Eveettt daha önce de dediğim gibi bayramın ilk gününü aşırı rahatsız yatakta geçirdim..
Bütün gün bir avuç lapa dışında birşey yiyemedim ve emzirdiğim için de çok halsiz düştüm..
Bayram bitti ve ben hala birşey yiyemiyorum.. Ne önceki sabahki Mizithropides'lerden ne de akşamki mangal partisinden doya doya yiyebildim..
O yüzden bu bayram bana pek bayram olmadı..
Neyseee.. Gelelim Mizithropideslerimize..
Giritliyiz ya.. Bu da Giritlilerin pek meşhur lorlu pidesi..
Bu sefer şefimiz ünlü Giritlilerden annane Müzeyyen..
Lor toplarımızı ve hamurumuzu hazırlamıştı ben çekimlere başladığımda..
Bu sefer şefimiz ünlü Giritlilerden annane Müzeyyen..
Lor toplarımızı ve hamurumuzu hazırlamıştı ben çekimlere başladığımda..
Sonra lor toplarını hamurun içine tıkıştırıp yassılaştırdı..
Annem de yağda kızarttı..
Kahvaltı için ağırmış gibi durabiliyor ama Mizithropides hiç yağ çekmiyor kızarırken..
Netice böyle birşey oluyor..
Yemesine gelince de..
Bal ya da pudra şekeriyle yeniyor..
Ama bence balla muhteşem..
Ben bile neticesine razı olarak yedim birkaç tane.. :) Dayanamadım.
Yum yum yum...
harika görünüor!!...resmen azımın suyu aktı denicem mutlaka^^
YanıtlaSilvayy bu da super biseye benziyor yapacam haftasonu:))))
YanıtlaSilama malzemelerini yazmamissin:(((
YanıtlaSilyassılaştırmadan da şahane oluyor. ancak tuzzuz lor bulmak zor, tamamen tuzsuz olmazsa olmuyor. içinde lor ve maydanoz var sadece.
YanıtlaSilyassılaştırmadan da şahane oluyor. ancak tuzzuz lor bulmak zor, tamamen tuzsuz olmazsa olmuyor. içinde lor ve maydanoz var sadece.
YanıtlaSiliçi tuzsuz lor ve taze naneyle hazırlanıyor, ama lor mutlaka tuzsuz olacak. yassılaştırmadan yuvarlak yuvarlak da şahane oluyor.
YanıtlaSil