13 Ekim 2011 Perşembe

Pilor Stenozu

Biraz da faydalı olmak lazım diyerek size pilor stenozundan bahsetmek istiyorum..
.
Cemik doğduktan 3 hafta kadar sonra kusmaya başlamıştı.. Normalde uyuyan bebek hiç uyumaz ve sürekli ağlar olmuştu. Kustuğu için hemen acıkıyordu. 
İnsan normal bir kusmayla hastalık sebebiyle kusma arasındaki farkı çok iyi anlayabiliyor..
Bir anormallik olduğunu hissediyorsanız kimsenin "fazlasını çıkartıyordur" "sana çok gibi geliyordur" "yok canım her seferinde kusmuyordur" "ama bak kilo alıyor" laflarını dinlemeyin.. Şüphenizi doktora söyleyin.
.
Cem genelde emdikten hemen sonra, arada da başka zamanlarda kusuyordu.. Ama püskürterek.. 
Öyle ki beşiğinde yatarken kustuğunda bizim yatağa kadar ulaşıyordu.. Gazını çıkartırken duvarlara püskürtüyordu..
Günde 10 defa çarşaf değiştirmek yerine başının altına önce kağıt havlu onun üstüne de mendil koyuyordum, kustukça onu değiştiriyordum.. Ama Cem'in üstünü çoğu zaman değiştirmek zorunda kalıyordum. Yine de çoğu zaman mama önlükleri hayat kurtardı. Hergün çamaşır yıkıyordum. Benim de bir giydiğim uzun süre üstümde kalamıyordu. 
Yanımda her zaman büyük bir havlu oluyordu.. Emzirir emzirmez gazını çıkartıp kusacağını hissettiğim anda havluya yatırıyordum, böylece halı ve koltuk temizliğini de aza indirgemiş olmuştum.
.
Bu hastalığın teşhisi kilo kaybı başlayınca konabiliyor.. Genelde de 2 aydan önce anlaşılamıyormuş. Cem'in teşhisiyse 38 günlükken kondu. 40 günlükken ameliyat oldu.. Bu hastalığın tek çaresi ameliyat..
Neyse daldan dala atlamak yerine azcık bilimsel konuşalım..
.
Pilor midenin çıkışında bulunan, öğütülmüş besinlerin mideden oniki parmak bağırsağına geçişini kontrol eden kas. Hastalıksa bu kasın kalınlaşması ve besinleri geçirememesi. 
Bu hastalığın sebebiyse bilinmiyor.. Yani genetik ya da sizin beslenmenizden dolayı olmayabilir.. Sakın kendinizi suçlamayın. 
.
Neyse..Doktora bu tür kusma şikayetlerle gittiğinizde elle muayenede hissedebiliyor pilordaki kalınlaşmayı.
Kesin sonucuysa ultrasonla alabilirsiniz..  Bu arada bebek kilo kaybetmiş olabilir.
.
Sakın ertelemeyin !  Biz çok şanslıydık çünkü erken teşhis konmuştu ve bebeğin vücut dengesi bozulmamıştı..
Bir iki gün daha gecikmiş olsaydık su kaybı ve kandaki elektroiltlerin dengesi bozulacağı için serumla toparlandıktan sonra ameliyat edilebilecekti..
.
Ameliyat basit bir ameliyatmış.. Yarım saat falan sürmüştü sanırım. Laparoskopik yapılabiliyor.. Hatta izi bile kalmıyor.. Ama damar yolu açılırken mümkünse hastanenin o katında bulunmayın.. İnsan bu ağlamaya dayanamıyor.. 40 günlük bebeğe damar yolu açmak yetişkinlerdeki kadar kolay olmuyor..
Bu ameliyatın en zor kısımlarından biri de saatlerce bebeğinizi emziremeyecek olmanız. Emziğini şekerli suya bandırıp avutuyorduk. Saatler sonraysa sadece 2 dakika izin vardı.. O kadar iştahla emerken memeden ayırmak çok zordu. Yavaş yavaş emzirme süresini artırarak normal emmeye döndük.. Bu arada yanınzda yoksa, hastaneden süt sağma makinesi isteyin, göğsünüz şişeceği için sizin de sıkıntınız olabilir.
Cemik'in göbeğindeki minik iki izi görüyor musunuz? İşte onlar bu hastalıktan hatıra.. Estetik dikişte kullanılan ipliği vücudu reddetmese onlar da olmayacaktı.. Ama olsun, nazar boncuğu onlar oğlumun.. Çok şükür sağlığına kavuştu.
Doktor ameliyatın ertesi günü kilo alacak demişti.. Tam da öyle oldu.. Hastaneden çıktıktan sonra herşey çok daha güzel oluyor..
.
Malesef kusmalar hemen kesilmiyor.. Cem bir daha hiç püskürterek kusmadı ama 6 aylık olana kadar hemen hemen her emmeden sonra biraz çıkardı.. O büyük kusmaların yanında bunlar hiç..
.
Bütün bu dönemde insanın sinirleri çok bozuk oluyor.. Hatta 6 ay dolana kadarki her kusmada gözlerim doldu.. Sabretmek ve beklemekten başka çare yok..
Neyse ki çaresi olan ve ömrü boyunca bir daha karşılaşmayacağı bir hastalık..
.
İşte böyle geçti gitti.. Ben o dönemde böyle bir yazı bulmamıştım internette, umarım birilerinin işine yarar..

Herkese sağlıklı günler..

47 yorum:

  1. Allah bidaha tekrarini gostermesin ufacik bir kan alma hadisesi bile can yakici olabiliyor cogu zaman

    YanıtlaSil
  2. Gecti gitti cok sukur :) simdi aslan gibi benim oglum :))

    YanıtlaSil
  3. evlat baska seye benzemıyor gercekten cok cok gecmıs olsun..

    YanıtlaSil
  4. yeşilerik
    Amin.. Teşekkür ederim..

    Turaç
    :) evet çok şükür geçti gitti..

    nohut oda
    çok çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. allah geçerinden dert versin ve hepimizin çocuklarını korusun ... çok geçmiş olsun ...

    YanıtlaSil
  6. kutupayusu
    amin canım.. teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  7. Kiyamam ona! Cok tatli, hep yuzu gulsun hep cok saglikli olsun!

    YanıtlaSil
  8. De Hali
    :) Teşekkür ederim.. Amin..

    YanıtlaSil
  9. Çok üzüldüm gelmiş geçmiş olsun gerçekten. Benim de 2,5 aylık kızım var o da genelde emmeden sonra kusuyor fakat püskürterek değil, yani yavaş bi şekilde kusuyor. Biz şimdi Azerbaycandayız yaşadığımız yer bi kasaba hastaneler gelişmiş değil pek. Ama eğer önlem alınacaksa Bakü'ye giderim oranın imkanları daha iyidir.
    Fışkırtarak kusmadığı için bi sorun olmaz gibi geldi ama bilemedim :S

    YanıtlaSil
  10. @vintage peonyYok yok 2,5 aylik olduysa senin bebik fazlasini cikartiyordur ;) masallah ona.. Bu hastalikta bebek zayifliyor, anlardiniz..

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim, sevgiler. Cemişe öpücükler

    YanıtlaSil
  12. İnanılmaz bir şey. İyi ki erken farketmiş ve hemen müdehale etmişsiniz. Çocuk sahibi olmak işte bu yüzden çok büyük bir sorumluluk, oyun değil.Her zaman tetikte olmak, akıla takılan soruları kulaktan dolma bilgilerle değil araştırarak ve uzmanlara danışarak çözmek lazım.Bilgilendirme için de ayrıca teşekkürler... Cem kuzusu hep sağlıklı ve mutlu olsun... :)

    YanıtlaSil
  13. @Pelin P.A.Gerçekten de hem kalender hem temkinli olmak lazım çocuk büyütürken.. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  14. öncelikle böyle bir blog oluşturduğunuz için teşekkür ediyoruz. bizimde oğlumuz 7 günlük ilk üç gün kakasını rahatlıkla yaptı, son dört gündür dışarı çıkamıyor bugün doktara gittik batın ultrasonu istedi ama temiz çıktı... kusması da yok mama takviyesi yapmamızı ve bir iki güne dışkılamaması durumunda ve kusma meydana gelirse % 1 ihtimalde olsa pilor stenozu olabileceğini söyledi.. tabi bizim bütün keyfimiz kaçtı. fakat anlamadığım şu var madem mideden oniki parmak bağırsağına giden yol kapalı o zaman bu çocuklar nasıl idrara çıkıyor??? sonuçta 12 parmağa gidebiliyorsa kalın bağırsağada gitmesi lazım... sorum şu Allah bağışlasın oğlunuz idrara çıkabiliyormuydu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çeşmeli, öncelikle geçmiş olsun.. İdrar yollarından bir sıkıntısı olmasındansa pilor stenozu olmasını dilerim.. İnan bana çaresi olan bir şey ve ameliyattan sonra hiçbir şeyi kalmıyor bebeğin ve bütün hayatı boyunca da sorun yaşamıyor.. Benim oğlum çiş de yapıyordu kaka da.. Gıdalar hiç geçmiyor değildi çünkü, yeterince geçmiyor, doymuyor yani.. Mama takviyesindense daha sık emzir bence.. Ya da mamayı bir iki kere ilaç niyetine ver, alışmasın.. Anne sütü bizim sandığımızdan çok çok daha önemli.. Bebeklerde 3-4 gün kaka yapmama normal demişti benim doktorum.. Batın ultasonunda da birşey çıkmadıysa içini rahat tut.. Pilor stenozu teşhisi 2 aydan önce zor konuyor.. Kusma oluyorsa 1 aylıkken falan bi ultrason verir doktor heralde.. Ama kusma devam ederse bir hafta sonra tekrar ultrason çektirin bence.. Geç anlaşılıyormuş çünkü.. Bizim ultrason çeken dr zor ölçmüştü bebek küçük olduğu için.. Kusmalar da ancak 2 haftadan sonra başlıyor.. Kusma yoksa pilor stenozu değildir.. (Kusma dediğim de püskürterek kusma)
      İnşallah sen bunu okuduğunda bebeğin bezini doldurmuş olur :) Çok geçmiş olsun.. İyi haberlerini bekliyorum..

      Sil
  15. Benim kizimda ayni ameliyati oldu suan iki yasinda arada yine kusuyor en ufak bi seyde midesi kalkiyor sizinde oylemi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun.. Cem'de böyle bir durum yok.. Umarım en yakın zamanda geçer..

      Sil
    2. Hangi hastanede tedavi oldunuz

      Sil
    3. Hangi hastanede tedavi oldunuz

      Sil
  16. Tedavi icin neeyi onerirdiniz acil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tedavisi ameliyat.. Hİç gecikmeden bir çocuk cerrahına göstermeniz lazım.. Çok basit bir operasyon.. Geçmiş olsun..

      Sil
  17. Hangi doktor yapti bu operasyonu ve nerede.20 gunluk kiz cocugum var.ayni sorunla karsi karsiyayim

    YanıtlaSil
  18. Size nasıl ulaşabilirim lütfen oğluma da pilor stenozu dediler pazartesi tekrar cerrah görücek :*

    YanıtlaSil
  19. Merhaba benim oğluma da pilor stenozu dediler pazartesi günü tekrar cerrah görücek, kendimi kahrettim günlerdir, size ulaşmak istiyorum nasıl ulaşabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızı çok geç gördüm, üzgünüm.. Umarım minik şu an çok iyidir.. Siz de boşuna kahrettim kendimi diyorsunuzdur.. Sevgiler..

      Sil
  20. Öncelikle geçmiş olsun. Benimde kızım 11 günlük minnak bişe :) doktor kızıma bu tanıyı koydu ve ameliyat planlayacak. Siz ameliyatınızı nerede ve hangi hekime yaptırdınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok vakit geçti, hiç hatırlamıyorum maalesef doktorların adını ama bir prof ve bir doç. beraber girmişlerdi. Çok geçmiş olsun..

      Sil
  21. Merhaba benimde oglum 27 gunluk allahim korusun butun cocuklari bizde dun hastaneden ciktik pilor tesisi konuldu ama tam emin olmak icin pazartesi sabahi 3 defa ultrason sonucu alindiktan sonra harekete gecicek doktorlar amelyat riski varmi yokmu bilmiyorum ama doktor pazartesi soylicek herseyi sizinde soylemek istediginiz bisey varmi tavsiyeniz nedir bilgilendirirseniz sevinirim allah butun hastalara ve asaf'imia da sifa versin

    YanıtlaSil
  22. Merhaba benimde oglum 27 gunluk allahim korusun butun cocuklari bizde dun hastaneden ciktik pilor tesisi konuldu ama tam emin olmak icin pazartesi sabahi 3 defa ultrason sonucu alindiktan sonra harekete gecicek doktorlar amelyat riski varmi yokmu bilmiyorum ama doktor pazartesi soylicek herseyi sizinde soylemek istediginiz bisey varmi tavsiyeniz nedir bilgilendirirseniz sevinirim allah butun hastalara ve asaf'imia da sifa versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Geç gördüm yorumunuzu çok üzgünüm.. Sağlıklı bir ömür dilerim.

      Sil
  23. Benim oğlunda pilor stenozu ameliyatı oldu. Yazınızı o zamanlar kaç defa okudum bilmiyorum.cok faydası oldu yazinizin internette denk geldiğim tek yazıydı hatta. İyi ki yazmissiniz emeğimize sağlık. Benim oğlum simdi uç yasina girecek. Simdi yine bu ameliyatla ilgili birşeyler araştırırken yine yazınıza denk geldim. Ve size ve varsa cocugu bu ameliyatı olan ailelere birşey sormak istiyorum. Sizin çocuğunuz hâlâ en ufak bir şeyde kusmaya devam ediyor mu. Mesala ağzına yemek cok gidince,şurup icerken,sevmediği yemeği yerken,fazla aglayinca gibi...Ve yemek yerken daha cok az bile yemiş olsa hemen ağzından gaz çıkarıyor mu. Yani midesinin hassas normal olmadığını belli eden bu belirtileri yaşıyor musunuz. Cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hayır, bizde kalmadı hiç hassasiyet. Hemen hemen 6 aylıktan sonra kesildi diyebilirim

      Sil
  24. Benim bebegim suan bu hastaliktan yogun bakimda takip altinda yaziniz icin tesekkurler yol gosterici olmus

    YanıtlaSil
  25. Benim bebegim suan bu hastaliktan yogun bakimda takip altinda yaziniz icin tesekkurler yol gosterici olmus

    YanıtlaSil
  26. Benim bebegim suan bu hastaliktan yogun bakimda takip altinda yaziniz icin tesekkurler yol gosterici olmus

    YanıtlaSil
  27. Benim bebeginde 47 günlük ve 4 gündür fiskirarak kusuyordu bugün acil de bu teşhis kondu ve bulunduğum şehirde çocuk cerrahi olmadığı için ambulansla mersin e geldik şimdi acil den giriş yaptım sabah doktor görecek kesin teşhis olursa ameliyata alınacak yazınızı okudum biraz rahatlamaya sebep oldunuz Rabbim evlatlarimizi korusun inşallah bizde önemli birşey olmadan çıkarız bu süreci anlatırız 😢

    YanıtlaSil
  28. Bizimde oğlumuz pazartesi pilot stonezi sen ameliyat olacak çok endiseliyiendişeliyim cok çok kustu cok ağladı ins iyileşir oglum

    YanıtlaSil
  29. Mrblar öncelikle benim cocugumda 41 günlükken ameliyat oldu fakat kusmaları dediginiz gibi devam ediyor az miktarda bugün her zamankinden daha fazla çıkardı sizin çocuğunuzun çıkardığı miktarlar süt taşması şeklinde miydi bir de ultrason tekrar cektirdiniz mi pilor ölçümünü tekrar ettiniz mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine çok kusuyordu ama püskürterek değil. Tekrar bir kontrolü olmadı. Kusmalar 6 aylık olduktan sonra geçti diyebilirim. Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Merhaba, benim oğlum da pilor stenozu ameliyatı oldu. Kusmaları eskisi kadar fışkırtarak olmasa da ağzından akıtır tarzda değil, yaklaşık 20cm lik yeri ıslattığı oluyor. Burnundan da geliyor kimi zaman. Sizin de bu şekilde devam etti mi acaba yoksa az miktarda mı çıkarıyordu?

      Sil
  30. Oglum 2 aylikti oldugunda ameliyati, ameliyat olmadan bi hafta oncesind kadar kusmasi yoktu birden kusmalari basladi hemen kilo kaybi oldu ultrason cektiler ve ogun ameliyat oldu. Ertesi gun bi kere kustu ve sinrasinda hic bir zaman kusma olmadi, suanda 4 yasina girecek. Ozamanlar cok korkmustum elifin bu yazisi beni yatistirmisti. Belki okuyacak olan anneler vardir sonrasinda, hic korkulacak bi ameliyat degil cok kisa suruyor ve sonrasinda kusmalar hemen geciyor. Tabi bizim teshisinden hemen sonra ogün icinde ameliyat oldu yurt disinda yasiyoruz belki ondandir, herhangi bi gun vermediler bize.. anneler korkmayin cok kolay ve rahat bi ameliyat..

    YanıtlaSil
  31. Merhaba, benim oğlum da pilor stenozu ameliyatı oldu. Kusmaları eskisi kadar fışkırtarak olmasa da ağzından akıtır tarzda değil, yaklaşık 20cm lik yeri ıslattığı oluyor. Burnundan da geliyor kimi zaman. Sizin de bu şekilde devam etti mi acaba yoksa az miktarda mı çıkarıyordu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de çok miktarlarda kusmaya devam etti. 6 aylık kadarken hemen hemen tamamen kesilmişti kusmaları.

      Sil
  32. Oğlum üç yaşında bu hastalık bu yaşta da çıkar mı acaba

    YanıtlaSil
  33. Benim oğlumda pilor ameliyatı oldu ama çok geç teşhis kondu.hep reflü dendi.2 aylıkken 5 kiloydu.3 aylık olunca 2 kiloya düştü.çok şükürki şu anda iyi ve artık 9 yaşında.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Elif, merhaba Cemik şimdi kocaman çocuk oldun,senin yaşadığın sıkıntı bir çok kişinin yaşadığı ama bilmediği bir hastalık muhtemelen.Annenin de bu üzücü tecrübesi hepimize örnek olmuş oldu. Sağlıklı mutlu up uzun bir ömrün olsun Cemik❤️

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)