18 Nisan 2014 Cuma

Yağmurla Gelsen Bana..

Hani bir dizi vardı bir zamanlar..
Şimdi olsa belki yüzüne bile bakmayacağım bir dizi.. "Ruhsar".
Hande Ataizi ve Cem Davran oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam..
Ruhsar, hayatını kaybetmiş bir kadın.. Cem Davran da onun eşi.. Dizide Ruhsar sık sık gelip kocasına görünüyordu..
Sadece dünyanın bir yerlerinde yağmur yağdığında gelebiliyordu...
.
.
Dün gece İzmir'e çok yağmur yağdı.. Şimşekler çaktı, gök delindi.. Bir yandan "Allah açıkta olanlara yardım etsin" diye düşünürken, bir yandan da "acaba benim Ecey'im de gelir mi Ruhsar gibi yağmurla bana?" diye düşündüm bütün gece... Ne güzel olurdu.. Gelirdi giderdi, belki büyürdü belki hep öyle kalırdı.. Sarılırdı, öperdi.. Belki "anne" bile derdi.. Ece bana hiç "anne" demedi..
"Baba" dedi. "Su" dedi. "Mama" dedi. "Deldiii" dedi. Naz'a "Na" dedi. "Çiş" dedi ama "ANNE" hiç demedi.. Belki de deseydi daha zor olurdu benim için.. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünüyorum artık.. Cemik Ecey kadarken anne diyordu.. Belki de Ecey benim için tuttu kendini, demedi bana hiç anne.. Kıyamam.. O da bana kıyamazdı.. Anne diyemedi bana kızım..
.

Yine göremedim rüyamda..
Belki de görüyorumdur da unutuyorumdur..
Can'la konuştuk.. "Çok özledim, keşke rüyamda görsem" dedim.. "Ben istemiyorum" dedi.. "Hani sana da oluyordur, insan kötü bir rüya görür, bir kabus görür ve uykudan uyanıp rüya olduğunu fark edince şükreder, çok sevinir. Ben tam tersinden korkuyorum, kızımı görüp uyandığımda rüya olduğu için çok üzülmekten korkuyorum." dedi. Haklı..
Ama ben o üzüntüye razıyım. Birkaç dakikalık mutluluk için saatlerce, belki günlerce tekrar tekrar üzülmeye razıyım..
Ama belki de Ecey ördeğim benim üzülmemi istemediği için gelmiyordur..
O beni düşünüyordur, biliyorum..
Hissedebiliyorum..
.
.
Not: Çok fazla mail alıyorum.. Hepsini başlığından son cümlesine kadar okuyorum.. Bazısında çok duygulanıyorum.. %90ına çok istememe rağmen cevap yazamıyorum.. Ama hepsini okuyorum..
Yazacağım.. Daha da iyi olduğumda oturup hepsine cevap yazacağım.. Sanmayın umursamıyorum, sadece o kuvveti bulamıyorum bazen kendimde.. 
Bloga gelen bazı yorumları yayınlamıyorum.. Güzel yüreklilikle yazıldıklarını, benim yarama tuz basmak için değil, bazı şeyleri paylaşmak için yazıldıklarını biliyorum, onlara da çok teşekkür ediyorum.. O yorumları yayınlamamamın tek sebebi var.. Tepki çekebilecek yorumlar olması.. Burada ufak tartışmalar olmaması için de yayınlamıyorum ama onlara da çok teşekkür ediyorum.. "Kızacaksın biliyorum ama.." diyen maillerin, mesajların hiç birine kızmıyorum.. Çok ama çok teşekkür ediyorum.. Şu an yapabildiğim tek şey bu..


51 yorum:

  1. Gücünüze,sabrınıza hayran kaldım.Siz nasıl bir kadınsınız,nasıl güzel bir annesiniz.Bundan sonra oğlunuz için daha da güçlü olucağınıza eminim.Herşey gönlünüzce olsun..

    YanıtlaSil
  2. İkiniz de çok güzelsiniz..Sabrın sonsuz olsun güzel anne..

    YanıtlaSil
  3. hergün bloguna girip yazını okuyorum ve yorum yazmaya başlayıp tekrar siliyorum, kendimi senin yerine koyuyorum(benimde bir oğlum var 1 yaşamak üzere) yaşadığın şey o kadar zor ve ağır ki söyleyecek hiç bir söz bulamıyorum acaba acını ne söylesemde azaltsam bilemiyorum.. şunu çok iyi biliyorum ki çok güçlü bir kadın iyi yürekli bir annesin.. allah sana sağlık versin, sana ihtiyacı olan insanlar var.. eger konusmak istersen seni hiç sıkılmadan dinleybilirim ysoygenc@gmail.com..
    kendine çok iyi bak.. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Allah her çekilen sıkıntının mükafatını kat be kat verendir...
    Isyan etmiyorum diyorsun ya, yüreğin ateş parçası gibi olsa da yaradana sığınıyorsun ya, yüce yaradanın katında yerin ne güzel...
    Hep dualarımdasınız, sevgiyle sarılıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Rabbim size büyük sabırlar versin geliyor Ece hep geliyor yağmuru beklemiyor hep sizin yanınızda bir gün kavuşacaksınız hiç ayrılmamalar üzere cennetin en güzel yerinde çok mutlu olacaksınız benimde bir kızım var ecelden biraz küçük yazılarınızı okuyorum atlayarak ona sarılıyorum size da sarılmak isterim ben öyle yazarak anlatamam kendimi ama konuşmak isterseniz dinlerim sizi saatlerce günlerce belki bi faydam dokunur birazcık size belki rahatlarsınız biraz sizi hiç tanımadan çok sevdim Elif hanım kardeşim gibi sevdim

    YanıtlaSil
  6. http://www.anneboyutu.com/yazar?elfonynin-eceyi&ArtId=12973
    bak ne düşünüyorsam, ertesi gün açıyorum sen buraya yazmışsın. Sabırla kal Elif...

    YanıtlaSil
  7. Siz koca yürekli bir ailesiniz.. aciniz acimiz oldu... bir çok yerde bir çok aileniz var artik Ecemiz size bize en güzel yerden bakiyor belki geceleri siz uyurken gelip izliyordur sizleri...

    YanıtlaSil
  8. Canım Elifim, biz sana bir şeyler yazıyoruz, o kadar mesaja cevap vermeni nasıl bekleriz senden. Hiç bir şekilde cevap yazmanı beklemiyorum. Sen o haldeyken bir de bizlere cevap mı yazıcaksın?
    Bunu asla senden beklemiyoruz. Yazdıklarımızı okuyor olman bile bizim için çok büyük bir mutluluk.

    Ne kadar ince ruhlu, ne kadar düşünceli, yüce bir insansın. Eceyim ve sen ne kadar güzelsiniz, ne kadar tatlısınız. Ben hala olanlara inanamıyorum.

    Bugün iş yerinde bir arkadaşıma biraz önce kısaca şunu söyledim ;

    "21 martdan beri çok farklıyım. Herşey, hayata bakış açım, düşüncelerim, duygularım değişti. Kendimi, yani beni tanıyamıyorum" dedim. Gerçekten de artık "ben" , "eski ben" değilim Elifcim. Çok büyük duygusal patlamalar yaşıyorum kendi içimde. Bilmiyorum geçecek mi?

    YanıtlaSil
  9. Acınızı yüreğimde , iliklerimde hissediyorum .. Belki aynı derecede Acı vermiyordur ama, babamı çok küçük yaşımda karatoprağa bıraktım ben... Birçok ilkimi paylaşamadım onunla... Ilk aylar rüyamda görebileyim diye çok istedim ancak göremedim, hatta hiç rüya göremedim, belki de ağlamaktan yorulan gözlerimin isyanıydı uyuduğumu sandığım anlarda gördüğüm kapkara duvarlar ... O acı sızı dinmiyor hep yürekte kanıyor , ancak azalıyor günden güne.. Alışıyor insanoğlu sevdiğinin farklı bir boyuta geçmiş olduğuna... Sabır ve zaman en güzel ilaç bu yaraya.. Rabb'e sığınmak , çokça dua etmek de öyle ...
    Her zaman duamdasınız

    YanıtlaSil
  10. Hergun sabah ilk isim senin bloguna bakmak oluyor. Yeni birseyler yazdin mi diye gun boyu kontrol ediyorum. Seninle uzuluyorum, seninle eceyi dusunuyorum. Seni tanimadan cok sevdim. Allahim sabrini artirsin. Yuvana huzur, kalbine ferahlik versin.

    YanıtlaSil
  11. Eskiden beri yağmura çok inanırım. Hatta beni tanıyanlar yağmur yağıyor, Nazlı iyi olur şimdi rahatlar derler. Bugün ömrümde ilk defa bardaktan boşalırcasına yağan yağmurda kendimi değil (temizlendiğimi hissederim moralim kötü olduğunda; ki öyle bir dönemdeyim) ECEni düşündüm ve inan hem çok dua ettim hem de kendimi iyi hissettim. Kendimce yağmurda edilen dualara daha çok inanıyorum. Bu yüzden sana da hep suya bakıp ediyorum ki benim için Ece su perisi...

    YanıtlaSil
  12. Bu arada dediğim gibi bence rüyanda görüyorsun ama senin için iyi olandan ötürü hatırlamıyorsun, çok sevdiğim Elif'im

    YanıtlaSil
  13. Hersey alisir insan ama isin zoru özlemek o surekli yaninizda sizi gorebiliyo melek oldugu icin yagmura gerek yok allahim evine gönderiyor onu annesini babasin cemik görmek icin suan oyle acilar yasiyosunuzki hakaret bile etsen alınmayiz yeterki iyi olun cok dusuncelisin bu halde bile herkesi dusunebiliyosun rabbim yardimciniz olsun

    YanıtlaSil
  14. Ben de uzun zamandir yorum yaziyim mi yazmayayim mi ikilemindeydim ama okuyorum demissin ya o yuzden yaziyim dedim.Gerci yorum yazan bicok kisi duygularima tercuman olmus ben de kalabalik yapmiyim diye sessizce takip edenlerdenim seni.Hergun bakiyorum nasil oldun biraz daha iyi hissediyor musun diye ve yazilarindaki pozitifligi gorunce inan mutlu oluyorum seni her ne kadar tanimasam da bicogu gibi ben de cok sevdim.Burada ve ig de seni takip eden binlerce kisinin kendi hayatlariyla yuzlesmesine vesile oldun ve kisacasi sen ve Ece bizim kahramanlarimiz oldunuz.Bu arada Bratislava da yasiyorum yolunuz duserse bu taraflara mutlaka gorusmek isterim.Sevgilerimle Belkis ..

    YanıtlaSil
  15. Bu gunde aklimdasin elif aci haberi aldigim gunden beri aklimdasin aci derken bizim için aci ama ecey icin cok güzel o sonsuz mutluluga sonsuz huzura hic gunah islemeden kavustu anne babasinin minik sefaatcisi oldu bu hepimizin basina gelebilir allahim boyle imtihanlara sonucu çok buyuk mukafatlar olan imtihanlara sabirla dayanma gucu versin sende bu guc var elif hissedebiliyorum saglicakla kal seni ve cemiki opuyorum... ozlem

    YanıtlaSil
  16. Rüyanın zamanı yok... Bazen o gün ablamı hiç düşünmediysem geliyor rüyama, bazen sürekli aynı rüyaları görüyorum.. Bazen saplantılı şekilde sürekli onu düşünüyorum, neden, niye, nasıl, bir şeyler yapamadım da mı gitti?.. Bazen günlerce hiç aklıma gelmemiş oluyor.. Unuttuğum için kızıyorum, hemen mezarına gidiyorum. Sanki orada onu hissedebilecekmişim gibi ama orada bile acım hafiflemiyor..
    Ablamla Ece yaklaşık aynı şeyi yaşadılar.. Ablamın kalp yetmezliği vardı ama durumu çok iyiydi, birden bire baygın bulduk.. Nefes alıp almadığından bile emin değildim, korkudan kalp masajı yapamadım, yapsam da işe yaramazmış. Hiçbir şey yapamadılar..
    Çok kolay kabullendim, çünkü yapacak bir şey yoktu. O ama o güçlü duruşun acısı, sonradan daha kötü çıkıyor...
    Her yazını okudukça ablamdan çok Ece için üzülüyorum ve ne yazık ki seni çok iyi anlıyorum..

    YanıtlaSil
  17. Eskiden arada bir blog okurdum, şimdi her gün seni bekliyorum. Yazacakmısın diye. Üzüleceğimi bilerek okuyorum. Hem ağlıyorum hem okuyorum. Acını paylaşıyorum. Sende yaz içindekileri. Paylaştıkça azalsın acın.

    YanıtlaSil
  18. Güzel Ece nin annesi güzel Elif. Fotoğrafınız o kadar kıymetli ki. Yazın yine o kadar naif ve dokunaklı ki. Ece nin rüyana girmesi uzayabilir. Genellikle öyle oluyor. Sen umudu kestiğinde gelecek, büyük ihtimal. Öyle güzel bir kalbin var ki, öyle güzel kabullendin ki gidişini. Mükafatı büyük olacak. Elif, ne çok sarılmak istiyoruz sana bi bilsen. Seni çok seviyoruz, senden çok şey öğreniyoruz..

    YanıtlaSil
  19. Allahım size sabırlar versın.Ecey ordeği hep yanınızda o hep sizinle...kocaman yürekli bir annesiniz ...Anneliğinize hayran kaldım çok etkilendim.Hergün blogunuzu, ıg ve twitterınızı takıp ediyorum bi haber varmı diye hep aklımdasınız...dualarımdasınız...sizinle bir gün tanışmak isterim.her yazınızda boğazım düğümleniyor😢 sizinle tanışmasakda çok sevdim..

    YanıtlaSil
  20. Sen ne guzel, ne yuce, ne guclu bir kadinsin?! Adana dayim ben. Ama bir gun izmire gelirsem gelip dukkanini bulup sana bir kucak dolusu cicek getirecegim. Yuzunde bir tebessum gormek icin.

    YanıtlaSil
  21. Hergun seninleyim hep merak ediyorum seni inanmayacaksin ama birşey paylastigini gprdgumde instgrmda yada blogunda ,içim rahatliyor. Oh diyorum sanki.. Birşeyler yazdigina göre kuvveti yerinde hasta değil oh..

    YanıtlaSil
  22. Hep böyle ol,güçlü,sabırlı,merak etme o bir yerlerde seni izliyor ve ordan sana sevgisini gönderiyor. Onlar hep bizimle,yeryüzünde ya da gökyüzünde. Hep ama hep kalbimizde.

    YanıtlaSil
  23. Sabırların en büyüğünü senin için diliyorum canım Elifim

    YanıtlaSil
  24. Sevdiginiz birini kaybettiginizde icinizde 40 mum yanar. Her gun o mumun biri soner. Acisi gunden gune azalir. Ama 1 tanesi hep yanar der annem. Korkma Eceyi unutur muyum diye. Ece senin hayatinda bir donum noktasi simdi. Yasadigin muddetce hep sorgulayacaksin herseyi. Kendini sorugulayacaksin. Kendini taniyacaksin. Ece yasadigin muddetce nelere vesile olacak acaba. Bize bile kucuk kucuk mucizeler birakti inaniyor musun buna? Bugun 1.5 yasindaki kizim ben salondayken oturma odasina gecmis. Ben de elimde telefonu kurcaliyordum. Sonra senin bloguna baktim. Senin yazini gorur gormez etrafima bakindim. Elisayi aradim. Hizla iceri kostum. Acik pencereden asagi sarkmisti. Bundan daha mucize bisey olabilir mi? Seni hic yanliz birakmiycam. Bak bedenim yaninda degil ama ruhum dualarim hep seninle. Ece gibi. Sonsuzlukta sonsuza kadar onunla olacaksin bu ruya gibi alem goz acip kapayincaya kadar gececek kardesim benim. Seni cok seviyorum.

    YanıtlaSil
  25. Her gün bakıyorum bazan günde bır kac kez cok şey yazmak ıstıyorum ama yazmamıyorum hergün duva edıyorum rüyana gelsin dıye

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Elif, acinizi paylaşan yüzlerce kişiden biriyim. Duygularinizi paylaştiginiz her yazida kendi anneligimi düşünüyorum, sorguluyorum. Öyle şeyler ögrettiniz ki bana, bizlere. Rabbimin dünyaya gelen herkese bir görev verdiğini düşünürüm. Belki de güzel Ece'nin de görevi bu. Bir çok kişinin kendine ve ebeveynliğine ayna tuttunuz. Çocuklariyla ilgili önemsedigi, zorlandigi,üzüldügü durumlarin aslinda hiç de önemli olmadiğini, beraber olmamiza şükretmemiz gerektiğini gösterdi bize Ecey kuzusu. Bu yazinizdan sonra Ecey'in ağzindan hiç anne sözcüğünü duymamaniza cok üzüldüm. Benim kizim da en son anne demişti nasil beklediğimi hatirladim ama sonra... Güzel Ecey size "anne" dedi sevgili Elif hanim... Her kucağa alinmak için kollarini uzattiğinda, ağlayarak size sarıldığında, size bakıp gülümsediğinde, uzanamadığı oyuncağı almanız için elinizi tutup yanına götürdüğünde... Her ihtiyacında size "anne" dedi Ecey'iniz..Sizin sabrinizi, inancinizi, dayanma gücünüzü ve kendinizi ifade ediş şeklinizi hayranlıkla izliyor ve sizi sevgiyle kucakliyorum.umarim üzmemişimdir sizi..

    YanıtlaSil
  27. Ece her an seninle.. Ben 2 defa 4 aylık hamileyken düşük yaptım.. Görmediğim kucağıma almadığım bebeklerime ağladım günlerce .. Şimdi iki yavrum var .. 14 ve 11 yaşında iki cadı.. Ama hala gece rüyamda olmayan bebelerimi görürüm .. Onlar bizim hep yanımızda .. Eceyi gülerek an o seni üzgün görmek istemezdi.. Sabır herşeyin ilacı.. Hergün yazacağım sana.. Seni seviyorum elifim..

    YanıtlaSil
  28. Melek ece nin melek annesi, sanal ortamda bu denli duygusal bir paydayi ilk kez hemsehriniz olan balyanagin annesi gamzeli gül yüzlü güzel anne gamze anne ile hissetmistim. Okan Bayülgen in programinda cocugumun ellerinin büyüdüğünü görmek buna şahit olmak istiyorum diyordu. Onunla yaslanmak istiyorum. Iste o gün bugündür gamzeli anne için hep ismen dua ettim. Simdi benim için özel olan bir melegin annesi de sen oldun. Bir onceki yazinda "ne diyecegim" sorarlarsa diyordun ya, neler denmezki? Ben bir melegin annesiyim. Cennetin kapisini birlikte açacağım bir yavrum var. Diyeceksin. Sen özel bir annesin, sevgiler gonderiyorum Elazığ'dan...

    YanıtlaSil
  29. Seni cok seviyorum elif abla. ...

    YanıtlaSil
  30. Bir annenin yaşayabileceği en büyük acıya ne büyük bir sabırla karşılık vermişsin...
    Sana, gücüne, sabrına hayran kalmamak elde değil.
    Benimde bir oğlum var şu an 16 aylık üstüne titrediğimiz gözüne baktığımız allah kimselere yaşatmasın bu acıyı ...
    Cemik'eee uzunnn ömürler versin yüce allahm.

    Uzun zamandır takip ediyorum ve yazılarını titizlikle okuyordum ama her defasında elim klavyeden dönüyordu içim titriyor ne yazarsam yazayım anlamsız, gereksiz olacak diyordum.
    Öyle de zaten kanımca...
    Şimdi niye mi yazdım bir nebze olsa da acını paylaştığımı bilmeni isterim . BU ne anlam ifade eder bilmiyorum açıkcası ben paylaşsam ne paylaşmasam ne farkeder canım değilmi çok iyi anlıyorum seni anne olarak... Gözyaşları içinde kalıyorum her okuduğumda bloğunu ve nasıl bir anne bu kadar güçlü olabilir diyorum hayret ediyorum sana allahım sana daha çok güç kuvvet versin diğer evladın için...
    Ellerim titrerken daha fazla yazamayacağımın farkındayım ama her zaman yanında olduğumu takip etiğimi bilmeni isterim.
    Biliyorum ki bir yerden seni izliyor ve senin için bekliyor yağmurlarla gelir annesi ...
    elbette hiç gitmedi ki o içinde ya senin...
    çok üzgünüm çok...

    YanıtlaSil
  31. ALLAH'U TEALA yar ve yardımcınız olsun elif hanım aklıma geldikçe sabır diliyorum size metanetinizi koruyup isyan etmediğiniz için ALLAH'IM sizden razı olsun...Bu dünya bir sınav dünyası İşte geldik işte gidiyoruz. .. her geçen gün sabrınızın artması dileğimle ALLAH'U TEALA YA emanet olun. ..

    YanıtlaSil
  32. Sen çok güçlü bir annesin.. diyecek birşey bulamiyorum ama şunu bilmeni isterim, belçikadan hergün seni düşünen ve merak eden bir kardeşin var.. dualarimdasin örnek insan.. ismi gibi dimdik durabilen insan..

    YanıtlaSil
  33. Ahhhh Elifff ahhhh ahhhh
    Rabbim dana imtihanların en büyüğünü yaşattı.Ve sen layığı ile geçiyorsun bu imtihanı.Ahirette kavuştuğunuz ilk gün rabbimin Ece'e dedirteceği ilk şey "anne" olacak buna emin ol..Çok daralıp dibe vurduğunda o anı hayal et,hisset;çünkü bu varlığın,ismin,cismin kadar gerçek!

    YanıtlaSil
  34. Bal yanağın hikayesi nede güzel yazmış,ne doğru anlatmış...Anne diiyip boynunuza atlıcak emin olun

    YanıtlaSil
  35. Cok ama cok buyuk bir aci ve imtihsn bu. Yikarida bir arkadas ne de guzel soylemis; Ece ile ilk karsilastiginizda ilk
    Kelimesi anne olacak! Allah'im size cenneti verecek obur dunyada. Bu dunyada da sabir versin insallah.

    Her okudugumda agliyorum, ve sabriniza hayran kaliyorum.

    Allah yâr ve yardimciniz olsun.

    YanıtlaSil
  36. Nazara inanıyorsunuzdur büyük ihtimal. Bu büyük kaybı eşime ilk gösterdiğim de aklımıza gelen o oldu. O kadar güzel çocuklarınız var ki. Her ne kadar cemi görmeyi çok istesemde ....?.....

    YanıtlaSil
  37. Gunlerdir okuyorum yazdiklarinizi, instagramdan zaten takip ediyordum, okudukca agliyorum cok buyuk bir imtihan bu.

    Aklima bir sarki geldi, Ayna'dan; gittigin yagmurla gel boylesi daha guzel...

    Ece cennette bekliyor olacak sizi, Allah'im sabirlar versin.

    YanıtlaSil
  38. Ne zaman ki bir çocuk bu dünyadan ansızın gider ben herzaman onların artık melek olduklarını düşünürüm. Yüce rabbim Ecey'i meleği olarak seçmiş. Sende dünyalar güzeli o meleğin annesisin. Melekler herzaman etrafımızdadır ve bize yardım ederler.. Belki Melek Ecey'de biryerlerde birilerine yardım ediyor şuan. Aslında siz çok özel bir annesiniz..

    YanıtlaSil
  39. Ben blogunuzu gezerken gordum. Gece saat 3 yada 4 oyle bir yandi ki cigerim uyuyamadim aglayamadim dondum sadece kalbim acidi. Okumasaydim dedim bir ara keske sonra kizdim kendime hayat kucucuk yasimda annecigimi aldi benim insanin bir yaninin eksik olmasini cok iyi bilirim. Bir arkadasim bana insanlar yasayacaklari hayati kendi secer demisti ruhlar deneyimlenir bazi ruhlar sectigi kisinin deneyimi icin gelir hayata. Belki inanmak istedigim ve acım icin daha kolay bir avuntu gibi dusundum bilmiyorum. Yardim etsin Tanrim...

    YanıtlaSil
  40. Sizi güzel kızınızı kaybettiginizden beri takip ediyorum. Yorum yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ama okuduğunuzu yazınca yazmaya karar verdim. Aslına bakarsanız ben daha yirmi yaşında bir genç kızım. Duygularınızı anlayamam. Ama yazdıklarınızı okuyunca anneligin ne kadar kutsal bir şey olduğunu anlıyorum. Eceyi öğrendikten sonra o benim hiç tanımadığım, zaman gecirmedigim yeğenim oldu. Siz de benim olmayan ablam. Yalnız değilsiniz bunu asla unutmayın. Ecey ve biz senin yanındayız.

    YanıtlaSil
  41. I thought I saw a butterfly,
    Flying in the sky.
    The colors were so beautiful,
    It made me want to cry.

    I know you were the butterfly,
    So beautiful and free.
    No more pain and tears for you,
    Cause butterflies are free.

    Free to watch the children,
    Playing in the sun.
    Smiling, laughing, growing,
    Always having fun.

    They will see the butterfly,
    In the sky above.
    They will smile and laugh and sing,
    They will feel your love.

    A day will come when in the sky,
    There will be two butterflies.
    We’ll fly together you and me,
    Cause butterflies are free.

    -Anonymous

    YanıtlaSil
  42. Sen ne koca yürekli, ne dirayetli ,ne şahane bir annesin....
    Dualarımdasın...

    YanıtlaSil
  43. Seni seviyorum Elifffff... aklimdan bir an olsun cikimiyrsun!!

    YanıtlaSil
  44. Ne guzel anlatiyosunuz duygularinizi sizi okumaya doyamiyorum icim yaniyo bi bicak batiyo gozlerim doluyo ama yine tutamiyorum kendimi okuyorum yazdiklarinizi. Ruyalarda ece ile bulusun insallah dualarim sizinle!!!

    YanıtlaSil
  45. Merhaba elif.sana kmlerce uzaktan edirneden yazıyorum.keşke sihirli bir tılsımım olsada yasadıgın acıyı ,özlemi dindirebilsem.bende 2 cocuk annesıyım.2yasındakı oğlum ınstgramda eceyin videolarıını acmam ıcın telı elime veriyor.bi gün diyorum belki yolun butaraflara düşer seni ağırlamak isterim.40 yıldır tanısıyor gibi dertlesir,ilk defa tanısıyormus gıbı herşeyı silbastan anlatırız.sonra istersen sırf sen anlatırsın birlikte ağlarız.ben ki kolay duygusal tepki veremem ama soz konusu cocuk olunca...yazacak cok sey var ama anlatıcak kelime yok.dıyorumya cık gel kardesım unutturamayız ama birlikte ağlarız...

    YanıtlaSil
  46. " En basit hayat tabakasına sahip bitkinin ölümü, hayatından daha muntazam bir san'at eseridir. Meyvelerin, çekirdeklerin ve tohumların ölümü görünüşte bozulmak, çürümek ve dağılmaktan ibârettir. Fakat bu görüntü altında gâyet muntazam bir kimyevî muâmele çerçevesinde, elementlerin, minerallerin ve gerekli zerrelerin faydalı şekilde bir araya gelmesiyle öyle bir hamur oluşur ve yoğrulur ki, tohumun ölümü, sümbülün hayatını netice verir. Demek çekirdeğin ölümü, sümbülün hayatının başlangıcıdır veya hayatının tâ kendisidir. Öyleyse çekirdeğin bu ölümü hayat kadar muntazamdır, hayat kadar yaratılmıştır!

    Hem sonra hayat sahibi meyvelerin veya hayvanların insan mîdesinde ölümleri, insânî hayata çıkmalarına bir basamaktır. Öyleyse bu ölümün meyveler ve hayvanlar için yeni ve daha muntazam bir yaratılma meselesi olduğunu söylemek zor olmaz.

    İşte en aşağı hayat tabakasına sahip olan bitki hayatının ölümü böyle muntazam bir yaratılışa başlangıç oluyor ve kaynaklık ediyorsa, hayat tabakasının en üstününde yaşayan insan hayatının başına gelen ölüm, elbette daha muntazam ve bâkî bir hayatın basamağı ve başlangıcı olacaktır. Yer altına girmiş bir çekirdeğin hava âleminde bir ağaç olması gibi, yer altına giren bir insan da, berzâh âleminde bâkî hayat sümbülü verecektir." Bediüzzaman Mektubat eserinden

    YanıtlaSil
  47. Bende tesadufen buldum sizi herkes gibi beni de çok değistirdi yaşadıklarınız neler yapıyor nasıl devam ediyorsunuz bilmiyorum sizi düşünüyorum sürekli . Güzel gülen (Ece) bir an olsun çıkmıyor aklımdan Allah size sabır versin güç versin her gece ağlıyorum güzel gülene kiyamiyorum yakıştıramıyorum ona gitmiş diyebiliyorum sadece. Yazilari tekrar tekrar okuyorum. Kokusunu sizle beraber icime cekiyorum. Videolari izleyip güldürüyorum onu sizinle beraber. Çok yaşa diyorum hapsurunca yine sizinle birlikte
    bilmiyorum ben ne diyeceğimi bilmiyorum unutmuyorum unutmak istemiyorum güzel gülen gitmiyor gözümün önünden sizi bekliyorum bir haber bir resim bir yazı siz yazın biz ağlayıp paylasalım bitsin demem diyemem bitersede ağlarım güzel gülen kalbimin tam ortasindasin .

    YanıtlaSil
  48. instagramda takip ettiğim kişilerden birinin paylaşımıyla, eceyi kaybettiğiniz ilk gün tanıştım sizinle, bir anne olarak, bir insan olarak içim parçalandı, sizinle birlikte ağladım.
    önce instagram hesabınızı takibe aldım, bir kaç gün sonra bıraktım takibi, dayanamadım hergün ecenin o güzel yüzünü görmeye, düşünmeye, üzülmeye..
    sonra yine dayanamadım, bakmadan duramadım, aklıma geldikçe açıp açıp baktım hesabınıza. her gün yeni bir resim gelmiş mi diye kontrol etmeye başladım.
    sonra blogunuz olduğunu da farkettim, yazılarınızı da okumaya başladım, hergün yeni yazının yolunu gözleyerek...
    sonra twitteriniz olduğunu gördüm, onu da takibe aldım.

    ben unutmak istesem de unutamıyorum, her gün kontrol etmeden yapamıyorum yazılarınızı, resimlerinizi...

    biz sizi çok sevdik, cem'i, ece'yi...

    tüm kalbimle inanıyorum ki, ece her zaman sizinle, yanı başınızda...

    Allah sabır ve dayanma gücü versin

    YanıtlaSil
  49. Başınız sağolsun Elif anne. Ece artık bir melek... Allah sana ve eşine güç ve sabır, oğluşuna uzun sağlıklı ömürler versin. Bugün tesadüfen tanıdım seni ve yavrularını.Biri melek olan, diğeri de hayata daha bir güçlü duracak yavrularını...

    Ben de anneyim. Ben evladını kaybetme korkusunu birbuçuk yıldır yaşayan bir anneyim. Birbuçuk yıl önce bacağındaki küçücük bir morarma için doktora götürdüğüm kızıma lösemi tanısı koyulan bir anneyim. Löseminin çeşitleri varmış. Çeşidine şükreden bir anneyim. Birbuçuk yılın ilk altı ayını bir hastane odasında yavrusuna şifa bulmak için geçiren, şimdide evde steril bir ortam yaratmak için insanlardan uzak izole bir hayat yaşayan bir anneyim.

    Anne olmak zormuş Elifcim. Ben ailemin, yakınlarımın, dostlarımın ve bloguma gelip bize güç veren ve dua edenlerin enerjileri ile ayakta kaldığımı düşünüyorum. Sen de bu samimi dualarla ayakta kalacak ve yavruna annelik yapacaksın.

    Yavrumuzun kemoterapi ilacını Türkiye de ve dünyanın birçok ülkesinde aratıp bulamayınca o an beyin kanaması geçiren bir erkeğin eşiyim. Çift taraflı beyin kanaması geçiren çok zor bir ameliyat atlatan eşime neredeyse grip geçirmiş muamelesi yapmak zorunda kaldık. Çünkü, o da çok değerli ama diğer tarafta bize muhtaç olan bir yavrumuz var Onun için ayakta kalmak zorundaydık. Kaybetme duygusu yaşıyorum diye psikiyatriste anlattığımda "çok normal sekiz ay içinde yaşadıklarınızı siz anlatırken ben etkilendim" dedi.

    Ne kadar doğru olacak ama bir anımı içimdeki bir sızıyı paylaşmak istiyorum seninle. Hastanedeki acılara, o hemoteoloji onkoloji çocuk servisindeki yaşanan acılara, sabahlara kadar yavruların bir saniye bile bitmeyen çığlıklarına artık dayanamaz olmuştum. Koridorda bir hareketlilik olunca dısarı bakmaya dayanamıyordum. çünkü, bir yavru artık servisten yoğun bakıma alınıyor demekti. genellikle o giden yavrular bir daha yukarıya cıkamadılar. Birkaç saat ya da gün sonra anneyle babanın acı çığlıkları hastane duvarlarında yankılanıyordu.... Sonra anne gelip acıyla yavrusunun oadasındaki eşyaları topluyordu. Acı haberi duyan kendi çocukları da melek olmuş anneler dünyanın bir ucundan bile olsa gelip o anneyi teselli etmeye çalışıyorlardı. Yine bir evlat melek olmuştu. Anne yavrunun yatağından elini çekip gitmek istemiyordu. Başka bir anne geldi. "Bizim artık bu odalarda, bu koridorlarda yerimiz yok. Bizim yerimiz diğer yavrularımızın yanı" dedi anneye sarıldı, onu bu sözlerle teselli etti ve anneyi alıp götürdü.

    Evet orada bir anneyi teselli etti. Ama işte o gün ben yıkıldım Elif:( Çünkü, benim tek bir tane yavrum var, tek bir evladım var, tek bir tane kuzum var. Bu hastalıkla savaşmak zorundayım. Yavruma şifa bulmak zorundayım. "Benim eve dönünce sarılacak başka yavrum yok" dedim günlerce sessiz sessiz ağladım.

    Elifcim bir melek yavrun var. Birde daha sana çok ihtiyacı olan ve senin sarılabileceğin bir yavrun var. Güçlü ol güzel kardeşim, güçlü ol. Yavrun için güçlü ol. Sesini içinin yangınını bağırarak yaz, ama ne olursun kendini bırakma güçlü ol. Allah yar ve yardımcın olsun... Dualarım sizinle ve melek yavrunla...

    Ülkü
    Not: Aşağıdaki linkde benim yavruma hastalık tanısı kyuldugu geceki içimden geçenlerin milyonda birini yazıya aktarabildiğim duygularım... http://berrasukuzusu.wordpress.com/2012/12/15/kuzuma-yavruma-losemi-dediler-icim-yaniyor/

    YanıtlaSil
  50. Annemi kaybettigimde olurdu bana bazen hala olur tüm yazdiklarinla aynı şeyler olur ama işte canım, canım elifcim.ben beyaz kelebek görünce annemi görmüş gibi olurum o kelebek de olur olmadık yerlerde karşıma çıkar bu aralar bir beyaz kelebek göreceksin belki de o da eceydir. Canimmm

    YanıtlaSil
  51. Ecem meleğim kuzum yavrum.. benimde senin yaşlarında ( yaşı kaderi benzemesin..) bir kızım var ona her baktığımda aklıma sen geliyorsun minik ördeğim sen şimdi melek oldun hiç kimseye nasip olmayacak cennetin en güzel yerindesin Rabbim anneciğine babacığına dayanma gücü versin.. güçlü anne günlük okuyorum www.elfony.blogspot.com paylaştığınız her yazıyı bir solukta okuyorum her defasında gözyaşlarımı tuttamayıp hıçkırıklara boğuluyorum evladıma sıkıca sarılıyorum Rabbim bu acıyı kimseye yaşatma diye dua ediyorum..

    YanıtlaSil

Çok güzel yorum yazıyorsunuz.. Ne de güzel yazıyorsunuz.. Azcık daha yazsanıza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ibibikler

10 Kasım (2) 118 (1) 19 Mayıs (1) 2012 (1) 2013 (1) 23 Nisan (1) Abur Cubur (1) Adım Adım Paris (15) ağaç (1) aile (1) Alaçatı (1) Alış-Veriş (1) Alsancak (1) Amatör Radio (4) Ameliyat (1) Amsterdam (1) Amsterdam Gezisi (1) Anı (1) Anne (2) Anneannem (1) Anneler Günü (2) Anten (1) Asburger (1) Askeri Müze (1) Atatürk (4) Ayakkabılık (2) Baba (1) Baby Shower (1) Bağlama (1) Bahçe (11) balık (1) Barbie (1) Bastille (1) Bayram (6) Bebek (8) Bebek şekeri (2) Bere (1) best seller (1) beyne format (1) biberon (1) biberon kurutma (1) Bilmece (1) Bir Nevi Gastronomi Gezisi (1) Biri ADSL (1) Bit Pazarı (1) Biten kitap (1) Bitki (1) blogger kota (1) boyamak (1) Böcek (1) BTT (1) Bulb (2) Bumerang (1) cağ (1) Canavar (2) canon (2) Cem (18) Cemik (41) Cemik Ve Hayatın Zorlukları (2) Chatelet (1) Châtelet (1) Contest (2) cüzdan (1) çağ (1) Çamur (1) çanta (2) Çekiliş (10) Çekiliş Sonucu (3) Çeşme (12) Çeviri (1) Çeviri hataları (1) Çiçek (3) Çiğ Börek (1) çikolata (1) Çocuk (6) çocuk zaptetmek (1) Çocukluk (6) Dekor (9) Denedim (1) Deprem (1) DIY (7) Dikiş (2) Dilek (1) Dinozor (1) Diş (1) Diş Buğdayı (3) Diş Kurabiyesi (1) Diş pastası (1) Diş Sağlığı (1) Diyet (1) Doğal Yaşam (15) Doğumgünü (13) Doğumgünü Teması (5) Dolandırıcılık (1) Dolunay (1) Dost (6) Dükkan Vukuatları (1) Dünya Tiyatrolar Günü (1) E-Bay (1) Ecey (6) Ecey ve hayatın zorlukları (1) Eiffel kulesi (1) Ekmek (1) El Ayak Ağız Senromu (1) El emeği (13) El işi (16) el yapımı (3) Elfony Mutfakta (2) Elmo (1) emdr (1) en son ben duyarım zaten (1) Enstruman (1) escargot (1) Eskici Elfony (3) Esnaf Lokantası (1) eşeğimi kaybedip buldum (1) etamin (1) ev işi (1) Ev Yemeği (1) Evlilik Yıl Dönümü (1) fast food (1) Festival (1) Flypgs (1) fotoğraf çekimi (1) fox (1) Gare de Lyon (1) Gezi (10) Gıda Çarşısı (1) Gidelim Gömelim (19) Giritli (2) Gitar (1) gülgün sharafat (1) Günaydın (1) Günlük (4) hafta özeti (69) Ham Radio (1) Hamilelik (2) Hastalık (4) Hatıra (22) Havale (2) Hayal (1) hayatın zorlukları (1) Hayvanlar alemi (2) Hediye (9) Hekimköy (21) hhandesign (1) Hıdrellez (1) hikaye (1) Hobi (4) Huzur (1) ıldırı (1) içimdeki çocuk (1) ikbush (3) ilaç (1) ilk adımlar (1) ilkler (1) instagram (73) istanbul üniversitesi (1) isyan (3) İştahsızlık (1) iyi ki saklamışlar (4) izmir (2) Kabak (1) kabızlık (1) Kabus (1) Kadın (1) Kadınlar Günü (1) Kağıt Çiçek (1) Kağıt Ponpon (2) Kanaviçe (2) kar (2) Karatahta (2) kardeş (2) Karşıyaka (2) kaynar (1) Kebap (4) Kedi (2) Kek (2) Keman (1) kış (2) Kız (2) Kilo vermek (1) kitap (4) Kocci (7) kuaför (1) Kukla (1) Kurabiye (3) Kusmak (1) Kuytu Restaurant (1) kuzen (1) Kuzenler (1) Lal (1) Lale (1) Lazımlık (1) Le Vieux Belleville (1) liman restaurant (1) loğusa (1) Lokanta (3) Louvre (1) Mahfel (1) Mangal (2) Marmelat (1) Masal (1) Mendil Bebek (1) Meyve (1) Midye (2) Mikrodalga (1) Mizithropides (1) Moda (2) Mum (1) Mutfak (12) Müze (2) Nar (1) Naz (2) Notre Dame (1) Oje (1) Oklava Modeli (1) organik (2) Ot Festivali (1) Oyun (2) Oyuncak (3) Öğretmenler Günü (1) Öğretmenlik (1) Örgü (4) Örgü Modeli (1) Özel Gün (2) Özür (1) Pamuk Helva (1) panjur (1) Paris (13) Paris Gezisi (12) Parti (2) pasta (2) Patlamış Mısır (1) Pegasus Hava Yolları (1) Pelur Kağıt (1) Pembe (2) pembe panjurlu ev (1) Pigale (1) Pilor Stenozu (1) pinterest (1) Pisuar (1) Piyano (1) Pizza (1) Portatif (1) Pratik Tarifler (3) psikolojik tedavi (1) Rakı Balık (1) Ravioli (2) renk (1) Renkler (1) Restoran (10) Rezalet (1) roman (1) Sacre Coeur (1) saç traşı (1) Sağlık (1) Saklamak (2) Salgın (1) salyangoz (1) Seramik (1) Sevgililer Günü (1) Silinen Fotoğrafın Kurtarılması (1) soğuk (1) Spor (1) Sugato (2) Süleymancık (1) Süt (1) Süt Aknesi (1) Şeker Bayramı (1) Şifa (2) şişe kesmek (1) TA3GO (2) TA3YE (3) tatlı (1) Tavuk suyu (1) TC3EC (3) tedavi (1) Terör (1) tığ (1) Tiyatro (2) Topiary (1) Topuklu (1) Torbalı (1) Tuvalet (3) Tuvalet Eğitimi (2) Unlu Mamul (1) Urla (2) Usta (1) uyku (2) uyku arkadaşı (1) Uyku Düzeni (3) uyku eğitimi (2) uyku rutini (1) Vazgeçemediklerim (1) Vefaat (1) Venedik Pizza (1) Veri Kurtarma (1) video (2) Vine (1) Wurst (1) yağmur (1) Yalan (1) yardım (1) yasak (1) Yaş günü hazırlığı (1) yaz (1) Yaz Yemeği (1) yazlık kışlık (1) Yemek (40) Yeniden Başlıyorum (1) Yeniyıl (7) Yılbaşı (7) Yılmaz İpek Saz Sarayı (1) Yoğurt (1) Zafer (1) Zeytin (3)