Geçen hafta bize yardıma gelen abla, kendi bahçesinin mahsulü balkabağı getirmiş..
İki kişi olduğumuzu atlayıp, muhtemelen Cemiş'i de büyük adamdan sayıp bir dünya getirmiş hemde..
Bir kısmıyla kabak tatlısı yaptıktan sonra da kalanı mücver olarak değerlendirdik..
Mücver yapmayı herkes biliyordur ama ben balkabağından olanı ilk defa denedim..
MUH-TE-ŞEM oldu...
Buyrun mini tarif:
İki dilim balkabağını alıyoruz..
Güzelce rendeliyoruz..
Sonra da bir yumurta, bir tatlı kaşığı kadar nane, tuz...
2-3 su bardağı un ve ılık suyla iyice karıştırıyoruz.. Hatta mıncırmak suretiyle yoğuruyoruz..
Görüntü böyle olmalı...
Kızartırken de bir çorba kaşığı kadar harcı koyup yassıltıyorsunuz, öyle kızartıyorsunuz..
Nar gibi kızardıktan sonra da...
Benim tavsiyem yoğurtla yemeniz..
Yum yum yum..
Afiyet olsun :)
aaa cok egzantrık bısı olmus ya hedıyelerını de guzel guınlerden kullanman dılegı ıle
YanıtlaSilnefis görünüyor :)
YanıtlaSilKabak mücverini zaten çok severiz ama balkabağından hiç yememiştim ve duymamıştım da....
YanıtlaSilkızartmasak da fırınlasak ben kızartma yapmayı hiç sevmiyorum da..çorbasınıda deneyın çok güzel olur..
YanıtlaSilsahane gorunuyor ama ben nedense bu balkabagının ne tatlısını nede corbasını yıyemıyorum doruk ıcın yapıyorum ama boyle yumusak turuncu o tatlı goruntusu entersan bırsekılde sevemıyorum:(
YanıtlaSilElifçim "hemde" ne demek oluyor? Bir çeşit ot mu? Dahi anlamındaki -deleri artık hatırlayan kalmadı mı? Beni bloglara bulaştırdığınız için hepünüz pişman olceniz.
YanıtlaSilCanım yazını şimdi gördüm. Hediyelerini güle güle kullan ve şans hep seninle olsun :)
YanıtlaSil