6 Mayıs 2014 Salı

Ne dilesem ki?

Dün dolu dolu bir gündü..
Bahar geldi..
.
.
Cemik'in okuluna gittik.. Anneler günü ve 23 Nisan için ara bir tarih seçerek küçük bir gösteri düzenlediler okullarının bahçesinde.
Cemik yine Cemikliğini yaptı..
Bütün arkadaşları şarkılara, danslara eşlik ederken Cemik bir koro şefi misali onları izledi.. Canı istediğine katıldı.. İstemediğine kılını kıpırdatmadı..


Yaşları daha çok küçük olduğu için hepsinin katılımını beklemiyorduk zaten..
Ama aralarından biri, çok ağladı çimden sahnelerine çıkmadan önce.. Zorlamadı öğretmenleri onu.. Kenardan arkadaşlarını izledi.. Çocuğun hem yaşı küçük, hem de Türkiye'ye yeni gelmişler.. Türkçe çat pat anlıyor, henüz konuşamıyor bile.. Çekinmesi o kadar normal ki..
Gösteriden sonra annesinin ağladığını gördüm.. Sınıf öğretmeni "üzülmeyin" diyordu.. Kadın "hiçbir katılımını göremiyorum" diye üzülüyordu.
Yanına gidip "Üzülmeyin.. Elbet bir gün o da katılacak, şarkı söyleyecek. Bakın benim kızım gitti, ben de onun şarkı söylediğini, arkadaşlarıyla her hangi bir gösteriye katıldığını, dans ettiğini göremedim. Ve hatta okula bile gittiğini göremedim. Hatta ve hatta hiç arkadaşı bile yoktu daha.. Öğretmeni olamadı. Çocuk tiyatrosuna gidemedi. Sinemaya gidemedi. Okula gideceğim ya da gitmeyeceğim diye tutturamadı. Okul kapısından bana el sallayamadı. Ya da servise binerken.. Arkamdan dudak büktüğünü göremedim. Ya da bir şarkıyı söylemeyeceğim diye direttiğini.. Uyumayacağım, yemeyeceğim, kalkmayacağım, gitmeyeceğim, yapmayacağım, etmeyeceğim dediğini göremedim..Ve göremeyeceğim.. N'olur ağlamayın, üzülmeyin." demek istedim..
Ama demedim tabii.. Bıraktım böyle ufak şeylere üzülsün.. Ve dilerim hayatta hep böyle ufak şeylere üzülsün..
.

Dün Hıdrellezdi..
Çocukluğumdan beri hiç sektirmeden dilerim dileğimi..
Bu sene de aldım elime kağıdı kalemi.. Ne dilesem diye düşündüm..
Ne dilesem ki?
Benim de hala dileklerim var. Olmayanı dilemek değil de var olanları koruyabilmek için dileklerim var daha çok..
Bu hayattaki kötülüklerden koruyabilmek için..
Zaten kötülük dediğimiz de bu hayatta..
.
Dün sanki bahar geldi..
Ay olarak çoktan geldi, mevsim neredeyse yaz. Ama benim için sanki bahar anca geldi..
Hatta hala hafif bir serinlik olmasına rağmen kışlıkların tamamını kaldırdım..
Yazlıkların hepsini çıkardım.
Ütü yaptım.
Evet, evi de toparladım dün biraz..
Gece de salonda sızmak yerine, yatağa gidip yattım..
Belki iyi bir uyku çekemedim ama...
Sabah rahat uyandım..
.
Ece varken hayat ne kadar güzeldi diye üzülüyordum.. Her şey ne kadar da güzeldi..
Hayat -en azından şimdilik eskisi kadar olmasa da- hala güzel..
Çünkü ben artık meleğimi daha çok yanımda hissediyorum..
Evet çok özlüyorum, keşke yanımda olsaydı, bir kez daha görebilseydim, koklayabilseydim diyorum ama artık o kadar da uzaktaymış gibi hissetmiyorum.
Öyle ya da böyle..
Daha çok hissediyorum Ecey'i..
Sanki karnımda taşıdığım zamanki gibi.. O zaman da sevip okşayamıyordum, kucaklayamıyor, koklayamıyordum ama oradaydı..
Ecey ördeğim yine oralarda bir yerde..
Biraz bende, biraz babasında, biraz kardeşinde..
.
.
Neyse..
İyi yürekle dileyen herkesin dileği gerçek olsun..

22 yorum:

  1. Okuyorum, rahatlıyorum kendimi yerinize koyuyorum yapamıyorum. Şu an oğlum içerde uyuyor arada kontrol ediyrorum geliyorum blogu açıyorum. Merak ediyorum hep nasılsınız diye sizi tanımıyorum ama aslında tanıyorum. Ecey için dua okuyorum her gece oğluma okuduğum gibi yeri cennet o bir melek, bunları niye yazıyorum bilmiyorum. Aslında herkes yazıyor hep aynı şeyler belki ama olsun yazıyorum sizi tanıyorum Ecey melek bunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tam yanı başında sağ omzunun orada sana o tonton yanakları ile gülümsüyor

    YanıtlaSil
  3. Elif Hanım , küçük meleğiniz ve siz bana o kadar çok öğrettiniz ki. her şeyin fani olduğunu kıymet bilmeyi ,sevmeyi daha çok sevmeyi , sabrı ve bir çok şey .
    Allah size bu mübarek günlerde sabır ve sağlık versin dilekleriniz kabul olsun .Ece nin her resmini gördüğümde içim burkulsa da o da benim kızlarımdan biri gibi ..Ben onu çok sevmiştim......

    YanıtlaSil
  4. Canim Elif, Allah'im bütün dileklerini kabul etsin...Ecey hep yaninda, hep seninle....

    YanıtlaSil
  5. Sicacik bir insansiniz, yazilarinizi okurken sanki bir arkadasim yaziyor da okuyorum gibi hissediyorum. Ne guzel demissiniz, karninizda oldugu gibi hep sizinle kiziniz simdi, daha farkli bir sekilde. Tum dualarinizin, dileklerinizin kabul olmasi dileklerimle... cok sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Canım Elifim;
    Bütün dileklerin inşallah gerçekleşir. Allah bütün dualarını, dileklerini kabul etsin. Sen ve senin gibi iyi yürekli insanların tüm duaları kabul olsun.



    YanıtlaSil
  7. merhaba,
    dün öğrendim eceyi, blogcuanneden, yüreğime bir ağırlık oturdu. Anneyim ben de, tüm kalbimle kalbinize iyilikler gönderiyorum..yavru, can..
    iş yerindeyim ve çalışamıyorum bugün, sürekli yazılarınızı okuyorum, sanki şifa olacak bu yazdıklarım, birşeyler yapmak istiyorum işte...yaşıyor ve öğreniyor insan, tüm kelimeler kifayetsiz..cebimde bu acıya derman olacak hiçbirşey yok..
    kendinize iyi bakın, umutlarınız, hayalleriniz hep olsun, sevgiler hepinize..

    YanıtlaSil
  8. Seni okumak, yaşadıklarına tanık olmak hepimizi değiştirdi, değiştiriyor.. Güzel kızının gidişi hepimizin hayatlarında derin izler açtı. Hiçbir acı nedensiz değil Elif.. Bu acıya tanık olan bizler de eski bizler değiliz. 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cancan'ın Annesine;
      Ne güzel dile getirmişsiniz hislerimizi, duygularımızı.
      "Bu acıya tanık olan bizler de, eski bizler değiliz" demişsiniz. Anlatmak, haykırmak istediğim o kadar çok şeyi bir cümleyle anlatmışsınız".
      Çok teşekkürler size.

      Sil
  9. Hayata bakışınız, acıyı karşılayışınız çok etkileyici. Gönül isterdi ki hiç böyle şeyler olmasaydı da siz hiç güçlü olmak zorunda olmasaydınız. Hepimizin hayata gelişinin ve kalış süresinin, gidiş şeklinin bir amacı olduğuna inanıyorum. Ecey'in ve sizin de - keşke olmasaydı ama- bir misyonunuz, güçlü bir misyonunuz var. Birisi bir yerlere yazmıştı, siz bir kitap yazmalısınız diye. Kitap yazmasanız da o kadar çok insanın yüreğine dokunup, o kadar çok şey öğrettiniz ki. Acının sadece ağıtla yaşanmayacağını, konuşa konuşa, yaza yaza, yaşaya yaşaya da kabullenilebileceğini öğrendim ben mesela. Ve yine birçok insan gibi bir minik ördeği beraberce uğurlayabileceğimizi, bu minik ördeği hiç tanımasam bile kalbimin bir yerinde yer açabileceğimi.. Sabrınız sonsuz, acınız son olsun inşallah. Rabbim içinize ferahlık versin her daim.

    YanıtlaSil
  10. senin böyle güzel ferah yazılarını okudukça öyle mutlu oluyorum ki Elif..

    duaların kabul olsun hep

    YanıtlaSil
  11. her acı bir öğretidir..sen bunu en derinden hissediyorsun, hissettiriyorsun.. sen anlattıkça bizde öğreniyoruz elimizdekinin kıymetini bilmemiz gerektiğini..eşimle kavga edecekken vazgeçiyorum 1 sn.sonrasına çıkıcağımız garanti mi ki. belki özür dilemeye bile vakit bulamayacağım diyorum.. kızıma neden uyumuyorsun diye çemkirecekken senin anlattıkların geliyor kulağıma.. son gün yaşadıklarınız.. güzel ecemin sana hediye ettiği 3 saat.. sen aslında kendinden çok bizi teselli ediyorsun... sen hep yaz..

    YanıtlaSil
  12. Bilmem ara sıra yapar mısın ben denerim mesela. İçimden bir şey geçer eğer öyleyse küçük bir işaret görmek için. Mesela şimdi bir yaprak düşsün önüme veya eğer olacaksa birinin cümlesinde şu kelime geçsin gibi. Ece'nin yanınızda olduğundan şüphem yok ama, bazen işaret göndermesini isteyebilirsin belki. Eminim gönderecektir ve bu işaretleri görmek sana çok iyi gelebilir. Dualarım sizinle.

    YanıtlaSil
  13. Gene yüregine batirip kalemini yazmissin. Güzel elif, can elif, melek annesi elif simsiki sariliyorum sana. Bazen ece nin ikizlerimle cennette oynadiklarini hayal ediyorum. Ne güzel yazmissin, evlat acisi nasil da degistirdi bizi, tüm melek annelerini... sanki yüregim büyümus gibi gelir bazen, sanki her cocugu ben dogurmusum gibi... bir gün kavusacagimiza inanmak istiyorum, tek tesellim bu. Iyi ol ve yazmaya devam et olur mu? Seviyorum seni arkadasim, tesekkur ederim bilmesen de sesim oldugun icin...

    YanıtlaSil
  14. Ya çemberin dışında ya da içinde. Sen öyle bir çember kurdun ki, kocaman yaptın hepimizi... Ecey aylar, yıllar geçse de seninle büyüyecek ve biz sende onu alkışlayacağız hep, her zaman... Her insanın payına düşen ağır şeyler var ve hepsi inan herkesin kaldırabileceği doğrultuda. Çok büyük ve bir o kadar sıcak bir kalbin var ki, bunu da tebessümle anıcaksın bir süre sonra. Özleyeceksin hep... ama tek beden tek ruh olmak seni hep güçlü kılacak.... Sen müthiş bir meleğin kraliçesisin

    YanıtlaSil
  15. Canım Elif Allah tüm dileklerini Duvalarını Kabul etsın

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel demişsin, Ece'yi karnımda oldugu zamanlardaki gibi hissediyorum diye...bedeni yanında olamasada ruhu hep anneciğinin yanında güzel meleğinin.....

    seninle üzülmek, seninle sevinmek Elif'im.... binlerce kişi tek yürek olduk senin için... inşallah bundan sonra hep birlikte, hep güleceğiz......

    YanıtlaSil
  18. Bazi insanlar bu dunyaya secilerek gonderiliyor sevgili Elif. Evet imtihanin cok agir kimse yerinde olmak istemezdi, fakat herkese ne cok sey ogretti minik eceyin gidisi. Artik hicbirimiz hayatta olup biteni eskisi kadar kafamiza takmiyoruz. Sahsen ben daha fazla sukrediyorum sahip olduklarima. Daha az uzuluyorum olmayanlara. Hergun melek ecey icin , senin icin, cemik icin ve esin icin dua ediyorum. Gecen gun bir magazada gordugum plastik ordek benim icin artik baska anlam tasiyor. Sabrin, yasadiklarin, yazdiklarin bana ders veriyor. Cok buyuk bir ders. Ben artik eski ben degilim. 😞

    YanıtlaSil
  19. Küçük oğlum 13.5 aylık oldu 2.5 ayından beri hırıltısı var emziremedim ben sütüm yetmedi yoktu hep kahrettim kendimi yetersizim diye banyo gırtkağa kadar çamaşır dolu bi gecede 3 çarşaf değiştiğim bu hafta hep balgamlı kusuyo yemiyo makineyle hava yapıyorum evim aldı başını gitti bahar temizliğide yapamadım en çokts yediği karnına durmuyo zayıfladı diye üzülüp ağlıyacekken yine sen geldin aklıma Elif açıp bloga baktım ve bu yazınla karşılaştım sonra sildim gözyaşlarımı ve yine şükür ettim sayende sen bize şükür etmeyi öğrettin Elif iyki varsın :*

    YanıtlaSil
  20. Elifim.. Bende çok ama çok severim hıdırellez zamanını.. İlk dileğim 13 yaşında şu an ki eşimdi.. O çocukluk aşkım eşim oldu.. Ondan beri her sene yaparım ritüellerini..14 yaşındaki büyük kızımda çok sever.. Bu sene hıdırellez sabahı hastaneye yattım.. Annem türkiyede benim için gül ağacına astı dileğimi.. Dua ettim sadece.. Kızlarım sordu ne diliyelim siz bilirsiniz dedim ..2 si birden sağlık annem sağlıklı olmanı yazacağız kağıdımıza dedi.. Elifim birkaç güne tümör taraması yapılacak bana neyim var çıkacak.. 36 yaşındayım zerre kadar ölümden korkmuyorum canım sahibine gidecek.. Tek korkum kızlarım ne yapar..
    Canım ece melek oldu.. Rabbim sana bu acıyı bir kez daha yaşatmasın.. Dileklerin,isteklerin,duaların daim olsun.. Cem seni hep mutlu sağlıklı görsün .. Yanında ecenin kokusutla,hayaliyle yaşa.. Zaman kısa en iyi bilen sensin..
    Nerden nereye atladım.. Sadece umudun kaybolmasın diyecektim..
    Allaha emanet ol ..allah kendine emanet edilen kullarını birgün bir yerde karşılaştırırmış.. Umarım bir yerde buluşuruz.. Sağlığıma kavuşursamm..

    YanıtlaSil
  21. Yıllar önce burnuna takmış bir arkadaşım vardı para bulsam yaptırsam diyordu hep babası vefat etti ve ne dedi biliyor musunuz? Fotoğraflara bakarken fark ettim babamın burnunu almışım ben iyi ki yaptırmamışım burnumu artık her aynaya baktığımda onu görüyorum. Ece hep sizinle olacak o yok olmadı ruhlar ölümsüzdür nurdur ışıktır çok ağladım size allahım dayanma devam etme gücü versin

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)