7 Mayıs 2014 Çarşamba

Bir Bahçe..

Anneannemin doğumgünüydü ayın 5i. Biz hiç unutmayız o yüzden Hıdrellezi, çifte kutlama yaparız..
Bu sene bir gün rötarla toplandık yine bütün aile anneannemin pastasını kesmek için.
Dün..
Eve dönerken de anneannemin video kaset oynatıcısına ve onlarca beta max video kasetine el koydum.
Tchibo'dan bir aparat almıştım 3 yıl kadar önce, bu eski videoları bilgisayara aktarmaya yarıyor..
Bu geceden itibaren kasetleri dijital ortama almaya başlayacağım, böylece kasetlerin ömrü bitse de dijital ortamda da hatıraları yaşatmaya devam edebileceğiz..
.
Dün gece saat 11'i geçiyordu eve geldiğimizde.. Can'a "çok uykun yoksa kurar mısın videoyu, biraz bakalım" dedim.. Kurdu.. Kasetlerden birini taktık, sonuna kadar izlenmiş zamanında, başa sardık..
.
Görüntüde ben.. Muhtemelen 5-6 aylığım.. Ildırı'da annem altımı değiştiriyor.. Babam kameraya çekiyor..
Annemin tarzı hiç değişmemiş, nasıl ki Ece'yi Cem'i hunharca, hırpalayarak seviyorduysa beni de öyle mıncıra mıncıra seviyor.. Nasıl gülüyorum.. Babam arada bana sesleniyor.. "Eliff, babasının güzeliii". Dönüp ona bakıyorum.. Gerçi önce sesin geldiği yönü bir ıskalıyorum ama sonra yakalıyorum babamı, ona da gülücükler saçıyorum..
Ben ben değilim de, sanki Ece.. Benmişim gibi değil de, gerçekten Eceymiş gibi izliyorum görüntüleri..
Sonra bahçeye çıkıyoruz..
Dedelerim satranç oynuyorlar.. Hatırladığım kadarıyla bir araya geldiklerinde hep satranç oynarlardı.. Babaannem de orada.. Bebek arabasında da Ece..
Muhtemelen şimdi de öyle.. Babaannem, dedelerim ve meleğim yine bir bahçedeler.. Dedelerim satranç oynuyordur, babaannem de Ecey'i mıncıklıyordur.. Daha güzel bir bahçedir muhtemelen.. Ecey ördeğim de kat kat giyinmemiştir.. Tiril tiril bir elbise vardır üzerinde.. Kanatları var mıdır acaba? Yoksa da rengarenk tokaları vardır.. İstediğinde koşuyor, istediğinde uçuyordur.. Sonuçta o melek, kanatlara bile ihtiyacı yoktur orada.. Uçmayı istemesi yeterdir belki de..
Babaannem beni anlatıyordur, "aynı senin kopyandı, sen o zamanları bilmezsin tabii" diyordur.. Ecey de beni anlatıyordur babaanneme "sen de bu hallerini tam bilmiyorsundur" diyordur..
Cem'i, Can'ı anlatıyordur.. Babaannem bizi biliyordur belki de ama bir de Ece'nin gözünden dinliyordur bizi..
Güzel vakit geçiriyorlardır..
Kesin..
.
Ildırı..
Çocukluğumun en güzel anıları..
Galiba o yüzden istedim Ecey'imin emaneti Ildırı'da dinlensin diye..
Oradaki bahçe..
Belki de orada, "ben Eceyken" yaşadıklarım.. Kim bilir?
Sadece ve sadece mutlu anılar..
Huzur..
Yine gittiğimde huzur devam etsin diye..
Şimdi hayalimde Ece hep bahçelerde..
Hem de en güzellerinde..


27 yorum:

  1. ne kadar güzel yazıyorsunuz yazmaya devam edin lütfen

    YanıtlaSil
  2. en güzel bahçelerde en güzel oyunları en güzel meleklerle oynuyordur.
    canım elif cenım cem canım ece. can bu ya hemen öyle herkese canım dermisin belki laf ola beri gele diye dersin .ama ben tüm içtenliğimle yazdım canım elif :)

    YanıtlaSil
  3. Elif hanim ne güzel yazmissiniz inanin aglayarak okudum benimde bir oglum birde kizim var kizimin adi ecem 19 aylik birlikde eceyin resimlerine bakiyoruz ece artik cenneti iyce kesfetmis ordaki ona bakan meleklerine iyce alışmış hic yasamadigimiz hayalini dahi edemedigimiz kadar güzel vakitler geçirip güzel yicekler yiyordur sevgilerimle. özlem

    YanıtlaSil
  4. Öyledir Elif hiç merak etme en guzel bahcelerde en guzel oyunları oynuyordur sevdıklerınle .Sanırım daha iyi oluyorsun. yazdıklarını okudukça ben de iyi hissediyorum yaz hep yaz olur mu? Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Oğlum 12. Ayına girdi ama bizim hiç birlikte videomuz yok. Kendisinin olduğu video çoktur ama annesi o zamanlar neler yapıyordu ya merak ederse.. Ne güzel bir şeyi hatırlattın yine. Anılarımızdan kıymetli ne var ki şu hayatta. İlk işim bu eksiği kapatmak olmalı, sağol... 

    YanıtlaSil
  6. Elif anne..
    Guzel paylasimlarinda yasanilan cok zorluklara ragmen hep umut var bir yerlerinde Cem icin Eşin icin hep yaz sen icinden geldigi gibi...

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel ifade ediyorsunuz kendinizi. Siz rahatladıkça bende rahatlıyorum sanki sizinle beraber. Anlattığınız bahçe, Ecey'in büyük dedeleri, babane ve Ecey hepsi gözümün önüne geldii ve o anı izledim sanki şu anda:) ve inanır mısın içimi bir huzur kapladı. Ecey'in gülüşü geldi gözümün önüne ve yüzüme bir gülümseme geldi. Çok mutlu oldum Ecey için.

    Size gerçekten hayranım. Yine söylüyorum: Umarım en az sizin kadar iyi bir anne olabilirim oğluma...

    YanıtlaSil
  8. Kahkahalarıyla herkese neşe saçıyordur Elif'cim. Beyaz bir kelebek gibi uçuyordur istediği yere... Çok çok mutludur emin ol.. Senin büyüdüğün bahçeler gibi, oda yemyeşil bahçelerde oynuyordur eminim.. Sen içini ferah tut, cennetin en güzel yerinde, en güvenilir ellerde Ece meleğimiz...🐣

    YanıtlaSil
  9. merhaba elif..blogunla tesadüfen tanıştım ama maalesef bu minik kızınlı günlerde olmadı.benim de eylül 2012 doğumlu bir oğlum var ilk bebeğim ilk göz ağrım canımın içi..blogunda yazdığın tüm yazıları baştan sona okudum neredeyse okuduktan sonra bi kaç gün sürekli acını içimde hissettim.oğluma her baktığımda şükrettim yanımda olsuduğu için aynı zamanda sana sabır diledim.Sen evlatlarınla ilgili her şeyi öyle güzel anlatıyorsun ki bu blog cem'e kalacak ileride.o daha hiç bişeyin tam farkında değilken aslında senin ne acılarla boğuştuğunu anne yüreğinin nasıl acıdığını anlayacak.Dahası tüm acına rağmen cem için gösterdiğin çabayı anlayacak.Sen çok iyi bir annesin inan buna ece tekrar dünyaya gelecek olsa anne olarak yine seni seçerdi.Ama Rabbim meleklerinin arasına kattı eceyi.Sabrına sarılıp hayatın her yönüyle devam etmesi gerektiğine inan yavrunun güzel anılarıyla yüzleş sakın kaçma ondan kalanlardan.Çünkü alışmakla unutmak aynı şeyler değil.Sen çok güçlüsün Rabbim her zaman yanında olsun.

    YanıtlaSil
  10. Vardır güzel yürekli anne kanatlarıda vardır hiç merak etme o emin ellerde.

    YanıtlaSil
  11. O kadar güzel yazıyorsunkı kaç kez okuyorum hem Ağlıyor hem okuyorum hep yaz seni tanımadan cok sevdım

    YanıtlaSil
  12. Daha sayfanı açmadan gözlerim doluyor. Korkarak açıyorum sayfayı, acını hissedeceğimi,(ki asla senin kadar hissedemem onu biliyorum) bütün gün yazdıklarının aklımdan gitmeyeceğini biliyorum. Ama merak da ediyorum seni. Ve gerçekten seni ve Ece'yi bu kadar sevdiğime şaşırıyorum. Her kızıma sarılışımda keşke! keşke diyorum.... Yine de ne olursa olsun seni hep okuyacağım. Çünkü senin acının bir nebze olsun dindiğini okuduğum zamanlar benim de sizin adınıza hissettiğim acı dinecek....

    YanıtlaSil
  13. Kanatları var mıdır acaba? Yoksa da rengarenk tokaları vardır.. İstediğinde koşuyor, istediğinde uçuyordur.. Sonuçta o melek, kanatlara bile ihtiyacı yoktur orada.. Uçmayı istemesi yeterdir belki de..BELKIDE....okadar guzel anlatiyorsunuz ki duygularinizi insanin ici erim erim eriyorrr..her gun sayfaniza bakiyorum ...sabrinizi metanetinizi taktir ediyorum..dunku yazinizda yazmissiniz ya hic dudak bukmeyecek servise binip okula gidecek diye...yani bildigimiz sozler ama siz yazinca bana cok anlamli geliyor...sizi yanimadan sevenlerdenim vee acinizi iliklerime kadar hissedip paylasiyorumm..Allah a emanet olun..

    YanıtlaSil
  14. Ecey biz seni çok seviyoruz, hep seni dinliyoruz annenden, bir de abin vat Cemik onu da çok seviyoruz. Sana hep dua ediyoruz abin için iyi dileklerde bulunuyoruz ve ona da dua ediyoruz. Senin annen çok güzel bir insan Ecey, tabi ki sende çok iyi biliyorsun bunu. Hep ailenle birlikte ol güzel kızım, abini koru. Ördek dudaklarından öpüyorum seni annenin izni olursa....

    YanıtlaSil
  15. Size hayranım...Siz hep yazın,biz hep okuyalım,okudukça güçlenelim olur mu?

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel kaleme döküyorsunuz duygularınızı..sizi sevgiyle ve saygıyla takip ediyorum..hangi din hangi mezhep hangi dilde olursa olsun insan ölümü sükunetle karşılamak çok başka birşey..sizde başka bir annesiniz,Allah oğlunuza,eşinize ve bütün sevdiklerinize uzun ömürler versin!hiç eksilmeyin hep çoğalan fotoğraf kareleriniz olsun inşallah.dualarım sizinle..

    YanıtlaSil
  17. Günlerdir size, Ecey'e ailenize dualar ediyorum. Mevlam Sabırlar versin. Bir gün yolum ıldırı ya düşerse Ecey'i ziyaret etmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  18. İlk defa bir bloğa yorum birakiyorum.Ecey'in melek olduğunu tesadüfen öğrendikten sonra tanıdım seni ve ailenin. O günden bu yana her gün biraz daha iyi misindir diye dualar ederek, Sabırlar dileyerek özlüyorum seni. Mevlam Sabırlar versin. Bilki senin için, ailen için, Ecey için dua eden bir kardeşin var.

    YanıtlaSil
  19. Dün gece seni ve eceyi gördüm rüyamda elif sarılıyordunuz kızınla birbirinize öptün kızını kokladın saçlarını taradın ben de gülümseyerek izledim sizi ohh dedim biraz olsun doydu kızına öptü kokladı az da olsa özlem giderdi...

    YanıtlaSil
  20. Hep yaz vardır o bahçelerlerde.bir melisanın kokusunda dansediyorladır...bir ırmağın kenarında hep seni konuşuyorlardır...herşey kusursuz ve yalındır...Ece her zaman hayal edeceğin her yerde...sevgimle.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Elif, bloğunla dün tanıştım. Okudum, ağladım, ağladım, okudum... Ne kadar güçlü bir insansın, ne güzel bir annesin. Allah sabır versin sana, evladı cennette olan tüm annelere. Melek Ece yi bol bol rüyanda görmeni dilerim ve bir daha bu kadar büyük bir acı yaşatmasın Rabbim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sen kendine bak hep; Ecey sende saklı. Gözlerine bak, saçlarını okşa, kendini kokla. Ecey seninle. Bu kadar benzemeniz tesadüf değil; ki ben hiç inanmıyorum tesadüflere...

    YanıtlaSil
  23. Ecey Ördek, parıldayan güneşin altında yemyeşil kırlarda koşuyormuş, rengarek kelebekler parmaklarına konuyormuş, bembeyaz güvercinler gözetiyormuş onu. Dalmaçyalı köpekler koşuyormuş onunla. Kediler yumuk yumuk patileriyle papatyalar topluyormuş, Eceye taç yapmak için... Babaannen mi, Ecey için rengarek süsleriyle kurabiyeler yapıyormuş.

    YanıtlaSil
  24. Onceleri sen yazinca icimi bi huzun kaplardi. Geceleri uyuyamazdim hissettiklerini anlamaya calisirdim. Ama su an bambaska bakiyorum. Her gecen gun maneviyatin artiyor her gecen gun kendini buluyorsun ne guzel hissediyorsun.
    Hayattaki en buyuk korkum yakinlarimi kaybetmekti. Ben yasayamam olurum cildiririm diyordum hep. Simdi o kdr farkli bakiyorum ki bana olumun de yasam kdr dogal bisey oldugunu hissettiren kadin. Elif. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  25. Canım Elifim;
    Ildırı'ya 2007 senesinde gitmiştim. Gerçekten harika, cennet gibi bir yer.
    Çocukluk anılarının, hatıralarının geçtiği yerde, Ildırı'da, melek Eceyimin orada olması ne kadar güzel. Minicik kanatlarıyla her yere konuyordur, geziyordur, meleklerin en güzeli.

    YanıtlaSil
  26. Sen ne güzel bir annesin..

    YanıtlaSil
  27. Nasıl olunur bılmem ama omrun boyunca hep cok mutlu ol hıc uzulme sen cemık esın neolur

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)