16 Nisan 2014 Çarşamba

Cem Değişti..



Cem çok değişti..
Büyüdü..
Özellikle son birkaç gündür inanamayacağım kadar çok büyüdü..
Olgunlaştı..
.
Ya da galiba normale döndü.. Evdeki hengame ve ilgi alaka yüzünden şımarmıştı çok.. Sürekli bir şeyler tutturuyor, yemeğini yemiyor, yatmak istemiyordu..
Bir haftadır daha sakin..
Geceleri daha huzurlu uyuyor.. Kabus görmüyor..
Sabahları mutlu uyanıyor.. Bazen, erken kalktıysa yanımıza gelip bizimle yatmak istiyor.. Yemeklerini yiyor.. Bir şeyleri tutturmuyor. Tuttursa bile bunu ağlayarak yapmıyor, konuşarak bizi ikna etmeye çalışıyor..
Makul şeyler istiyor..
Adam gibi konuşuyor..
Beni soruyor..
.
Dün boynum tutuldu.. Hem de kötü... Bu sabah yataktan kalkamadım.. Başımı bile oynatamadım..
Yataktan kalkmaya çalışırken ister istemez canımın yandığını gördü..
"Ne oldu anne?" diye sordu.. "Boynum tutulmuş annecim" dedim.. "Neden?" diye sordu.. "Bilmem, yere basmışım galiba ondan olabilir" diye saçmaladım..
Bi 5-10 dakika sonra yanıma gelip "anne geçti mi boynun?" diye sordu.. "Daha geçmedi annecim" dedim..
"İlaç aldın mı?" diye sordu. "Alacağım şimdi" dedim..
.
Beni merak etti.. Bana üzüldü.. Okula giderken, yolda birkaç kere daha sordu..
Kıyamam..
Ben ona kıyamam.. O da bana kıyamaz..
.
Cem hiçbir zaman aşırı sevgi gösterisinde bulunan bir çocuk olmadı.. Gelip gelip sarılmaz, kucakta durmaz, şapır şupur öpmezdi.. Anca "gel de bi öp" dersen gelir öperdi. Ya da "sarıl annecim" dersen sarılırdı..
Bir tek Ece'yi hep isteyerek, kendi kendine gider gelir öperdi..
.
Ece, Cem gibi değildi.. Kız çocuğuydu işte.. Biz öyle diyorduk kendi kendimize.. Gelir gider sarılır, öperdi bizi.. Özellikle babasına çok düşkündü.. Kız çocukları babalarına düşkün olurmuş ya..
Öperken bütün salyalarını yanaklarımızda, dudaklarımızda bırakırdı.. Öyle bir sarılırdı ki kuvvetine şaşardık..
.
Şimdi Cem çok değişti..
Gelip gidip kucağıma tırmanıyor.. Sarılıyor.. Hiç durmadan sarılıyor hatta. Öpüyor bol bol..
Öyle herkese de gitmiyor.. Sanki özellikle bana, babasına gösteriyor sevgisini..
"Annecim seni çoooookkk seviyorum" deyip duruyor.. Bu lafları çıkarları için değil, içinden geldiği için kullanıyor.. Biliyorum.. Hiçbir sarılmanın, öpücüğün, sevgi gösterisinin arkasından bir şey istemiyor.. Eskiden isterdi..
Cem değişti.. Kardeşinin sevgisinden mi acaba? Ece sevgi dolu hallerini kardeşine mi miras bıraktı acaba?
.
Birkaç gece önce, Cem'i gece çişe kaldırdığımda, uykusunun arasında kocaman bir öpücük kondurdu yanağıma..
Sanki Ece öpmüş gibi oldum.. Aynı zamanda da Cem'in sevgisi içime işledi..
İkisi de bir ama ikisinin de yeri başka..
Cem ve Can..
Benim en büyük dayanaklarım..
Onların sevgisine daha da çok muhtacım bundan sonra..
Can zaten bunu biliyor, Cem de hissediyor galiba.
İyi ki varlar..
Şükür...


35 yorum:

  1. iyi ki varlar.
    Allah sizi hep birbirinize baki kılsın Elif

    Cem çok akılllı ve bilinçli bir abi. Herşeyin de farkında. Seni çok seviyor. Belki güzel Ece farkında olmadan böyle güzel bir alışkanlık kazandırmış abisine. gidip gelip annesi babasını öpsün diye...

    YanıtlaSil
  2. iyiki varlar..her halimize çok şükür canımm

    YanıtlaSil
  3. İyi ki Cemik var, iyi ki eşin yanında. "Zaman" en büyük çare, en büyük ilaç olacak. Cemikim seni yaşama bağlıycak. Sen çok yaşa Cemikim.

    YanıtlaSil
  4. cok yakin bir arkadasimin kardesi uzun sure tedavi gordugu hastanede vefat etti. O 20 yasinda biz 22 yasindaydik. Yillar sonra arkadasimla sohbet ederken laf kardesine geldi, arkadasim bir sure daldigi noktadan huzunle gozlerini kaldirip soyle demisti ' annem o gun bir evladini kaybetti; ben ise o gun hem canim kardesimi hem de annemi kaybettim, sadece annemi kaybettigimi heniz bilmiyordum' . Cem cok sansli o yuzden. Kendini bu aciya teslim etmedigin, savastigin, ayakta durdugun ve yasama bu kadar sıkı sarildigin icin. Harikasin Elif.

    YanıtlaSil
  5. Kucucuk yuregi nasil kocaman sevgiyle dolu Cem'in...

    YanıtlaSil
  6. Metanetine dik duruşuna hayran kaldım elifim.. Almanyada bir evin yuvan var , kafanı toparlamak istediğin an gel evin evindir .. Türkiyeye gelirsem seni bulup sarıp kucaklayacağım.. Allah sana sabrını versin .. Yalnız değilsin unutma.. Alnından öpüyorum.. Sezen

    YanıtlaSil
  7. Anne için sevgi dolu bir öpücükten, yavrusunun gözlerinin içinin gülmesinden daha güzeli var mıdır?
    Sevginiz hep daim olsun.

    YanıtlaSil
  8. Sen harika bir kadin, harika bir annesin. Sabirlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Cem için güçlü durman çok iyi Elif. Cem'in ve eşinin sana her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. Ailecek birbirinize ihtiyacınız var. Allahım sizi ayırmasın, Cemikini ve Can'ını da sana bağışlasın.

    YanıtlaSil
  10. Eceyi anlattigin her gun ben cok mutlu oluyorumm..... keske hep yazsan hep yazsan ve yuregindeki aci sen yazdikca azalsa....seni ne kadar cok sevdigimi aslinda niçin bu kadar derinden ablam yerine koymak istedigimi anladim... sen samimisin , evlat acini oyle yalin cumlelerle anlatiosun ve ozlesmissinki hayatla.... gerceksin abartisiz samimi icten....
    O kadar yucesin ki gozumde...

    YanıtlaSil
  11. Rabbim sana sonsuz sabir ve dayanma gucu versin minik ordegin cennette ordek olmanin keyfini cikariyor ozgurce asla hasret ve ozlem cekmiyor hic bir saniyede yanliz degil sonsuz merhamet sahibi o minicik kullarina anne babasi gibi gozuken her an yanlarinda olan onlarla hic bikmadan oynayan sonsuz sevkatle seven her istediklerini yapan melekler yaratmis rabbim minik ecey in orda ne kadar mutlu oldugunu sana kalbinin en derinliklerinden surekli hissettirsin.. minik oglusuna uzun omurler versin sevdiklerinle uzun mutlu huzurlu bir ömür surdurmeni nasip etsin burda hic tanimadigin biri tarafindan seviliyorsun surekli aklimda dualarimdasin elif seni ve minik cemiki cok opuyorum.. ozlem

    YanıtlaSil
  12. Cemin aynı anne ve babası gibi kocaman bi yüreği var.

    YanıtlaSil
  13. Sende iyi ki varsın Elif.

    YanıtlaSil
  14. bir süre sonra isyan etmiyor insan, neden benleri bırakıyor, şükrediyor, elinde kalanlara, daha beteri de olabilir diyor, insan zihni işte, onda bitiyor herşey, aslında acıyı körükleyen de o yürek hissedemez ki beyin düşünmese.. hep neyi düşün biliyomusun bir gün kavuşacağınızı çünkü sonsuzluk değil bu elbette ki bir sonu var, ahirette karşılaşma durumu var, ben abime sen de kızına kavuşacaksın, ve buna şükürler olsun..

    YanıtlaSil
  15. senin üzüntünü mutlaka hissediyordur.. o küçücük kalbiyle sen avutmak istiyor demek ki.. kıyamam ikinize de .. allah sevginizi arttırsın.. mutlu olacağınız günleri çok geciktirmesin inşallah..

    YanıtlaSil
  16. Teyzem 20 yaşındaki oğlunu kaybettiğinde 38 yaşındaydı, aynı senin gibi acı çekmek için çok gençti. Bir zaman bedeni dünyada kalmış bir ruh gibiydi sevgisine ihtiyacı olan bir oğlu daha olmasına ramen. Sonra Allah ona öyle bir kuvvet verdiki kendisi bile şaşırdı.Bir gecede birden bire. Geçen gün şu 9 yaşındaki nede işkenceler görerek öldürülen çocuğun haberini izlerken , benim acım bu yavrunun anasının acısının yanında hiç kalır dedi. Allah ölümünde hayırlısını versin. O kendini teselli etmeyi öğrendi , sende öğreneceksin canım benim. Allah benden alıp sana versin şu sabır denen şeyi . Ben inanıyormki bir gün hamile kalacaksın ve Allah senin bu sabrının karşılığı olarak Eceyi tekrardan sana göndericek.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Elif, günler geçtikçe hayatın akışına kendini daha da bırakacaksın, mutlu olduğun anlar daha da çoğalacak, tatlı anıların hep seninle olacak, tatlı Ece kalbinde, içinde olacak. Sen daha da mutlu olacaksın bak görürsün:) bunları bildiğimden yazmıyorum ama öyle olmasını mutlu olmanı temenni ediyorum. Cemikle Can'la ve belli mi olur başka bir melekle güzel bir ömür yaşamanı temenni ediyorum. Sevgilerimle, mutlu olman dileğiyle:) Pelin

    YanıtlaSil
  18. Evlat kaybetmek, canının yarısını yitirmektir.Evladın gidişi,çok şeyin bitişi gibidir. Huzurun,içten kocaman bir gülüşün,uykudan aldığın hazzın,sabah güneşinin verdiği neşenin,yemek yemenin verdiği mutluluğun. Bunları Ecey'le birlikte sende yitirdin biliyorum elif abla. Bunlar artık birer görevden ibaret senin için, Cemik bari mutlu olsun diye..
    Evet, Eceyin ilk upuzun kurduğu cümleyi duyamadın sen.
    yada koşa koşa nefes nefes kalışına doyamadın.
    düşmesine, düştükten sonra kalkışına.
    çirkin oluşlarına,kendi çirkin yaparken bile dünyanın en tatlı cilvelerine.
    uyku arasında anne ''su'' diyişlerine, doyamadın biliyorum.
    Anne olmak, 10 evladı da olsa o bir yitiğinin boşluğunu bir ömür dolduramadan yaşamaktır.
    Hep bir eksikle hayata devam etmek..
    Ve biliyorum, ateş en çok düştüğü yeri yakıyor,bize sıçrayansa minicik kıvılcımlar..
    Biz bu kadar yandıysak ateşin değdiği beden nasıl yanar bilmiyorum.
    Ama ben inanıyorum.
    Bizim yakışıklı Cemik'imiz, senin tüm eksiklerini tamamlayıp, tüm acılarını yamayacaktır.
    Rabbim, öyle olsun..

    YanıtlaSil
  19. Seni çok sevdim elif.. Allahim ne guzel anneain sen öyle gelip geçici dünyada bu aciyi yasadigin için Allah seni mükafat lan duracak Ecey hep yaninda olacak inşallah :) çok çok güzelsin hep iyi ol .. Hergun bakiyorum iyimisin diye.. Mutlu kal
    İzmirde seni seven bir Asli

    YanıtlaSil
  20. Göz yaslarimi tutamiyorum her yazdigini okurken. Benim de minik bir oğlum var. Onu düşünüyorum daha cok agliyorum. Iyiki cemik var. O sana güç olacak. Elinden tutacak. Rabbim güç versin sabır versin.

    YanıtlaSil
  21. İyki sende onların yanındasın asıl onların sana ihtiyacı var iyki varsın Elif iyki Ece ' nin annesi sen olmuşsun bide iyki bizim hayatımızada girdin yüreğide kendide güzel kadın ...

    YanıtlaSil
  22. Allah güç kuvvet versin hepinize

    YanıtlaSil
  23. elif hanım, İzmir deyim ve haftaya izinliyim. haftasonları çok istedim ama olmadı bi türlü cesaret edemedim. ama eğer isterseniz, ben sizi gelip görmek isterim. çok saçma da gelmiş olabilir gerçi ama neyse çok laf kalabalığı yapamam, beceremem de:( herzaman sizi dinleyebilirim bilin istedim.

    YanıtlaSil
  24. Bende 8aylık bir kız annesiyim,tesadüfen takip etmeye başladım sizi...Ecey ördeğini çokk sevdim,cemiğide öyle...ama ençok sizi sevdim duruşunuzu,sabrınızı...Yaradanın güEl cennetinde bir melek şimdi

    YanıtlaSil
  25. Elif ablaaa sesss verrrrr yalvariyorum sana ... yiomusun iciomusun uyuomsn ise gittinmi evde yalnizmi kaldin ne yaptin ... ablamm annemin dogurmadigi ama ayni kandan olsak ancak bu kdr sevebilecegim canim ablammm

    YanıtlaSil
  26. Şükürler olsun... Şükürler olsun...

    YanıtlaSil
  27. Nev-i beşerin(İnsan kısmının) hemen yarısını teşkil eden çocuklar, yalnız Cennet fikriyle, onlara dehşetli ve ağlatıcı görünen ölümlere ve vefatlara karşı dayanabilirler ve gayet zaîf ve nazik vücudlarında bir kuvve-i maneviye (manevi kuvvet)bulabilirler ve her şeyden çabuk ağlayan gayet mukavemetsiz mizac-ı ruhlarında, o Cennet ile bir ümid bulup mesrurane yaşayabilirler. Meselâ Cennet fikriyle der: "Benim küçük kardeşim veya arkadaşım öldü, Cennet'in bir kuşu oldu. Cennet'te gezer, bizden daha güzel yaşar." Yoksa her vakit etrafında kendi gibi çocukların ve büyüklerin ölümleri, o zaîf bîçarelerin endişeli nazarlarına çarpması; mukavemetlerini ve kuvve-i maneviyelerini zîr ü zeber ederek gözleriyle beraber ruh, kalb, akıl gibi bütün letaifini dahi öyle ağlattıracak, ya mahvolup veya divane bir bedbaht olacaktı. "Said Nursi Şualar kitabından"

    YanıtlaSil
  28. Rabbim bana kız çocuk vermedi. İki oğlum var. Ama bir kız çocuk kaybettim. Ece sanki benim kızımdı. Rabbim sana eşine ve Cem'e sabırlar versin.........................

    YanıtlaSil
  29. Her insan gibi acılar cemi de olgunlaştırıyor. Annesinin üzüldüğünü hissediyor elbette ve annesinin üzülmesini istemiyor cemde. Ne güzel yazmışsın şükür sebebi evde bir cem olması. Rabbim başka acılar vermesin. Dualarımızdasınız ... Cemi kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  30. Kahroluyorum sizi okurken. Okumasam merak ediyorum biraz daha iyi misiniz acaba diye .Ama okuduktan sonra o akşam kızıma sarılırken bile sizi ve Ece'yi düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun Elif Hanım.

    YanıtlaSil
  31. Okurken içim titredi.. Hayat ne zor biz insanoglu icin.. dayanmaya calisiyoruz iste bir sekilde.. Allah size sabir versin..

    YanıtlaSil
  32. Elif abla nolursn numarani ver vermedigin surece yda soyle soyliyim sana ulasamadigim surece psikolojim bozulcak :( hayde pembe saclim guzel gozlum kurban oldugum izmire ucak ayarlatip gelecem sonunda hee ..... krizim tuttu sana ulasmam lazimmmmm

    YanıtlaSil
  33. Can'da Cem'de Sen'de iyiki varsınız... Büyük bir acı yaşandı ama aileniz yıkılmayacak, yine mutluluklar yaşanacak, Ece'nin bedeni yanınızda olmasada ruhu hep annesiyle beraber olacak, gökyüzünden sizi sevgiyle izleyecek... Hayata kaldığın devam etmelisin ve edecek güce sahipsin. Çünkü sen Ece'nin annesisin, sen Elifsin... Işte mühim olan bu; okyanus kadar bol haysiyet ve ELIF gibi dimdik bir şahsiyet....<3

    YanıtlaSil
  34. Anne karnındayken bile üzüntüyü sevinci hisseden bebek çocuk olunca hissetmez mi acıyı? Ece'yi özlüyor sana üzülüyor teselli ediyor mutlu ediyor kendince. Maşallah ne güzel kadın ne iyi anneymişsin ki böyle evlatlar yetiştirmişsin. Sevgi ve merhamet çocuklarımıza öğretmemiz gereken en mühim şey,sen başarmışsın. Allahım başta sana tüm ailene sabır versin

    YanıtlaSil
  35. Allah yar ve yardımcınız olsun tuvalet eğitimiyle ilgili yazılarınızı okuyordum lazımlık ararken rast geldim sitenize 2,5 yaşında oğlum sinan ve 10,5 aylık kızım nihan var eceyle ilgili yazıları okurken ne kadarda şirin derken birden dibe vurdum...evlat acısına sabreden anne babalara allahın bir müjdesi vardır...anne babası günahkar dahi olsa minikleri onları cennete çağırırmış...Allaha emanet olun rabbim sevdiklerinizi size bağışlasın ececik annesini babasını
    cennetine çağırsın inş...

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)