8 Mart 2012 Perşembe

Kardeş Meselesi

Biz iki kardeşiz.. Bir erkek kardeşim var benim. Kardeşimle, ben evlenene kadar hep birbirimizi yedik.. Ama yine de kardeşin ne demek olduğunu, ne kadar önlemli olduğunu da çok iyi bildik.. 
Biz hep paylaşarak büyüdük.. İlkokula kadar aynı odayı paylaştık.. Aynı oyuncakları paylaştık.. Kumanda için kavga ettik.. Beraber yaramazlık yaptık.. Birbirimize pusu kurup eşek şakaları yaptık.. Aynı okullara gittik.. Belki okulda birçok kişi kardeş olduğumuzu bile bilmiyordu ama biz hep birbirimizi gözettik.. Çaktırmasak da birbirimizi koruduk.. Sırlarımızı sakladık.. Yaramazlıklarımızı örtbas ettik, bazen de üstlendik.. 
Hiç bir zaman mıç mıç sulu zırtlak sevgi pıtırcığı kardeşler olmasak da kardeş sahibi olmanın değerini bildik..

Kocci ise tek çocuk.. Ben ona hala daha kardeş sahibi olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatamadım.. Onun için kardeş demek sorun demek.. 
Ama kardeş demek yarın öbür gün annen ve babandan zorunlu olarak ayrıldığında başını yaslayabileceğin, karşılıksız olarak yardım isteyebileceğin tek kişi demek.. 
Zor bir anında kimseye anlatamadığını anlatabileceğin kişi demek.. 
Kabul ediyorum etrafımızda kötü örnekler var.. Kardeş kardeşe bunu yapar mı? dedirten çok olaylar gördük ama yine de "iyi ki kardeşim var" demekten bir gün bile vazgeçmedim..

Ve oldum olası da hep iki çocuğum olsun istedim.. Yıllarca Kocci'yi ikna edemedim.. Ta ki Cemik doğana kadar.. Cemik güzel birşey çıkınca hadi bi daha dedik :)

Bugün 2 numara 12 haftalık oldu.. 
Kabaca 3 aylık da diyebiliriz.. Sağlığı çok şükür yerinde..
İlk kontrolde düşük tehlikesi vardı.. 2-3 hafta ilaç kullanımı ve bol istirahatle atlattık bu durumu.. Zor geçen bi 2-3 haftaydı çünkü ilaç yüzünden sürekli tansiyonum düşüyordu, midem hafif hafif bulanıyordu, hiçbir şey yiyemiyordum, sürekli başım dönüyordu..
Neyse ki ilaç bitince bütün bu sıkıntılarım da geldiği gibi gitti.. Şimdi hamileliğimin keyfini sürmeye başladım.. 
Hiç bir sıkıntım yok.. Cemik'te de çok güzel bir hamilelik geçirmiştim.. Darısı buna diyelim :)

Cemik daha yeni yaşını doldurdu, aklından zorun mu var diyenlere cevap vereyim şimdiden :)
Kardeşimle aramızda 15 ay var.. İkiz gibi büyüdük de diyebilirim. Böyle olduğunda kimsenin üstüne abla ya da abi yükü olmuyor.. Ortak arkadaşların olabiliyor.. Aynı okullara gidebiliyorsun.. Beraber oyun oynayabiliyorsun.. Yaşıt olduğun için çok daha fazla şey paylaşabiliyorsun.. Bu işin kardeşler bakış açısı..
Anne baba açısındansa..  
Büyümüş bir çocuğun rahatlığına alışmadan ikincisinin uykusuzluğu, yorgunluğu fazla koymuyor.. Eliniz her şeye alışık oluyor. Pratikliğinizi ve taze bilgilerinizi yitirmeden ikinciyi de büyütüveriyorsunuz.. 
İkinci çocuk geldiğinde ilki henüz çok minik olduğundan kıskanmıyor.. Kıskançlık sorunuyla boğuşmak zorunda kalmıyorsunuz.. 
Diğer bir konuysa iş hayatına dönüş.. 

İşte böyle :) Şu an merak konusu cinsiyet.. Onu öğrenmeyeyse daha bir ay var.. 


44 yorum:

  1. canım harika bir haber bu sağlıkla gelsin cemik'İn kardeşi bence kız gelecek hadi hayırlısı:))

    YanıtlaSil
  2. Aaa hadi hayırlı olsun :) İsteniyorsa ard arda olması bana da mantıklı geliyor.
    Ama benim için çocuk olayı tamamdır gibi geliyor şimdilik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sonradan fikrin değişir ;) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. epeydir orda burdaki yorumlarından biliyordum da sen ne zaman açıklayacaksın diye bekliyordum.
    hayırlara uğurlara vesile olsun yeni yavrunuz. sağlıkla gelsin, cemike yarenlik etsin.
    bakalım 2 çocuklu hayatınız nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ben de merak ediyorum :) Teşekkürler..

      Sil
  4. Sağlıkla kavuşursunuz inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Biz de iki kardeşiz. 2 yaş büyük abim var. İkiz gibi büyüdük evet :) Aynı anlattığın gibi, senin ve erkek kardeşin gibi.
    Şİmdi de birbirimizin eli koluyuz aslında ama öyle sırnaşık bir ilişki değil kesinlikle. Uzaktan kontrol ilişkisi :) Bağlı ama bağımlı değil hesabı..
    Ne kadar benziyoruz aslında. Benim eşim de tek çocuk ve kardeş olayına hiç sıcak bakmıyor. Kardeşi olacağına dostları olsun diyor hep. Bakalım ikna olacak mı..
    3 ayını doldurmuşsun tebrik ederimm.. Tüm inşallah ve maşallahları gönderiyorum sana :) Her şey sağlıkla ve mutlulukla, istediğiniz şekilde olsun.
    Kendin gibi cici bir kızın olsun :) tabii ki fark etmez ama cemik'in abilik yapacağı minik bir cadısı olması ne güzel olur :) hayırlısı..
    Cansınımla öpüyoruz yanaklarınızdan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçekten senaryolarımız aynı.. İnşallah senin eşinde kendiliğinden fikrini değiştirir.. Kardeş sahibi olmak çok güzel :) Ben de seni ve pıtırcığını öpüyorum.. :)

      Sil
  6. aaaaaa,çok şaşırdım..çoook tebrik ederim,her şeyi düşünmüşsün ne güzel..Allah tamamına erdirsin sağlıkla..kolay bir hamilelik ve doğum olsun inşallah..bir de ben onu bilmiştim değil mi kih kih:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheheh evet canım :) Teşekkür ederim..

      Sil
  7. Benden tam 1 yas kucuk kiz kardesim var ve bu dunyada benim icin herseyden once gelir;-) Kucukken biz de az sac bas yolmadik tabii ama herkese karsi da birbirmizi koruduk, benim kizim henuz 3 aylik 2. yi dusunmek icin erken. Ama ben de ya hic cocuk ya da 2 cocuk diye dusunuyordum, hala da oyle dusunuyorum. 2-3 yil sonra insallah kardes de dusunucez;-) Cok tebrik ederim, saglikla sihhatle, keyifli bir hamilelik gecirmeni dilerim;-)

    YanıtlaSil
  8. A-AAA! ŞÜPHELENİYORDUM AMA EMİN OLAMAMIŞTIM. TEBRİKLER VE CESARETİNDEN ÖTÜRÜ BİR KEZ DAHA TEBRİKLER TATLIM. DARISI BİZE ARTIK :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Darısı size inşallaaahhhh :) Çok güzel olmaz mı?

      Sil
  9. vayyyyyyyyyyyyyy yazının böyler sonlanacağını hiç aklıma gelmedi kocanın istemedğini bitireceğni sanırken çok şaşırttın sağ gösterip sol vurmak buna deniyor sanırım çok tebrik ederim:)))))
    benimde kızkardeşimle aramdam 15 ay var evlenmeden önce birbirimizle nasıl didişdiysek şimdi tam zıttı acayip yakınız .anneme hep teşekkür ederim onu doğurduğu için.
    bebek hzberi hep sevindiriyor insanı yüzümde ki gülümseme yi bilmeni isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) birçok kardeşin ortak durumu bu bence.. Evlenene kadar didişip sonra iyice yakınlaşmak.. Ama iyi ki varlar iyi ki..

      Sil
  10. :))) Bu gerçekten bugün duyduğum en güzel haber...Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Cemik için çok güzel kararlar vermişsiniz zira kardeş çok önemli bi faktör...Kocaman bir aile olmak kısmı da gerçekten çok sevimli :)
    Bugün Kızlarağasında gezinirken seni gördüm sanıyorum.Lakin çok vaktim yoktu malum öğle arası vakit kısıtlılığı...Ama bu bloğu önceden okumuş olsa idim mutkala uğrar, tebrik ederdim :) Tüh :/ Neyse artık tekrar tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bir gün uğra mutlaka..

      Sil
  11. çok sevindim senin adına ve gerçekten cesaretin için de kutluyorum,bende ilerde evlenince senin gibi düşünmeyi çok isterim ama kendime güvenebilir miyim bilmem.inş.sende bebeğinde çok sağlıklı olursunuz bu dönem içerisinde,hayırlısı olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) ileride en iyi şekilde büyüteceğinden eminim bebiklerini :) Söylendiği kadar zor değil ;)

      Sil
  12. haırlı olsun..allah saglıkla kucağına almayı nasip etsin...cemık adına sevındım ben..

    YanıtlaSil
  13. Tebrik ederim, çok güzel bir haber. İyi olmuş bence de aralarında fazla yaş farkı olmayacak olması. Sağlıkla gelsin 2 numara da...

    YanıtlaSil
  14. ay ben cok mutlu oldum bunları okuyunca. benim henüz cocugum yok ama olursa inşallah 2 tane olsunlar istiyorum ben ve kardesim gibi. postu okurken sanırım 2. kez hamileelik planları yapıyor demiştim ama sen biraz daha hızlıymısın bile. tebrik eder cok mutlu ve saglıklı gecirmeni dilerim. bana da cesaret verdin sağol bu arada 1. yi yaptım sanki de 2. diyorum yok artık. bu fikre alışıyorum galiba artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheheheh :)) hadi o zaman siz de elinizi çabuk tutun.. Ne kadar genç ve erken anne olursan o kadar rahat ve enerjik oluyorsun ;)

      Sil
  15. İnstagramdan dolayi biliyordum ordanda tebrik etmistim hayirli olsun saglikla mutlulukla gelsin cemikin kardesi

    YanıtlaSil
  16. Tebrik ederim sağlıkla kavuşursunuz inşallah. Bende 11 hafta 1 günlük hamileyim çok yakınmışız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel.. :) Sadece bir hafta var aramızda.. Senin hamileliğin de hayırlı olsun.. Sağlıkla kavuşun birbirinize :)

      Sil
  17. Ne müthiş bir haber bu!!!!!
    Çok sevindim, çok:)
    Benimkilerin arasında 3 yaş var ve ben de hiç pişmanlık duymadım. Hiçbir zaman yaş farkı çok olsun istemedim. Ara verirsem tekrar doğurmak istemeyebilirdim sanırım:)
    Küçükken tabii zorluk yaşanabiliyor. Şimdi benimkiler birlikte uzun süre olmasa da zaman zaman oynayabiliyorlar. Ama eminim ilerde çok iyi arkadaş olacaklar:)
    (yani umarım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de umarım :)))
      Ama kendimi o kadar güzel hazırlamışım ki hiç korkum yok.. Çok şükür Cemik de sorunsuz ve uslu bir bebek.. İleride kardeşiyle kudurmak üzere enerjisini saklıyor da olabilir :) İlk bir sene zor olabilir ama sonra çok keyifli olacağına eminim.. :) Yani umarım :))))

      Sil
  18. ÇOOOOOOK SEVİNDİM... ÖNCELİKLE ABİ CEMİ TEBRİK EDİYORUM.. SONRA SİZİ :P
    HAYIRLI OLSUN.. SAĞLIKLA ALIN KUCAĞINIZA BEBEĞİNİZİ... BENDE ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUM KARDEŞ MESELESİNİ.. İSABET OLDU BU POSTUNUZ.. ZİRA ÇOK KARARSIZIMM VE BENİM EŞİMDE KARDEŞ OLAYINA HENÜZ POZİTİF BAKMIYOR.. AMA HENÜZZ!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Kardeş şart diyorum ve eşini ikna yolunda muvaffakıyetler diliyorum :))

      Sil
  19. Çok sevindim:)
    İnş şirin bi kızçe olur:)

    YanıtlaSil
  20. Tebrikler canım kararlı olup hemen gerçekleştirmek de çok güzel bir duygu olsa gerek :) sağlıkla gelsin minik bebiş

    YanıtlaSil
  21. Elfony öncelikle tebrik ederim. Çok çok sevindim herşeyin sağlıklı ve güzel bir şekilde ilerlemesine. Postuna çok şaşırdım hem de benimle paralel düşündüğün için çok hoşuma gitti. Ayynen senin gibi düşünüyorum. Ben de Allah izin verirse 2.yi pırtlatmak istiyorum. Birlikte büyüsünler, oynasınlar, kendilerine yetsinler istiyorum. Zorlukları olacaktır eminim ama geçip gidecek, bi bakmışsın kocaman olmuşlar :P
    Ben de önce kilolarımı verip hazırlanmalıyım.
    Heranını kaydet lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her anı kayıtlara geçecek ;) Ne güzel senin de benim gibi düşünmen.. İnşallah sen de kiloları çar çabuk verip ikinciyi patlatırsın :)

      Sil
  22. aaaaaa ...ne zamandır bloglara bakamıyodum .. şimdi okudum postu ... super haber..sağlıkla inş kucağına alırsın ... darısı benim ve tüm isteyenlerin başına ... tabi benim önce 1'le başlamam lazım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim canım.. Darısı başına diyelim o zaman..

      Sil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)