artık. Sonra tekrar kavuşuruz. Her gece dua ettigim gibi ...
    Hep kızımdan bahsetmek istiyorum yazmıştınız. Bakın ben de hep annemden bahsettim.
    Durmayın hep Ece'den bahsedin. Iyi zamanları anlatın. Kötü zamanları anlatın. Kızdığınız zamanları sarıldığınız zamanları. Ağlayın anlatın. Gülün anlatın. Hiç tanımadığınız birine anlatın. En yakın arkadasınıza anlatın. Birlikte gittiğiniz bi yere gidin hep buraya gelirdik deyin. En cok sevdiği yemeği yapıp yeyin. Ne de guzel yerdi deyin. Ağlayın. El gün demeyin ağlayın. Her yerde ağlayın.

    YanıtlaSil
  43. Elif nasılsın bir ses ver lütfen

    YanıtlaSil
  44. Google'a çocuk taziyenamesi yaz ilk çıkan sayfa belki bir şeyler anlatabilir.

    YanıtlaSil
  45. tık tık tık
    kim oo
    ben dilenci mehoo
    ne istersin
    yazıı
    git çöplükten ara bu son satır uymadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap kıııız... İçimi okudun sankiiii :)
      Evet ELİİİİF Where is the next YAZI PİİİLİİİS :)
      Bekle bekle TREE olduk :) <3

      Sil
  46. Ben de merak etmeye başladım.
    Elif nerdesin?

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)